On kulunut jo viisi vuotta Hayao Miyazakin Ponyo Rantakalliolla elokuvan ensi-illasta. On siis sitäkin mieluisampaa ilmoittaa, että tänään on ohjaajan uuden, Kaze Tachinu -elokuvan Japanin ensi-ilta. Suomeen Ghibli-elokuvat on perinteisesti saatu nähtäville vuoden viiveellä.
Kaze Tachinu, englanninkieliseltä nimeltään The Wind Rises, perustuu Miyazakin omaan sarjakuvaan joka pohjaa Hori Tatsuon 1930-luvun lopulla kirjoittamaan samannimiseen novelliin sekä lentokonesuunnittelija Jiro Horikoshin elämään. Horikoshi (1903-1982) oli suunnittelemassa Japanille lentokoneita ja hävittäjiä toisen maailmansodan aikana. Tatsuon novelli taas kertoo tuberkuloosia sairastavasta naisesta ja tämän sulhasesta.
Elokuvassa käsitellään Jiro Horikoshin elämää kolmenkymmenenvuoden ajalta. Ymmärrettävästi Toinen maailmansota nousee tarinassa tärkeäksi käännekohdaksi, vaikka varsinaisia taisteluja ei elokuvassa ilmeisesti nähdä. Toinen historiallinen ja traaginen tapahtuma elokuvassa on vuonna 1923 tapahtunut Kantōn maanjäristys. Jiron elämän merkittävimmät tapahtumat liittynevät loppujen lopuksi kuitenkin Naokoon, elokuvan naispääosaan.
Teemakappale Joe Hisaishi. Pääparia ääninäyttelevät Hideaki Anno ja Miori Takimoto.
Muuten musiikin on säveltänyt tuttuun tapaan
3 kommenttia:
Hyvä postaus :) En malta odottaa tätä elokuvaa, kun se tulee Suomeen.
Ilmoitan muuten, että DreamWorks tekee Lassiesta animaatio-elokuvan! Sen aihe on siis Lassie palaa kotiin-kirja sekä aijemmin julkaistu samanniminen elokuva. Lähde:
http://www.latimes.com/entertainment/envelope/cotown/la-fi-ct-lassie-comes-home-20130715,0,6353448.story
Moikka! Päädyin sattumalta sivullesi etsiessäni helpotusta juuri nyt pinnalla olevaan Alfred J. Kwak -innostukseeni, ja jäin lukemaan muutaman postauksen kyseisen ohjelman tunnisteista läpi. Netistä löytää paljon animaatioblogeja, mutta minusta tämä eroaa muista tasokkuudellaan: Postaukset ovat pitkiä, monipuolisia ja hyvin kuvitettuja. Muutenkin kerrontatyylisi on ihanan asiantuntijamainen! Blogi on ollut jo usean vuoden ajan pystyssä ja päivitystahti on ihailtavan aktiivista! Kivaa on myös se, miten lukijatkin pääsevät osallistumaan blogin sisältöön gallupien avulla. .-) Jään ehdottomasti seuraamaan blogiasi jatkossakin ja aion myös lukaista muutaman tunniste-osion läpi, kun siellä minulle tuttuja ja rakkaita ohjelmia näyttää useampikin olevan. En niinkään ole perillä nyhyhetken animaatioista, vaan lähinnä 2000-luvun vaihteen lastenohjelmat koukuttavat edelleen. ♥ .-D
Minulla olisi myös pari kysymystä/postausideaa:
-Mitä lastenohjelmia aiot ns. pakkokatsottaa omalle jälkikasvullesi? Tästähän saisi myös gallupin: "Mitä ohjelmia vanhempasi opettivat sinut pienenä katsomaan?"
-Piirretyissä esiintyvät julkkisversiot. Itselle tulee heti mieleen Alfred J Kwak -ohjelman Michael Duckson ja Artun James Housu = James Bond.
Toivottavasti ideani eivät ole jo olleet käytössä, koitin kyllä selailla vanhojen postauksien otsikoita läpi. Nyt minä hiljenen kuitenkin odottamaan uutta luettavaa. .-)
Alfred J. Kwakista kannattaakin innostua. :D Jotain sarjasta olen kirjoitellut, mutta varsinaista esittelyä olen pantannut, en vieläkään tiedä miten niin laajalle ja moniulotteiselle sarjalle saisi tehtyä parhaiten oikeutta.
Eläköön kuvat on tosiaan ollut olemassa kohta neljä vuotta. Kun aloitin bloggaamisen olin opiskelija ja aikaa päivittämiseen löytyi siis vapaa-ajan lisäksi myös oppitunneilta. :D Kun opiskelut vaihtuivat työhön alkoi päivitystahti hiipua ja tänä vuonna alkanut uuden animaatiokatsojan kasvattaminen on pistänyt aikataulun blogin kannalta varsin ikäväksi. Mutta jotain hyvääkin: tv:tä olen ehtinyt katsoa enemmän kuin ennen ja aivan ennenkuulumattomasti olen ollut näköyhteydessä myös aamuohjelmiin.
Omalle lapselle olen jo näyttänyt Pingua ja Myyrää. Vielä ne eivät kovasti kiinnostaneet. Olen sortunut pitämään tv:tä auki syömisen yhteydessä, ja Pikku Kakkonen kyllä tekee tehtävänsä. Suurin hitti tähän mennessä on kuitenkin Vili Vilperin tunnari. Katsoin Viliä itse netistä tarkoituksena saada pieni samalla salakavalasti nukahtamaan, mutta toisin kävi. :D
Tällä hetkellä toiveeni on että meillä katsottaisiin ohjelmia yhdessä, ikään sopivasti ja monipuolisesti. En sitten tiedä miten tämä tulee toteutumaan. :D
Lähitulevaisuudessa suunnittelen pyörittäväni ruudussa jo mainittuja Pingua ja Myyrää sekä Nalle Luppakorvaa, Mikko Mallikasta, Timppaa... Lohikäärme Justus voisi olla ihan kiva myös. Lyhyitä, kiinnostavan näköisiä ja hyvin tehtyjä ohjelmia. Muumilaakson tarinoita aion käyttää kannustimena puheen opettelussa vaikka muuten säästän pidemmät ohjelmat myöhemmäksi. Lyhytelokuvia voitaisiin katsoa ja pitkistä leffoista Totoroa. Muuten elokuvat eivät vielä hetkeen ole ajankohtaisia.
En aio näyttää pelkästään vanhoja, omia suosikkiohjelmia vaan minusta on tärkeää olla kiinni myös tässä päivässä ja katsoa esimerkiksi sitä pikku kakkosta. Itsehän tuo pieni sitten lopulta päättää mistä ohjelmista tykkää, mutta tottakai harrastan sopivasti aivopesua. :D
Aiheesta voisi hyvinkin tehdä jonkinlaisen kyselyn, haluaisin kyllä odotella sen kanssa vielä hetken että saan kerättyä lisää omakohtaista kokemusta. :) Lisäksi minulla on edelleen edellisen kyselyn yhteenveto julkaisematta. :(
Myös tuo julkkisvierailut on hauska idea, siitä voisi saada vähän kevyemmän kirjoituksen.
Kiitos palautteesta ja tervetuloa lukijaksi. :)
Lähetä kommentti