Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 1. marraskuuta 2011

Maaginen kristalli Marraskuussa teattereihin

Marraskuussa on vain yksi animaatio ensi-illassa, kotimainen jouluelokuva Maaginen kristalli. Joku tosin saattaa laskea myös uuden Tintti -elokuvan animaatioksi, mutta itse en liikkeenkaappausta osaa animaatioksi mieltää.18.11 Maaginen kristalli

Antti Haikalan ohjaama cgi-animaatio paljastaa miten Joulupukki jakaa lahjat maailman lapsille. Hänellä on apunaan maaginen kristalli. Elokuvassa esitellään myös Joulupukin kaksoisveli, Basil. Joulun alla Basil varastaa kristallin pahat mielessään. Onneksi Korvatunturilta löytyy tonttupartio Red Caps, joka lähtee hakemaan kristallia takaisin apunaan ihmispoika Yotan.

Elokuva on toteutettu suomalais-italialaisena yhteistyönä. Suomessa sen teossa on ollut mukana Anima vitae ja Epidem Zot. Elokuvan äänirooleissa ovat mm. Veikko Honkanen, Paula Vesala ja Kiti Kokkonen.

Elokuvaan liittyy myös italiassa animoitu Red caps piirrossarja. Sarjaa esitetään jo ruotsiksi FST5:llä nimellä Tonttupartio Red Caps. Suomeksi sarja alkaa Nelosella samana päivänä elokuvan ensi-illan kanssa, eli 18.11 kahdeksalta aamulla.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...