Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Lokakuun ensi-ilta animaatiot14.10 Elias ja aarrejahti (Elias og jakten på havets gull)

Tässä norjalaisessa cgi-animaatiossa nähdään inhimillisiä aluksia, pääosassa pelastuslaiva Elias. Elias on tuttu jo vuonna 2007 valmistuneesta elokuvasta Elias ja kuninkaan laiva ja vuodesta 2005 asti tehtyä tv-sarjaa on julkaistu Suomessa dvd:llä. Uusimmassa, viime vuonna valmistuneessa elokuvassa laivojen kotisatamaa uhkaa sulkeminen, ellei alkavalla kalastuskaudella saada riittävästi saalista. Samoista kalastusapajista Lunnin sataman pikku kalastusalusten kanssa kilpailevat modernit troolarit. Kalojen lisäksi merenpohjassa on huhujen mukaan myös aarre, joka voisi pelastaa Lunnin sataman.

Elokuvaa esitetään suomeksi dubattuna.28.10 Kätkijät (Kari-gurashi no Arietti)

Vuonna 2010 valmistunut arvostetun japanilaisen studio Ghiblin piirroselokuva perustuu Mary Nortonin kirjaan. Elokuvan on ohjannut Hiromasa Yonebayashi, joka on työskennellyt Ghiblillä animaattorina jo Prinsessa Mononokesta alkaen. Kätkijät on Yonebayashin ensimmäinen ohjaustyö. Studion legendaarinen ohjaajamestari Hayao Miyazaki on elokuvassa mukana käsikirjoittajana, yhdessä Keiko Niwan kanssa.

Kätkijät kertoo pienen pienistä, ihmisen kaltaisista olennoista jotka asuvat ihmisten tietämättä heidän nurkissaan, lainaten heiltä tavaraa. Tärkein sääntö näiden pienten kätkijöiden elämässä on etteivät he saa tulla huomatuiksi. Idyllisen huvilan lattian alla vanhimpiensa kanssa asuvalle Arietta-tytölle käy kuitenkin juuri näin. Taloon tullut sairas Shō-poika huomaa sen pienet asukkaat ja ystävystyy Ariettan kanssa. Kun kätkijät joutuvat vaaraan Shō alkaa auttaa heitä ja saa samalla itse rohkeutta tulevaan sydänleikkaukseensa.

Elokuvaa esitetään Suomessa sekä originaaliversioina että suomeksi dubattuna. Suomidubin on ohjannut Pekka Lehtosaari. Ariettaa näyttelee Satu Pikkusaari ja Shõta Antti L.J Pääkkönen.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...