Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

lauantai 5. tammikuuta 2013

Vuoden eka elokuva ja muutamat julkaisut

Tammikuulle osuu yksi animaatioensi-ilta, eikä dvd ja blu-ray julkaisujakaan kovin pitkää listaa ole. Tässä siis koko kuukauden infopaketti samalla kertaa:


11.1 Frankenweenie

Muutaman liveaction elokuvan jälkeen Tim Burton on palannut nukkeanimaatioiden pariin. Burtonin edellinen animaatioelokuva Corpse Bride valmistui 2005. Frankenweenie on varsin perinteinen Burton leffa. Sen pohjana onkin Burtonin oma lyhytelokuva vuodelta 1984, ensimmäinen Frankenweenie ei kuitenkaan ollut animaatio.

Elokuva kertoo Victorista, jonka Sparky-koira kuolee jäätyään auton alle. Mutta Sparkyn tarina ei päätykään tähän vaan Victor onnistuu palauttamaan lemmikkinsä kuolleista. Se herättääkö kuolleista noussut koira enemmän ihastusta vai kauhua riippunee näkökulmasta, mutta aivan ongelmitta ei Sparkyn paluu elävien joukkoon suju.

Frankenweenie on nykypäivänä harvemmin nähty (mutta Burtonin tyyliin varsin sopiva) mustavalkoelokuva. Modernin säväyksen antaakin sitten 3D. Elokuvaa ei ole dubattu suomeksi, vaan sitä esitetään alkuperäisen ääniraidan kera. Rooleissa mm. Charlie Tahan, Catherine O´Hara, Winona Ryder ja Christopher Lee.

  4.1 Urhea pikku Mörkyli

Jouluna tv:ssä esitetty lyhytelokuva kertoo Mörkylin lapsesta, joka lähtee etsimään isänsä tarinoiden hirmuista hiirtä. Onko sitä olemassakaan? Elokuvan kesto on noin puoli tuntia ja dvd:ltä löytyy suomeksi dubattu versio.

30.1 ParaNorman

Viime syksynä teattereissa pyörinyt nukkeanimaatio julkaistaan dvd:llä ja blu-raylla. Blu-raylta löytyy kommenttiraitoja, minidokumentteja ja kurkistusta elokuvan kulisseihin. Dvd:llä extoja ei ole, tai niistä ei vain löytynyt mainintaa.

Joulukuulta jäi ainakin kaksi julkaisua mainitsematta.


5.12 julkaistiin Täältä tulee Karhuherra Paddington -dvd. Kyseessä on vuonna 2011 dvd:llä julkaistua piirrossarjaa hieman tuntemattomampi Paddington animaatio, 70- ja 80-luvuilla tehty nukkeanimaatio. Toinen dvd julkaistaan 16.1.

12.12 julkaistiin Foxilta tutun Cleveland Shown 1. Kausi -boksi. Extroina mm. poistettuja kohtauksia ja musiikkivideo.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Satutko muuten tietämään koska kukkulan tyttö, sataman poika julkaistaan dvd:lle?

NoJopas kirjoitti...

Dvd julkaistaan 13.2

http://www.scanbox.com/ShowMovie.aspx?ConfigID=41d0&ItemID=7470

Toivottavasti sitä ennen kannesta korjataan leffan nimi oikeaksi :0
Satamann Poika kuulostaa joltain supermieheltä. :D

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Tiiätkö sellaista piirrettyä leffaa, jossa on muistaakseni ruskeahiuksinen tyttö, joka menee peilin/verhojen läpi toiseen maailmaan. Siellä oli jotain örkkejä, joilla oli oma valtakunta. Lopussa oli sellainen iso tulva ja aah. Lapsuuden leffa, jota en oo vaan löytäny!

Mujeril kirjoitti...

Minullakin haussa (jälleen) sarja, jonka nimeä en muista.

Sarjassa on koirakäsinnukkeja ja muistaakseni päähenkilö oli vähän höntti ja sitä kiusasi muut mutta sitten vanha viisas koira kertoi osuvan tarinan joka auttoi tilanteesta. Oli todella yksinkertaisilla lavasteilla tehty ja suomeksi puhuttu. Kanavaa en muista yhtään mutta 90-luvun alkua.

Näillä tiedoilla ;)

NoJopas kirjoitti...

Näihin kumpaankaan en valitettavasti osaa heittää edes arvauksia. Tai ainakaan kovin hyviä arvauksia.

Mutta jos keksin mitä nämä voisivat olla niin palaan asiaan. :)

Jos jollakulla on tietoa näistä niin kommentoikaa ihmeessä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...