Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

torstai 15. maaliskuuta 2012

Sarjoja 2000-luvun alusta

Tässä muutama piirrossarja joita on Suomessa näytetty joskus 2000-luvun alussa. Toivottavasti ainakin 1990-luvulla syntyneet saavat näistä nostalgiafiiliksiä.Mimi (What about Mimi) on sarja räväkästä ja reippaasta 11-vuotiaasta punapäästä, joka joutuu jatkuvasti hankaliin tilanteisiin. Mimin elämään kuuluu koulu, kaverit ja perhe ja muita varhaisteineille tuttuja juttuja. Kanadalaista sarjaa on esitetty Suomessa Mtv3 kanavalla 2000-luvun alussa. Vuosina 2000-2003 valmistui 39 jaksoa.Mini-Elvis ja rokkiraggarit (Li'l Elvis Jones and the Truckstoppers) on australialainen 26-osainen sarja. Sitä on esitetty Suomessa ainakin vuonna 2000 Ylellä. Sarjan päähenkilö on löytölapsi Mini-Elvis, joka on huikean lahjakas laulaja ja kitaristi. Niinpä hänen Elvistä fanittava adoptioäitinsä onkin vakuuttunut että kyseessä on itsensä Elviksen poika.Nipa Normaalin (Norman Normal) perhe saa mikroaaltouunin räjähtäessä atomisäteestä supervoimat ja superälyn. Vain Nipa jää täysin tavalliseksi pojaksi, joka elää täysin tavallista elämää. Vuonna 1999 valmistunutta sarjaa esitettiin Suomessa Mtv3:lla, myöhemmin myös Juniorilla.Renada (Renaade) piirrossarjaa tehtiin vuosina 1997-1999. Renada on vilkas poikatyttö, joka asuu Hampurissa isoisänsä kanssa. Saksalaisessa sarjassa on 52 jaksoa. Suomessa sarjaa esitti Mtv3.Lassen maailma (Sune och hans värld) on esitetty Ruotsissa ensimmäisen kerran vuonna 2002. Sarja perustuu Anders Jacobssonin ja Sören Olssonin kirjoihin. Lasse Andersson on 9-vuotiaaksi melkoinen naistenmies ja ihastuu lähes päivittäin uuteen tyttöön. Itsevarmuutta hurmurilta ei ainakaan puutu. Lassen maailma on näistä sarjoista ainoa jota on julkaisu meillä dvd:llä.

8 kommenttia:

tupuu kirjoitti...

Mimi oli yksi suosikeistani, ja olen usein koittanut saada sarjjan nimeä päähän, mutta ei ole vaan muistunut... kiitos tästä todella paljon! :)

NoJopas kirjoitti...

Ollos hyvä! :) Itse en muistanut koko sarjaa, ennenkuin törmäsin tuohon videoon jossain ja aloin miettiä että tätä esitettiin muuten Suomessakin.

SILVERDROPS kirjoitti...

Oi, itse muistan Mimin, Nipa Normaalin (lempparini) ja Renadan! Good Times!

Euva kirjoitti...

En mää noista muista välitä, hyvä kun muistin olemassa olon... Tuota Mini-Elvistä en kyllä muista ollenkaan... Mutta toi Nipa Normaali oli hupaisa sarja ainakin silloin joskus. :D

NoJopas kirjoitti...

Lassen maailma tuntuu jotenkin tosi aliarvostetulta, tykkään itse sen huumorista tosi paljon. Lasse itse on överi-itsevarmuudessaan ihan hauska hahmo. :D Myös piirrostyyli on ihan ok.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, olen illan herätellyt nostalgisia piirroselokuvia mieleeni, mutta yhden animaation nimeä en millään saa päähäni. On vain todella epäselviä ja hämäriä muistikuvia... Joku tällainen disneyn tyylinen se mahtoi olla, pääroolissa joku metsän eläin, kenties kettu, koala tms. joka eksyy jotenkin ihmisten luo ja keskelle elokuvan tekoa ja ihmiset on haltioissaan tästä eläimestä ja haluavat sen rooliin. Osaatko sanoa näistä sekavista ajatuksista mikä mahtaisi olla kyseessä? =D jäi niin paljon häiritsemään että on pakko ottaa selville!

NoJopas kirjoitti...

Veikkaan Viidakkovekara Juuson kakkos-osaa, "Viidakkovekara Juuso elokuvasankarina." Tanskalainen piirroselokuva vuodelta 1996.

Youtubesta löytyy paljon elokuvan lauluja:
http://www.youtube.com/watch?v=3ASte0KpeCU

Elokuvan tekoon tuossa pätkässä ei ole viitteitä, mutta nimensä mukaisesti sitäkin elokuvassa tapahtuu.

http://www.dvdplaza.fi/leffakanta/nayta.php?sid=7426

Tuo on julkaistu dvd:llä, mutta en tiedä saako sitä enää mistään.

Olen melko varma että etsimäsi on tuo, mutta jos ei ole, niin toinen eläin elokuvatähtenä leffa voisi olla Showkatit, josta on pieni esittely tässä blogitekstissä: http://elakoonkuvat.blogspot.com/2010/02/kissojen-ystaville.html

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, juuri tuo viidakkovekara juuso se oli!!! Kiitos paljon tiedosta =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...