Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 12. helmikuuta 2013

Helmikuun ensi-ilta-animaatio ja julkaisut

Tässäkin kuussa on vain yksi animaation ensi-ilta, joten se ja kuukauden dvd ja blu-ray julkaisut esitellään jälleen kerralla.15.2 Räyhä-Ralf

Nyt on Suomenkin aika päästä näkemään Disneyn 52. animaatioklassikko. Kyseessä on Rich Mooren ohjaama cgi-animaatio Wreck-It Ralph, jonka pääosassa onkin vaihteeksi pahis. Fix-It Felix -pelihallipelin sankari Felix kerää kunniaa kun taas pahis Ralf saa tyytyä tappioon. Kun tätä on jatkunut vuosikymmeniä, saa Ralf tarpeekseen ja lähtee seikkailemaan toisiin peleihin.

Ainakin suurimmissa teattereissa on mahdollista kuulla originaaliäänet, tekstitys tosin puuttuu. Suomeksi dubatussa versiossa näyttelevät mm. Niko Saarela, Iina Kuustonen ja Elina Knihtilä. Elokuvaa esitetään suomeksi sekä 3D että 2D versiona.

 6.2 Mimun maailma boksi

Yleltä tutun Mimun maailma -sarjan aiemmin julkaistut dvd:t on koottu boksille. Katsottavaa on 4 tuntia 20 minuuttia.


6.2 Super Mario Bros 1

Aikoinaan Suomessa videokaseteilla julkaistu Super Mario piirretty on nyt päätynyt dvd:lle. Ensimmäisellä dvd:llä on kuusi jaksoa suomeksi dubattuna.


13.2 Kukkulan tyttö, sataman poika

Studio Ghiblin 2011 valmistunut, Suomessa viime vuonna ensi-illassa ollut elokuva sijoittuu 1960-luvun alun Japaniin. Se kertoo nuoren Umin ja Shun ystävyydestä, rakkaudesta ja uuden ja vanhan vastakkain asettelusta maailman muuttuessa.

Dvd:llä on sekä japanin että suomenkielinen ääniraita. Blu-ray julkaistaan ilmeisesti myöhemmin.


15.2 Jake ja Mikä-mikä-maan merirosvot 

Peter Pan ja kapteeni Koukku ovat tehneet paluun Disney Junior -kanavan piirrossarjan myötä. Ensimmäinen dvd sisältää jaksot Peter Panin paluu, Elefanttiyllätys, Jaken viidakkorytmit, Merirosvopentu, Rosvorokki, Miekka kivessä, Rosvopesistä, Merirosvoprinsessa, Sateenkaarisauva, Kapteeni Koukun äiti ja Keijupölyn salaisuus.


15.2 Helinä-keiju ja siipien salaisuus

Neljäs Helinä-keiju elokuva ilmestyy sekä dvd:nä että blu-rayna. Molemmissa formaateissa näyttäisi olevan elokuvan lisukkeena mm.musiikkivideoita.


15.2 Peter Pan

Peter Panin julkaisupäivästä on ollut hieman epäselvyyksiä, mutta ilmeisesti klassikko julkaistaan edellä esiteltyjen spinoffien kanssa samana päivänä. Dvd:n lisäksi elokuva ilmestyy ensimmäistä kertaa blu-rayna. Dvd:n extrat sisältävät mahdollisuuden laulaa mukana elokuvan lauluja ja Roy Disneyn kommenttiraidan. Blu-ray pitää sisällään näiden lisäksi vielä mm.taustoja elokuvan tekemiselle ja lyhytelokuvan.


20.2 Ruma ankanpoikanen

Klassikkosatu rumasta ankanpoikasesta venäläisen Garry Bardin ohjaamana vaha-animaationa. 73 minuttinen elokuva on valmistunut 2010. Dvd:ltä löytyy alkuperäinen venäläinen ääniraita ja suomidubbi.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hei et sattuisi tietämään, mikä oli sen elokuvan nimi, jossa oli tietääkseni tonttu tms. jolla oli vihreä peukalo. Peukalolla se 'loi'nättejä nurmikoita, kukkia ja semmosta. Sillä oli tyttö ja poika kaverinaan, ja lopussa joutuuu jonkun pahan kanssa taistoon.

