Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Lokakuun leffalevykkeet

5.10 Mimun maailma 1

Tv2:lta tuttu tv-sarja 12-vuotiaasta Mimu-tytöstä. Dvd:ltä löytyy viisi jaksoa: Päiväkirja, Nimetön kissa, Oman elämänsä nyhveröt, Taikanukke ja Pyjamabileet.

5.10 Arthur ja kaksi maailmaa

Arthur-pojasta ja minimoneista kertovan trilogian päätösosa julkaistaan sekä Dvd:llä että Blu-raylla. Kummallaan levyllä ei näytä olevan extroja ja kielivaihtoehdot ovat englanti tai suomi.

6.10 Naapurini Yamadat

Tämä Studio Ghiblin piirroselokuva vuodelta 1999 on Isao Takahatan toistaiseksi viimeisin ohjaustyö. Dvd:llä on japaninkielinen ääniraita ja tekstitys suomeksi. Yamadoiden myötä kaikki Studio Ghiblin elokuvat on viimein julkaistu Suomessa, tietysti ensi-iltansa tässä kuussa saavaa Kätkijöitä ja viime kesänä valmistunutta Kokuriko Zaka-Karaa lukuunottamatta.

7.10 Late Lammas boksi 2

Ensimmäinen kausi Aardmanin Late Lammasta on boksitettu jo kaksi vuotta sitten. Nyt ilmestyvällä kakkosboksilla on kaikki toisen kauden 40 jaksoa.


12.10 Legend of the millenium dragon

Hirotsugu Kawasakin ohjaama elokuva, alkuperäiseltä nimeltään Onigamide kertoo pojasta joka joutuu 1200-vuotta ajassa taaksepäin, keskelle ihmisten ja demonien sotaa. Studio Pierrotin elokuva on saanut Japanissa ensi-iltansa vasta tänä vuonna, joten suomijulkaisu ilmestyy huikean nopeasti. Elokuva ilmestyy sekä dvd:llä että Blu-raylla.28.10 Leijonakuningas

Jo aika päiviä sitten loppuunmyyty Disneyn menestyselokuva Leijonakuningas tulee taas, sekä Dvd:llä että Blu-raylla. Amerikassa erittäin hyvin menestynyt leffan 3D versio saatetaan lisäksi nähdä Suomessakin teattereissa. Sitä mahdollisuutta odotellessa Simban nousun Jylhäkallion kuninkaaksi voi kuitenkin tuijotella kotisohvalla.

Blu-raylle on koottu extroiksi mm. kommenttiraita, poistettuja kohtauksia, kuvia ja musiikkia. Dvd:ltä taas löytyy jonkinlainen tuottaja Don Hahnin muisto elokuvasta. Diamond edition on siis ehkä hieman liioiteltu nimitys tälle dvd-julkaisulle, joka jää kauas juhlajulkaisun extramateriaalien paljoudesta. Kielivaihtoehtoja sentään on molemmissa julkaisuissa runsaasti.

Lisäksi Nukkumattia ja Muumien maailmaa saadaan taas pari dvd:tä lisää. Blu-raylla julkaistaan Arthur ja Minimoit ja Legenda Suojelijoista elokuvan 3D-versio.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aika jännä tuon Leijonakuninkaan DVD-julkaisun kohtalo. Jokunen vuosi taaksepäin julkaistu pakettihan oli 2-levyinen ja aika täynnä erilaista materiaalia. Tuotti pienen pettymyksen tuo siinä mielessä. Ilmesesti pääpaino tässä uudelleenjulkaisusssa on lähinnä tuossa teräväpiirrossa ja 3d:ssä, mikä on sääli niiden leijonafanien kannalta, joilla on vielä vain dvd-soitin.

Eve kirjoitti...

Haluaisin tähän väliin lisätä, että myös Pokémon elokuvat 10-13 on saatu jokin aika sitten DVD:lle :3

NoJopas kirjoitti...

Nykyään Disneyn dvd:t ovat extrojen osalta valitettavan ohuita, verrattuna Blu-rayhin.

Tuossa Leijonakuninkaan kohdalla on päivämääränä 28.10. Dvd ilmestyy silloin, mutta Blu-ray ilmestyykin jo huomenna. Ei tullut mieleenkään että noilla julkaisuilla olisi eri julkaisupäivät.

En ihan kaikkia julkaisuja aina listaa, mutta Pokemon elokuvat olisi kyllä voinut tosiaan tässä mainita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...