Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

torstai 1. syyskuuta 2011

Neljä elokuvaa Syyskuulle

Taitaa olla jonkinlainen ennätys käsillä kun neljä animaatioelokuvaa saa ensi-iltansa kuukauden aikana. Ja kun mukana on kaksi piirroselokuvaa ja yksi kotimainen animaatio, alkaa jo tuntua epätodelliselta...2.9 Illusionisti

Sylvain Chomet'n viime vuonna valmistunut piirroselokuva (L'illusionniste) saapuu viimein Suomeen. Tarina kertoo ikääntyneestä taikurista, jonka edustama taidemuoto on jäämässä uusien viihdykkeiden varjoon. Taikuri päätyy Ranskasta Skotlantiin ja tutustuu tyttöön, joka vielä uskoo illuusioihin.

Illusionisti on voittanut useita palkintoja. Chomet´n edellinen animaatio oli Bellevillen kolmoset.2.9 Smurffit


Ensimmäistä kertaa cgi-animoidut Smurffit smurffaavat nyt New Yorkissa. Velho on häätänyt Smurffit pois Smurffikylästä ja ne ovat siirtyneet portaalin kautta ihmisten joukkoon. Elokuvassa esiintyykin oikeita näyttelijöitä animoitujen hahmojen rinnalla.

Elokuvan takana on Sony Pictures ja sen on ohjannut Raja Gosnell jonka aiemmista ohjauksista löytyy mm. Scooby-Doo leffoja. Seuraava Smurffi-elokuva on jo tekeillä ja sen pitäisi valmistua vuonna 2013.

Näyttää siltä että Suomessa Smurffeja esitetään ainoastaan dubattuna, mutta sekä 3D että 2D versioina. Suomidubissa näyttelevät mm. Risto Aaltonen, Anna Puustjärvi ja Jukka Voutilainen.16.9 Ella ja Aleksi -Yllätyssynttärit

Lasten levyiltä tutut Ella ja Aleksi on jo aiemmin nähty animoidussa musiikkivideossa. Nyt suositun duon laulujen ympärille on koottu 50 minuuttinen elokuva. Ohjaajana on toiminut Juuso Syrjä ja pääanimaattorina Janne Roivainen. Aleksia ja Ellaa ääninäyttelevät Antti Luusuaniemi ja Malla Malmivaara ja mukana elokuvassa ovat tietysti Lenni Lokinpoikanen ja Mc Koppakuoriainen.23.9 Nalle Puhin elokuva - uudet seikkailut Puolen hehtaarin metsässä

Uusi Disneyn piirroselokuva saapuu ensi-iltaan jopa hieman varkain. Ehkä hiljaisuus johtuu elokuvan aiheesta, Nalle Puh elokuvia ja tv-sarjoja on nähty jo useita ja ehkä sitä ei heti miellä viime vuosien Disney klassikkojen Prinsessa ja sammakko ja Kaksin karkuteillä seuraajaksi. Nalle Puhia on kuitenkin työstänyt Disneyn studion kärki, ohjaajina Don Hall ja Stephen Anderson ja animaattoreina mm. Andreas Deja, Eric Goldberg ja Mark Henn.

Nalle Puhin elokuva perustuu kolmeen A. A Milnen tarinaan ja siihen on tavoiteltu samaa henkeä kuin vuoden 1977 klassikko-Puhiin. Elokuvaa esitetään suomeksi dubattuna ja Nalle Puhin roolissa on siihen jo vakiintunut Jarmo Koski.

2 kommenttia:

Severus kirjoitti...

Mikä siinä on kun niiden pitää laittaa jotain idols tyyppejä duppaamaan elokuvia! Suomessa on kasapäin huonosti työllistettyjä näyttelijöitä jotka olisi voinut dupata smurffiinaa, mutta eii, siihe laitetaan joku entinen idoli! Minä ainakin odotan et ne tulee alkuperäisenä versiona!

NoJopas kirjoitti...

Englanniksi Smurffiinaa esittää Katy Perry, joten varmaan siksi rooliin on haluttu laulaja myös Suomessa. Mutta siihen onko Anna Puu sitten Suomen Katy Perry en ota kantaa :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...