Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 16. lokakuuta 2012

Seitsemän pientä hiirtä

Tämä tarina kertoo seitsemästä pienestä hiirestä jotka ovat kaikki saman ikäisiä ja kaikki samasta perheestä. Tarina neljästä pojasta ja kolmesta tytöstä ja heidän äidistään ja isästään.

Seitsemän pientä hiirtä (Nanatsugo nezumi) esiintyvät kolmessa suloisessa animaatiotarinassa.

Hiiret kalassa kertoo siitä miten pikku hiiret näkevät luistellessaan näätien pilkkivän. Hekin tahtovat kokeilla kalastamista, mutta isällä on töitä. Äidillä taas on kokemusta kalastuksesta, mutta hän pelkää kaatuvansa liukkaalla jäällä. Lapset haluvat kalaan niin kovasti että rakentavat kelkan jolla he voivat kyyditä äitiä jäällä. Niinpä hiiret lähtevät kalaan, mutta lupaavan alun jälkeen kala ei syö. Kun lapset kyllästyvät on äidin vuoro yrittää. Ja avannosta nouseekin yhdellä kertaa kalaa koko hiiriperheelle.

Suuri perunametsästys on tarina hiiriperheen osallistumisesta perunannostokilpailuun. Villisian perunamaalla käydään tälläinen kamppailu vuosittain. Kisaan lähtevät hiiri-isä ja lapset. Vastassa ovat mm. jänikset joilla on koon puolesta hiiriä paremmat mahdollisuudet voittoon. Hiiret yrittävät silti parhaansa. Yksi lapsista eksyy kesken perunan haun, mutta samalla kun kadonnut lapsi löytyy, löytyy myös jättimäinen peruna. Peruna on niin suuri etteivät hiiret saa sitä vietyä kotiinsa ennenkuin se on koverrettu lähes kokonaan ontoksi. Perunasta syntyykin kanootti jolla hiiret voivat seilata kotiin ja äitikin pääsee näkemään voittopotaatin.

Tarinassa Hiirijuna isä lähtee työmatkalle. Lapsilla koittaa matkan aikana ensimmäinen koulupäivä ja äiti tekee heille pienet laukut, kengät ja hatut. Lapset ovat vermeistä mielissään, mutta päättävät silti olla menemättä kouluun. Äiti ehtii jo huolestua kun lasten mieli ei tunnu muuttuvan. Kouluun on niin pitkä matkakin. Ratkaisuksi äiti keksii pyörittää kahta suuren suurta lankakerää kodin ja koulun väliselle matkalle. Näin syntyy raiteet joita pitkin hiirijuna vie lapset kouluun. Koulupäivän aamuna äiti asettuu raiteille veturiksi ja innokkaat lapset hänen taaksensa junaksi. Jono kulkee joutuisasti kohti koulua, kunnes tunnelissa vastaan tulee käärme. Hiiret pelästyvät pahoin, mutta niin pelästyy käärmekin. Matkan aikana hiirijunan jatkoksi on liittynyt muitakin kouluun menijöitä ja käärme luulee kohdanneensa itseään huomattavasti pidemmän käärmeen ja pakenee. Hiirilapset pääsevät turvallisesti kouluun.

Animaatiot perustuvat Haruo Yamashitan kirjoittamiin ja Kazuo Iwamuran kuvittamiin kirjoihin. Kirjoja on julkaistu mm.ranskaksi ja englanniksi, mutta ei ilmeisesti suomeksi. Sen sijaan meillä on julkaistu Iwamuran Käpymetsä-kuvakirjoja.

Animaatiot on tehty vuonna 1993. Ohjaajana toimi Norio Kashima. Ne on esitetty Ylellä ainakin kolmesti, viimeksi 2010. Suomidubissa näyttelevät mm. Rabbe Smedlund, Inkeri Wallenius ja Kari Hietalahti.

Animaatiot voi katsoa suomeksi youtubesta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terve!

Olisikohan sulla tietoa mikä animaatio olisi kyseessä, olen tätä jo pitkään yrittänyt tuloksetta etsiä mutta muistikuvat on liian hatarat. Tässä on nyt hyvin epämääräinen selostus juonesta:

Eli kyseessä on noin vartin mittainen lyhytanimaatio, joka on muistaakseni toteutettu vaha-animaationa (olin varma että se olis Wallace&Gromitin tekijöiltä, mutta kun yritin etsiä en löytänyt). Lyhärissä puhuttiin englantia. No kuitenkin, animaatiossa kuvataan junamatkaa, ja junavaunussa istuu mies, neuletta kutova täti-ihminen, keski-ikäinen mies, nuorehko nainen ja nuori mies. Tämä keski-ikäinen mies on ilmeisesti "päähenkilö". Mies lukee sanomalehteä, jossa kerrotaan murhaajasta, jonka tunnusmerkkinä on paita jossa on "X". Mies huomaa että nuorella miehellä on laukussaan tälläinen paita, ja yrittää varoittaa miehen vieressä istuvaa nuorta naista heittämällä tälle sanomalehden uutisen paperitollona tms. Jossain kohtaa vaunuun jää enää vanhempi mies ja neulova täti, ja nuori mies kuvataan junan laiturilla. Miehen eteen lentää sanomalehden palanen, jossa on myös juttua samasta murhaajasta, mutta tällä kertaa siinä on myös piirroskuva epäillystä. Piirroskuvassa on se neulova täti, ja seuraavaksi kuvataan tädin valmiiksi saamaa neuletta, jossa on X. Laiturilla oleva mies yrittää huitoa junassa olevalle vanhemmalle miehelle, joka tulkitsee sen vilkutukseksi ja vilkuttaa takaisin.

Tästä nyt ei varmaan saanut mitään selvää, mutta olen niin kauan yrittänyt etsiä tätä niin ajattelin kysyä jos tietäisit :D Muistelisin että olen tosiaan nähnyt tuon melkein 10 vuotta sitten televisiosta, ja että se otettiin nauhalle, ja halusin heti katsoa sen uudestaan. En tosin ole sitäkään nauhaa löytänyt.

NoJopas kirjoitti...

Tämä animaatio ei ole minulle tuttu, mutta yritin googletella sitä. Ei kuitenkaan tullut vastaan, mutta ehkä se vielä jostain löytyy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...