Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

perjantai 16. syyskuuta 2011

Rakkautta ja Anarkiaa 2011

24. Rakkautta ja Anarkiaa festivaali järjestetään Helsingissä 15.-25.9.2011. Tänä viikonloppuna on nähtävillä monenlaisia elokuvia, tietysti myös animaatioita.


Elokuvaa esitetään festareilla japaniksi ja suomeksi, mutta traileria en löytänyt nyt kuin englanniksi.

Kätkijät (Karigurashi no Arrietty)

Japanilaisen Studio Ghiblin viime kesänä valmistunut elokuva on tulossa Lokakuussa laajempaan levitykseen. Monen muun Ghibli-elokuvan tapaan se nähdään kuitenkin ensin R&A:lla. Elokuva perustuu Mary Nortonin kirjaan ja animaation on ohjannut Hiromasa Yonebayashi. Hän on työskennellyt Ghiblillä jo pitkään animaattorina mutta on nyt ensimmäisen kerran ohjaajana. Studion tunnetuin ohjaaja Hayao Miyazaki on elokuvassa mukana käsikirjoittajana.Naapurini Yamadat (Hohokekyo tonari no Yamada-kun)

Ohjelmistossa on toinenkin Ghibli elokuva, mutta Naapurini Yamadat on valmistunut jo vuonna 1999. Elokuvan on ohjannut Isao Takahata. Visuaalisesti Yamadat poikkeaa muista Ghibli-animaatioista suuresti. Tarina on peräisin Hisaichi Ishiin mangasta ja elokuvan piirrostyyli on lennokas, jopa luonnosmainen. Yamadat on myös studion ensimmäisen täysin tietokoneella piirretty elokuva. Elokuva ei tule Suomessa laajempaan teatterilevitykseen, vaan se julkaistaan dvd:llä jo Lokakuussa.Tatsumi


Eric Khoon ohjaama elokuva kertoo japanilaisen sarjakuvataiteilijan, Yoshihiro Tatsumin elämästä. Hän on ollut aikuisille suunnatun, realistisen sarjakuvan uranuurtaja. Elokuvassa käsitellään Tatsumin elämäntarinaa ja urakehitystä ja siihen on sisällytetty myös tarinoita hänen tuotannostaan. Vuonna 1935 syntynyttä Tatsumia kuullaan elokuvan kertojana. Elokuvassa Tatsumi tapaa muuten legendaarisen Osamu Tezukan, joka sarjakuvien lisäksi tunnetaan animaatioistaan. Elokuva on valmistunut tänä vuonna.

Kotimaisen elokuvan viikolla esitetään myös kaksi animaatiota, jo dvd:lläkin julkaistu Eetu ja konna ja 16.9 myös koko maan levitykseen tuleva Ella ja Aleksi -yllätyssynttärit. Kotimaisia lyhytanimaatioita esitetään otsikolla Kotimaista animaatiota, lyhyesti. From year zero taas pitää sisällään kolmetoista tšekkiläisiä lyhytanimaatiota 2000-luvulta.

1 kommentti:

mijbil kirjoitti...

From a long time I wish to see "My Neighbors the Yamadas ", I'm a Studio Ghibli fan too :D
Hugs from Venice,

Mij

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...