Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

lauantai 29. tammikuuta 2011

Kohu valistusanimaatiosta

Ruotsissa seksivalistusanimaatiosta on noussut kohu ja siitä on tehty ilmoitus poliisille. Sex på kartan -ohjelmaa on pidetty liian rohkeana ja sen on väitetty syyllistyvän nuorten siveellisen kasvatuksen vaarantavan materiaalin levittämiseen. Toisaalta on myös epäilty että närää aiheuttaa enemmänkin animaation nuorenparin ihonväri.


Animaation tyyli on realistinen, toisin kuin useissa valistusanimaatioissa joiden hahmot ovat olleet melko tyyliteltyjä. Tämä on varmasti vaikuttanut kohuun. Hyvin karikatyyriset ihmishahmot esitettynä samoissa puuhissa Sex på kartanin aidon oloisten nuorten kanssa eivät välttämättä olisi nostattaneet minkäänlaista kohua.

Edellinen ruotsalainen seksivalistusfilmi valmistui 25 vuotta sitten, joten oli jo korkea aika palata aiheen pariin. Varsinkin kun ruotsalaisnuorten tietämys aiheesta on tutkimusten mukaan repsahtanut viime vuosina. Myös opettajat ovat kaivanneet aiheesta tuoretta opetusmateriaalia.
Sex på kartanista haluttiin uskottava ja selkeä ja sen piti vastata juuri nuoria mietityttäviin kysymyksiin. Noin puolituntinen animaatio on toteutettu yhteistyössä seksivalistusjärjestön kanssa. Ylen FST5 on ollut tuottamassa ja rahoittamassa animaatiota, joten se tullaan esittämään myös Suomen televisiossa, luultavasti ensi syksynä.

Tässä blogissa on esitelty muutamia seksivalistusanimaatioita aiemmin kirjoituksessa Animoitua seksivalistusta.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...