Pienenä aina katsoimme veljeni kanssa kyseistä elokuvaa, mutta nimi päässyt unohtumaan. Osaatko auttaa?

NoJopas kirjoitti...

Tämän on oltava Peikko keskuspuistossa (Troll in Central Park).

Elokuvasta ei taida blogista löytyä muutamaa mainintaa kummempaa tietoa, mutta tässä wikipedia artikkeli: http://fi.wikipedia.org/wiki/Peikko_Keskuspuistossa

Ja Youtubessa: http://www.youtube.com/watch?v=pUhrFgs5knU

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi jos kyselen tyhmiä (kun en tarkemmin tiedä), mutta miten Disney oikein määrittelee klassikkonsa?

Tuntuu hassulta, että Räyhä-Ralf on jo liitetty tähän varsin kunniakkaaseen seuraan alle vuosi julkaisunsa jälkeen.

Omasta mielestäni klassikoiksi voi laskea vain elokuvat, jotka viehättävät yleisöä vielä kauan ilmestymisensä jälkeen. Kyllä tästäkin voi sellainen tulla, mutta mielestäni voisi ainakin viisi vuotta odottaa ennen klassikoksi julistamista.

NoJopas kirjoitti...

Aika mielenkiintoinen kysymys, vaikka vastaus on tylsä: klassikot on periaatteessa vain nimi Disneyn elokuvien kotivideojulkaisuille. Toisten elokuvien kohdalla nimi on perusteltavissa, toisten ei ehkä niinkään.

Mutta tästä aiheesta voisi saada jonkinlaista blogitekstiä aikaan, mm. milloin tämä termi on otettu käyttöön, missä maissa sitä käytetään ja mitkä elokuvat klassikko-sarjaan kuuluvat ja mitkä eivät. Näissäkin on eroja eri maiden välillä!

Katsotaan koska pääsen paneutumaan tähän, on niin monta muuta tekstiä työn alla ja kovin vähän aikaa. :0

emppuu kirjoitti...

et sattuisi tietämään tätä ohjelmaa:
vhs-kaseteilla ainakin oli myynnissä sellainen lasten laulu-leikki-video jossa oli valtava katras penskoja about 6-8-vuotiaita ja kaikilla oli samanteemaiset vaatteet ja ne sitte esitti kaikkia lastenlauluja jossain metsäympäristösä mm. sen vesikirppulaulun muistan ja leipuri hiivan ja sitten oli tosiaan jouluversiokin samalla kokoonpanolla :D ja tässä oli mukana joku about 48-vuotias nainen jolla oli harmaat lyhyet hiukset.

Anonyymi kirjoitti...

Piti ihan ostaa tuo Ruma ankanpoikanen, kun näytti niin hienolta.. Ja en pettynyt! Ihanan vanhahtavasti tehty, oikein klassinen versio klassisesta sadusta!

Ikävä kyllä ei tekstityksiä ollut, joten suomidupilla mentiin, mutta yllätyksekseni siihenkin oltiin panostettu ja toimi hienosti. Ei kuitenkaan nii paljon puhetta ole tuossa leffassa, että voi kyllä tuolla alkuperäisellä ääniraidallakin katsoa joskus vaikkei tajuakaan sitte sanoja.. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Osaisitkohan sä auttaa mua? Mulla on hakusessa tosi vanha sarja/leffa, joka kertoo pienestä kummituksesta. Se asui tornissa. Päässä oli jokin tupsu tms. Kummitus seikkaili kaivossa tai viemärissä, likasi itsensä mustaksi ja pelkäsi, että jää muiden näkymättömiin iäksi.

NoJopas kirjoitti...

Jaa-a, ihan suoriltaan en kyllä osaa sanoa mikä kummitus voisi olla kyseessä. Täytyy miettiä ja haeskella.

Ja kiva kuulla että Ruma ankanpoikanen oli ennakko-odotusten mukainen, täytyy hankkia se itsellekin. Hienoa että tälläisiä elokuvia julkaistaan. :)

Anonyymi kirjoitti...

Löysinkin jo! Kyseessä oli kummitus koltiainen. Harmi vain kun ei netistä juurikaan löytynyt tietoa tai videota tästä :/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...