Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Epic elokuvateattereissa, Moko ja Ralf kotikatsomoissa

Eli tässä Toukokuun  ensi-ilta animaatio ja muutamia julkaisuja.24.5 Salainen valtakunta

Blue-sky studio on tunnettu Ice Age-komedioista, mutta nyt studio esittelee oman fantasiaseikkailunsa, jonka alkuperäinen nimi on mahtipontisesti Epic. The Leaf Men and the Brave Good Bugs taas on sen kirjan nimi, johon elokuva pohjautuu. Ja kun suomenkielinen nimi on salainen valtakunta, alkavat tarinan lähtökohdat olla koossa: elokuva kertoo metsän salaisesta valtakunnasta ja sen pienen pienistä asukkaista jotka käyvät eeppistä kamppailua hyvän puolesta pahaa vastaan.

Minimaailmaan katsojat johdattaa biologin tytär MK. Kutistuttuaan tyttö pääsee paitsi ihastelemaan luontoa aivan uudesta perspektiivistä, tutustumaan  erikoislaatuisiin ja taianomaisiin hahmoihin ja tapahtumiin, mutta myös puolustamaan metsää sitä tuhoavilta voimilta.

Elokuvan on ohjannut Chris Wedge, jonka aiempia ohjaustöitä ovat olleet ensimmäinen Ice Age ja Robots. Suomidubissa näyttelevät mm.Heljä Heikkinen, Tuukka Leppänen, Antti L.J. Pääkkönen, Rinna Paatso ja Juhani Rajalin. Elokuvaa esitetään myös originaaliääniraidalla Colin Farrellin, Beyoncé Knowlesin ja Steven Tylerin tähdittämänä. Suomeksi elokuvaa esitetään sekä 2D:nä että 3D:nä, englanniksi vain 3D:nä.3.5 Mokon suuri maailma 1: Onnenamuletti

Maksukanavattomienkin on nyt mahdollista tutustua Mouk-sarjaan, jota esitetään sekä Disneyn kanavilla että Juniorilla. Ensimmäinen dvd sisältää yhdeksän jaksoa Niilin prinsessa, Kävelevä keppi, Vallabi-rock, Bussin perässä, Karibua etsimässä, Pikkukalat kasvavat, Intialainen vaasi, Kilpikonnat kuoriutuvat ja Onnenamuletti joissa Moko ja Chavapa matkaavat maailmalla.


3.5 Frankenweenie

Tim Burtonin viime vuonna valmistunut mustavalkoinen nukkeanimaatio julkaistaan dvd:llä ja blu-raylla. Dvd:n extroina mm.musiikkivideo, blu-raylla tämän lisäksi mm.lyhäri, making of -dokkari ja alkuperäinen Frankenweenie lyhytelokuva. Elokuvaahan ei dubattu suomeksi, joten ääniraitana on tietysti alkuperäinen englanti ja suomea saa teksteihin.


 22.5 Pasila kausi 6

Kymmenen jaksoa uusinta Pasilaa, koko kuudes tuotantokausi siis. Sisältää jaksot Paluu, Virginia heartbreaker, Missikisat, Naapuri, Urheilutoimittaja, Frankenstein, Perikato, Repomiehen suometus, R´outalempi ja Vimonen.


29.5 Huisi Hai 2

Dvd:llä ja blu-raylla julkaistava Huisi Hai 2 (The Reef 2: High Tide) on jatkoa vuonna 2006 valmistuneelle, Suomessa 2007 teattereissa pyörineelle kala-animaatiolle. Mukana ovat tutut hahmot Pikku Panu, Cordelia ja pahishai Troy mutta seikkailu jatkuu uusilla käänteillä. Mukana ääniraita englanniksi ja suomeksi.


31.5 Räyhä-Ralf

Tuorein Disney-klassikko, tämän vuoden puolella Suomen ensi-iltansa saanut Räyhä-Ralf julkaistaan dvd:llä ja blu-raylla. Extroista ei löytynyt tietoa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin se kannattaa mainita, että Räyhä-Ralfin ekstroina oli lyhytelokuva Paperman!

NoJopas kirjoitti...

Niin kannattaa, kiitos tiedosta!

Nyt tuota tietoa löytyi tiesi etsiä yhdistelmällä Räyhä-Ralf + Paparman. Eli lyhäri löytyy sekä dvd:ltä että blu-raylta. Jälkimmäiseen on lisäksi laitettu "Näin Räyhä-Ralfin maailmat luotiin" ja vaihtoehtoisia/poistettuja kohtauksia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...