Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

keskiviikko 24. elokuuta 2011

Tohtori Sykerön keksinnötTohtori Sykerö kehittelee monenlaisia koneita ja keksintöjä omassa Vekkuliverstaassaan. Apunaan hänellä on joukko eläimiä ja Maltti-mäyrä toimii Sykerön oikeana kätenä. Maltti vastaa suunnittelukoneen käytöstä, sillä valmistetaan keksintöjen piirustuksia. Sykerö käyttää keksintöjensä valmistamiseen paljon kierrätysmateriaaleja ja tekee monet koneensa muiden auttamiseksi.

Tässä listaus kymmenestä Tohtori Sykerön keksinnöstä

10. Sykeröbiili

Tohtori Sykerön kuorma-auto liikkuu maalla, ilmassa ja jopa laavassa. Auton matkustamon katosta ponnahtaa tarvittaessa propelli jonka avulla Sykeröbiilillä voi lentää. Autosta löytyy myös aura ja muita lisälaitteita. Auton lavalla Sykerö kuljettaa keksintöjään.

9. Aurinkoinen hymykone

Koneen tarkoitus oli tehdä vihaiseksi muuttuneesta Maltti-mäyrästä taas entisensä, mutta kone toimi liian tehokkaasti ja Maltista tuli jopa liian ystävällinen. Toisaalta hymykone auttoi Malttia hoitamaan tullutta Tohtori Paniikkapilleriä, joka lopetti vauhkoamisen ja muuttui rauhalliseksi ja onnelliseksi.

8. Hukkaantumiskone

Hukkaantumiskoneen kyydissä ei koskaan tiedä minne joutuu, paitsi tietysti hukkaan. Koneen avulla Tohtori Sykerö etsi mystisesti kadonneita neiti Nokkosta ja rouva Sumppisuuta joiden olinpaikasta ei saatu tiedoksi kuin että he olivat joutuneet hukkaan.

7. Timanttikone

Untamo-kamelin neuvosta Tohtori Sykerö rakentaa Timanttikoneen. Hän kumoaa koneeseen kaikki omat jalokivensä joita on etsinyt ympäri maailmaa. Kone valmistaa niistä yhden jättimäisen timantin, niin suuren että sinne mahtuu jopa sisälle. Timantti voi myös kasvaa halutessaan ja näin se estää varkaita viemästä itseään.

6. Tulenkestoliuos

Kun Elli Etikan tulitaika ryöstäytyi käsistä oli Tohtori Sykerön kiirehdittävä apuun. Taian aikaansaamat tuliolennot, Kipunat, olivat vähällä aiheuttaa lukuisia tulipaloja ja niiden lämpö rikkoi hellerajoja tavallisesti lumisessa vuoristossakin. Kipunoiden kanssa pärjätäkseen Tohtori Sykerö kehitti tulenkestoliuoksen. Liuoksella suihkutetut ihmiset, eläimet ja esineet kestävät kuumuuden ja liekit. Kipunoillekin löytyi lopulta sopiva koti kun Sykerö houkutteli ne tulivuorelle.

5. Sateenkaarenkorjauskone

Kun sateenkaaren värit ovat haalistuneet tarvitaan Sateenkaarenkorjauskonetta. Sen energialähteenä toimii Timanttikoneella valmistettu jättimäinen timantti ja kone lähettää värisäteitä joilla sateenkaaren värit voi maalata uudelleen.

4. Matobiili/Aikabiili

Matobiili on kuin konemato, se porautuu maan läpi. Matobiili on kätevä kulkuväline silloin kun on päästävä maapallon toiselle puolelle. Kun Matobiilin asennettiin Avaruuskatin avaruusaluksen moottori, se muuttuikin Aikabiiliksi. Ajassa päästään taaksepäin ajamalla pitkin sateenkaarta valonnopeudella.

3. Pum Pum raketti

Pum Pum raketti ei ehkä ole ihan uusinta teknologiaa, mutta se vie matkaajat minne maailman kolkkaan vain ja tietysti sen kyydissä pääsee avaruuteen asti. Tohtori Sykerö ystävineen on käynyt raketilla mm.kasviplaneetalla ja vesiplaneetalla Loiskujen luona. Eniten vierailuja lienee tehty sateenkaarelle, Untamo-kamelin asuttamaan Laventelilullaan.

