Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 11. syyskuuta 2012

Syyskuun ensi-illat ja R&A

Esittelen samalla kertaa Syyskuun ensi-illat ja 20.-30.9 järjestettävän Rakkautta ja Anarkiaa filmifestivaalin animaatiotarjonnan.7.9 ParaNorman

Nukkeanimaation pääosassa on Norman, jolla on kyky nähdä kuolleita. Normanin erityiskyvyt eivät aiheuta ihmisissä varsinaisesti ihastusta, ennenkuin kaupunkia uhkaa vuosisatoja vanha kirous ja kiusattua friikkipoikaa kaivataan sankaritekoihin.

Elokuvaa esitetään 3D:nä sekä originaalina että suomeksi dubattuna. Ääninäyttelijöinä ovat mm. Erik Carlson ja Mikko Kivinen. ParaNormanin toteuttanut Laika -studio muistetaan myös elokuvasta Coraline ja toinen todellisuus.28.9 Kukkulan tyttö, sataman poika

Vuosi sitten valmistunut studio Ghiblin elokuva kertoo Umista ja Shunista. Umi on kukkulalla asuva tyttö, joka nostaa joka päivä merkkiliput toivottamaan merenkävijöille turvallista kotimatkaa ja muistaen samalla merelle kadonnutta isäänsä. Shun antaa mereltä vastauksen omilla merkkilipuillaan. Nuoret käyvät samaa koulua, ystävystyvät ja ihastuvat. Tunteet täytyy sivuuttaa kun yhteys Umin ja Shun isän välillä selviää ja keskittyä koulun kerhotalon pelastamiseen.

Goro Miyazakin ohjaama elokuva pyörii sekä japaniksi että suomeksi. Dubbaajina ovat toimineet mm. Saara Aalto ja Tuukka Leppänen. Kukkulan tyttö, sataman poika kuuluu myös R&A:n ohjelmistoon.

Rakkautta ja Anarkiaa  20.-30.9

Animoidut unelmat -otsikon alla esitetään yllä mainitun Kukkulan tyttö, sataman poika -elokuvan lisäksi sekä pitkiä että lyhyitä animaatioelokuvia.

 

A Letter to Momo (Momo e no Tegami) on Hiroyuki Okiuran ohjaama piirroselokuva, jossa 13-vuotias Momo-tyttö muuttaa äitinsä kanssa saaristoon perheen isän kuoleman jälkeen. Momo yrittää tutustua muihin saarella asuviin nuoriin, mutta saakin yllättäen seurakseen olioita toisesta ulottuvuudesta.

 

Le Tableau kertoo maalauksen sisällä elävistä hahmoista, joista osa on valtaa pitäviä, valmiiksi maalattuja ihmishahmoja ja osa on jäänyt keskeneräisiksi luonnoksiksi, joita hyljeksitään. Näitä ryhmiä yhdistää vain usko heidät luoneeseen maalariin. Silti loppuun maalattu Ramo ja keskeneräinen Claire rakastavat toisiaan. Ranskalais-belgialaisen elokuvan on ohjannut Jean-Franҫois Laguionie.

Female Filmmakers -näytös sisältää kymmenen tšekkiläistä lyhytanimaatiota. Ne ovat naisten tekemiä oppilastöitä vuosilta 2008-2011.Ikäkriisin paikka -teemaan kuuluu espanjalainen animaatioelokuva Wrinkles (Arrugas), jossa Emilio joutuu muuttamaan vanhainkotiin ja aloittamaan lohduttoman, kummallisen ja mutta ajoittain myös humoristisen matkan kohti vanhuutta.Etelä-Korealainen King of Pigs on osa Asian cuts -teemaa. Elokuvan tapahtumapaikkana on poikakoulu, jossa kiusaaminen on erittäin julmaa ja väkivaltaista, mutta hyväksyttyä.

 

Alois Nebel on tšekkiläisen Tomáš Luňákin esikoisohjaus. Näyttelijöiden päälle rotoskooppattu elokuva on tummasävyinen tarina Tšekkoslovakian historiasta junatyömies Aloisin ja hänen kohtaamansa muukalaisen kohtaloiden kautta kerrottuna. Elokuva esitetään osana Uusi Eurooppa -teemaa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...