Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Ketut ja kanat toistensa kimpussa

Olen varma että tätä sarjaa on esitetty Suomessa, mutta nimeä ei nyt vaan löydy...The Foxbusters perustuu Babe-possun luojan, Dick King-Smithin esikoiskirjaan. Komediasarja kertoo kanoista, jotka poikkeuksellisesti osaavat lentää ja pitävät kanalaa suojeluksessaan kettujen hyökkäyksiltä. Aseinaan kanoilla on mm.munapommeja.

Piirrossarja on englantilaisen Cosgrove Hall Filmsin tuotantoa ja sitä on tehty kaksi 13 jakson tuotantokautta vuosina 1999 ja 2000. Yhden jakson pituus on 11minuuttia.


Foxbusters on kolmen kanasisaren mudostama ryhmä. Ransome on joukon paras lentäjä, ja tämä on noussut sille päähän. Itserakas kana esiintyy mielellään pihan eläimille ja nauttii saamastaan ihailusta. Sims on älykkäin ja laatii strategiat kettujen karkoittamiseksi kanalan nurkilta. Pullea Jeffries on leppoisa kotkottaja joka ei halua pahaa ketuillekaan.

Kettujen johtaja on nimeltään King Voracious. Vaikka ketut ovat viekkaita ja ovelia, paitsi hömelö Todd, niiden suunnitelmat saaliin saamiseksi eivät tuota tulosta. Yritteliäisyyttä niiltä ei kuitenkaan puutu.


Huolimatta siitä että sarja palkittiin aikoinaan Englannissa parhaana animaatiosarjana ja parhaana lastenohjelmana ja että sen ääninäyttelijöistä löytyy sellaisia nimiä kuin Whoopi Goldberg, ei sarja vaikuta olevan kovin tunnettu.

Foxbustersilla ja Aardmanin vuonna 2000 valmistuneella Kanan lento-elokuvalla on jonkin verran yhteläisyyksiä, ehkä sarja on jäänyt elokuvan varjoon. Sarjan ensimmäiset 13-jaksoa on julkaistu Englannissa dvd:llä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä vain, tätä sarjaa on esitetty Suomessa, ja pidin tästä erittäin paljon lapsena. Sarjan suomenkielinen nimi on Kanapartio, ja kanojen suomalaiset nimet ovat Ulla (Ransome), Kaija (Sims) ja Tytti (Jeffries). Kettujen nimet eivät muistu mieleeni, sillä aikaa on jo vierähtänyt useita vuosia siitä kun tätä viimeksi katsoin. Mutta oli kiva saada tästäkin tänne juttu!

NoJopas kirjoitti...

Hienoa että joku muisti suomenkielisen nimen!

Anonyymi kirjoitti...

Jep, ja muistaakseni tätä näytettiin Ylellä vuosina 2000-2001.

Anonyymi kirjoitti...

Tai jotain tuon suuntaista. Muuten, asiallinen blogi sulla =)

NoJopas kirjoitti...

Heh, kiitos! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...