Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Mainioita mainoksia

Jos animaatioiden tekemiseen on nykyään vaikea saada rahoitusta, ei se helppoa ollut ennenkään. Tilaustyöt ovat olleet tietysti mainoksia. Mainosanimaatioita on Suomessa tehty 1920-luvulta asti. Tässä muutamia helmiä:Saippuamainos 30-luvun lopulta.Felix Forsmanin ohjaama ranskankielen oppitunti vuodelta 1958. Forsman on tehnyt merkittävän uran elokuva-alalla kuvaajana ja on toiminut Fennada filmin mainososaston johtajana.Kultapossukerhon kuoron on animoinut Onni Rivakka. Vuonna 1929 syntynyt Rivakka aloitti animaatioiden tekemisen 50-luvulla. Hän toimi Filmitalon animaatio-osaston johtana ja on ollut vaikuttamassa tuhansiin animaatioihin. Tämä mainos on ilmeisesti vuodelta 1964.Rivakka voitti New Yorkin mainosfilmifestivaaleilla Esso-mainokseksestaan pääpalkinnon. En tiedä onko tämä kyseinen mainos juuri tuo voittofilmi. Ilmeisesti tämä kuitenkin on juuri Rivakan animoima ja vuodelta 1960.Heikki Tiiaisen mainos Valion Piimästä on vuodelta 1962. Myös Tiiainen aloitti animaatioiden tekemisen 1950-luvulla ja toimi Filmitalossa animaattorina."Aina tarjoo Panda-karhu herkkusuille makeita. Huah Huah!"Pepsodenttia ja lakritsia.

Mehukatti ja Naminami ovat näihin muihin verrattuna aika uusia, mutta laitetaan nyt vielä katsottavaksi nekin.2 kommenttia:

myyrae kirjoitti...

Ihan mahtavia! Pitäsköhän testata toimiiko toi piimä tollain aamutuimaan..? :D

NoJopas kirjoitti...

Oma suosikkini näistä on tuo Panda-mainos. Se on samaan aikaan suloinen ja karmiva. :D Ja laulu jää aika hyvin soimaan päähän.

Kultapossukerhossa on vähän sama, siinä on rytmi turhan kiihkeä mikä tekee tunnelmasta todella oudon, mutta lopputulos on kuitenkin hellyyttävä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...