2. Etsintäkone

Vekkuliversaan lattian alta nousee kampea vääntämällä esiin etsintäkone. Kun sen päälle tai sisään laittaa jotakin etsittyyn asiaan liittyvää, kone näyttää etsijöille kuvaa esimerkiksi etsityn kohteen sijainnista. Aina etsintäkone ei pysty antamaan kaivattua apua, mutta usein sen avulla päästään ongelman ratkaisussa ainakin alkuun.

1. Matilda -robotti

Sykerö sunnitteli robotti-tytön alunperin ylityöllistetyn kotiapulaisensa Neiti Nokkosen avuksi. Alku näiden kahden yhteistyössä oli hankala, mutta lopulta Neiti Nokkonen ja Matilda ystävystyivät. Matilda auttaa muissakin puuhissa kuin kotiaskareissa ja Sykerö kysyy siltä tosinaan myös neuvoja ongelmiinsa. Matilda ei puhu, vaan sylkee suustansa lappusia joiden avulla se kommunikoi. Herttaisen ja auttavaisen robotin rinnassa ei syki sydän, vaan Sykerön vanha herätyskello Tikittäjä.

6 kommenttia:

Sanni Käheä kirjoitti...

Oi miten sattuikin! Lainasin juuri äskettäin kirjastosta Sykeröä ja katselin niitä viikonloppuna. Se ei ole menettänyt aikojen saatossa vetovoimastaan pätkääkään. Olin jo ehtinyt unohtaa kaikki ihanat nimet: Vekkuliverstas, Sykeröbiili, Laventelilulla <3 Ja Heikki Määttänen oli nerokas.

NoJopas kirjoitti...

Sarjan suomentaja on kyllä tehnyt hyvää työtä. Sykerön maaailma vilisee omituisia paikan, hahmojen, ja keksintöjen nimiä joten hommaa on riittänyt. Tuntuu että suomennoksia on harkiten mietitty ja makusteltu.

Heikki Määttänen taas hoitaa kertojan roolinsa taas kerran loistavasti. Unohdan usein että äänessä on vain yksi ihminen. :D

Aina kun sarjaa katsoo ei voi kuin ihmetellä mistä nämä kaikki outoudet voivat olla peräisin. Ihanaa ettei ennalta voi arvata mitä tapahtuu, vaan kaikki on oikeasti mahdollista. Jaksoissa ehtii tapahtua jos jonkinlaista ja kun nyt katsoin aika perätysten kaikki 13 jaksoa niin en juuri huomannut samojen asioiden toistoa.

Joskus vanhoja sarjoja on moitittu nykylapsille liian hidastempoisiksi. Sykerössä ei ainakaan pitäisi olla tätä ongelmaa.

Sanni Käheä kirjoitti...

Lainaamillani levyillä oli bonusmatskuna lyhyt ohjelma, jossa Sykerön tekijät kertoivat sarjan synnystä. Sain sellaisen käsityksen että uusia jaksoja oltaisiin puuhailemassa. En ihan heti uskalla innostua ajatuksesta.

NoJopas kirjoitti...

Oi kyllä, uudelle sarjalle on olemassa jo pilotti/trailerikin.

http://www.youtube.com/watch?v=Ti8nJYmC7W0

Tuntuu vain ettei tuo projekti ole oikein vuosien myötä edennyt mihinkään. En kyllä jää hirveästi suremaan jos tuo ei valmistu. Sama porukka voisi kyllä kehittää jotain ihan uutta, mutta nämä henkiin härättämiset eivät vaan oikein toimi...

Muuten, Tohtori Sykerön dvd-julkaisun kuvituksessa hahmot ovat tämän "uuden mallin" mukaan piirrettyjä. Pistää aika ikävästi silmään.

Sanni Käheä kirjoitti...

Ugh! Tuo traileri näytti kyllä kammottavalta. Pysyn kaukana tuommoisesta tekeleestä ja pitäydyn klassisessa Sykerössä.

MAchiNe kirjoitti...

Itse asiassa tuosta etsintäkoneestahan ei ollut apua kuin vain muutamassa jaksossa (muistaakseni Neiti Nokkosen 1. ja 3. jakson etsimiset se hoiti, sekä Legenda Hiirikuninkaasta-jaksossa se toimi aikakoneena).

Vekkuliverstaan historiastahan ei tiedä, onko se Sykerön keksintö, vai jostain muualta tullut elävä talo (siirappipuun tapaan).

Yleisesti huhuttu juttuhan on, että Sykerön psykedeeliset juonikuviot ja ideat olisivat syntyneet pilvenpolttelun myötä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...