Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

maanantai 20. helmikuuta 2012

Postcrossing, osa 2

Lähes tasan vuosi sitten esittelin postcrossingin kautta saamiani animaatio-aiheisia postikortteja. Vuoden aikana olen saanut yli 70 korttia lisää ja näiden joukossa on ollut kivasti myös animaatio-kortteja.

Tuhkimon jatko-osaa mainostava kortti saapui Suomesta.

Ilmeisesti Kaunottaren ja Hirviön 3D versiota mainostava kortti on Espanjasta.

Nalle Puh kortti on Kiinasta, viittaisiko teksti sian vuoteen joka oli 2007?

Mikki ja Minni ovat myös Suomesta, lähettäjä oli saanut kortin kaveriltaan joka oli ollut joskus Disney Worldissä töissä.

Pixarin Nemoa etsimässä -leffan konseptitaidetta Taiwanista lähetettynä.
Toivoin kovasti että joku amerikkalainen lähettäisi minulle kortin jossa on Pixar-postimerkkejä. Ja tässä Tenavat-kortissa niitä vihdoin oli.

Sitten sain vielä hienon ysärihenkisen Simpsonit kortin, jossa oli taas Pixar-merkkejä. Kortin oma "postimerkki" oli myös hauskasti jätetty näkyviin.

Vielä kolmas amerikkalainen kortti, Beatles-leffasta Yellow submarine.

Tämä norjalainen kortti on erittäin mielenkiintoinen: se on ainoa korttini Norjasta ja sen kuvan on tehnyt minulle aivan uusi norjalainen animaattori ja kuvittaja, jonka tuotantoon pitää ehdottomasti perehtyä. Luultavasti siis Ivar Rodningeniin palataan vielä.


Nämä Myyrä-kortit ovat Saksasta.

Tämä on Tsekistä.

Maija Mehiläinen -kortin lähettänyt saksalainen kertoi rakastaneensa sarjaa lapsena ja nyt hänen omat lapsensa katsovat sitä. En ollut osannut edes toivoa Maija-korttien olemassaoloa joten tämä oli oikein mukava ja mieluisa yllätys.

Venäläinen nukkeanimaatiohahmo ja sittemmin myös olympialaisten maskottina toiminut Muksis (Cheburashka) on hyvin suosittu Japanissa, enkä yhtään ihmettele. Tämä aivan ihana kortti on siis Japanista.

Nukkumatti -kortti Saksasta.Ja lopuksi vielä nämä kolme ihanaa Nukkumatti-korttia, jotka eivät tulleet postcrossingin kautta, vaan Saksan-tuliaisina. Olen vieläkin ihan onnessani että Nukkumatti-innostukseni huomioitiin näin.

4 kommenttia:

Eugen Gurjasti kirjoitti...

On taas niin hienoa korttia että.. Ku vaa sais aikaseks joskus itekki kokeilla tota korttivaihtelua. Vaatis oman aikansa perehtyä ja niitä projekteja itelläki riittää muutenki.

Täytyy muuten sanoa että on ihan huippuhieno tuo blogisi taustakin nykyään!!

NoJopas kirjoitti...

Suosittelen postcrossingia lämpimästi. :) Onhan siitä oma vaivannäkönsä, profiilin luonti, lähetettävien korttien hankinta ja sitten saapuvien korttien rekisteröinti nyt alkuun. Ja ainakin itse olen saanut aika monesti muokata profiilia ennenkuin olen alkanut saada lähes pelkästään mieluisia kortteja. :D

Luulen että tuota on lähes mahdoton harrastaa vain hieman, vaan jos siitä kokeilun jälkeen innostuu niin sitten kyllä hurahtaa kokonaan. :D

Ja kiitos ulkoasun-kommentista, toivottavasti tausta näkyy mahdollisimman monille oikein. Mitä olen joskus sattunut läppärillä surffaamaan niin blogger on rajannut taustan tylysti pois. :/

Euva kirjoitti...

Aivan ihania kortteja, nyt olen vähän jo kade! Harmi, ettei minulta taitu kieli moiselle harrastukselle. :/

Ja mitä tuohon taustaan tulee... Ihmettelin, että mistä uudesta taustasta puhutte ja tajusin venyttää selainta niin, että sivuilta näkyy animaatiohahmoja. Heikosti tosin, sitä pitäisi venyttää niin valtavasti, ettei mahdu enää ruudulle. Luulen, että se näkyy jotenkin väärin...

NoJopas kirjoitti...

Jos käytössä on läppäri tai neliskanttinen näyttö niin blogger ei skaalaa sivua niin että tuo valkoinen tausta tulisi näkyviin vaan näyttää pelkästään varsinaisen sisällön, eli vaalean ruskean alueen. (Tylsää!) Itselläni on aika iso näyttö ja blogin sisällön lisäksi reunoille jää runsaasti tilaa.

Niinpä olen tehnyt taustan jossa on valkoisella pohjalla model sheeteistä ja luonnoksista peräisin olevia animaatiohahmojen kuvia, saman tyylisiä kuin yläpalkissa, jossa tällä hetkellä on Bambi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...