Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 2. lokakuuta 2012

Lokakuun dvd:t ja blu-rayt.

 3.10 Liikkuva Linna

Studio Ghiblin Liikkuva Linna julkaistaan blu-raylla. Extroina kirjailija Diana Wynne Jonesin haastattelu, Dokumentti siitä miten Haurun linna on toteutettu ja studion muiden elokuvien trailereita. Ääniraidat japaniksi ja suomeksi.

3.10 Maameren tarinat 

Myös Ghiblin Maameren tarinat julkaistaan blu-raylla. Ilmeisesti julkaisussa ei ole extramateriaalia. Elokuvaa ei myöskään ole dubattu suomeksi.

24.10 Joulupukki ja noitarumpu

Kuka ei vielä omista omaa kappaletta kotimaisesta jouluklassikosta voi suunnatta kauppaan hakemaan tätä uusintajulkaisua. Elokuva julkaistaan vaan dvd:llä.

24.10 Monster High: Monsterit Määrää

Monster High -konsepti on Suomessa rajoittunut tähän asti ilmeisesti vain leluihin mutta nyt monsterimuotinukkejen suosiota nostatetaan meilläkin animaation voimin.


26.10 Tuhkimo 2 ja 3

Syyskuussa julkaistun Disneyn Tuhkimon jatko-osat julkaistaan sekä dvd:llä että blu-raylla. Dvd:llä jatko-osat myydään erikseen mutta blu-rayllä näyttäisi olevan saatavilla vain molemmat elokuvat sisältävä julkaisu.

Maija Mehiläisen ja Peukaloisen retkien uudelleen julkaisu alkoi jo Syyskuussa. Tässä kuussa molempiin sarjoihin saadaan seuraavat dvd:t. Kumpaakin sarjaa julkaistaan muutaman jakson paketeissa. Peukaloisen retket on julkaistu jo kolmessa erilaisessa boksissa (kahtena 26:n jakson pakettina ja yhtenä koko sarjan pakettina) jotka ovat jatkuvajuoniselle sarjalla tälläisiä tynkäjulkaisuja huomattavasti parempi julkaisukanava.

Maija Mehiläisen ensimmäinen kausi taas on julkaistu sekä boksilla että kahteen kertaan yksittäisinä dvd:einä. Sarjan toinen tuotantokausi on edelleen julkaisematta. Aiemmilla julkaisuilla oli Ylen vanha dubbaus, uutuusjulkaisun kansien Juniori -logon perusteella näillä dvd:eillä on Juniorin dubbaus.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Niiin, aika jännä tuo Peukaloisen ja M. Mehiläisen dvd-julkaisukaari. Uskoisin noilla tällä kertaa Atlanticin(?) Mehiläisillä olevan se sama vanha Ylen dubbaus(jossa on Muumipappana parhaiten tunnettu Matti Ruohola, yms), tuskin ovat saaneet uudempaa dubbia, mutta jostain syystä käyttävät tosiaan Juniorin logoa eivätkä esim. Ylen. Melkein pitäisi hommata yksi levy ja tutkia. M.M:ästähän on tosin vielä Ylen dubbauksen (ja mahdollisen Junioridubbin) lisäksi vielä vanhat Valittujen palojen aikoinaan julkaisemat vhs-dubbaukset, jotka on kaiketi äänitetty Tuotantotalo Wernellä ääninäyttelijäkaartista päätelleen (Antti Pääkkönen heinäsirkkana, yms muita tuttuja ääniä). Itse pidin eniten Valittujen palojen versiosta, Ylen dubbauksessa on melko paljon samojen näyttelijöiden kierrättämistä. Tuota pari jaksoa paketissa -julkaisutyylistä en todellakaan pidä, hylly täyttyy miljoonasta kotelosta, ennen kuin edes kaikki jaksot kerätty ja lisäksi se tulee kalliiksi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...