Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

perjantai 6. tammikuuta 2012

ApinatasavaltaLauantaina 7.1 alkaa Tv1:llä uusi Apinatasavalta-sarja. Jaksoja on luvassa 18 ja yksi osa kestää viisitoista minuuttia. Sarjan aiheena on Suomi ja suomalaiset apinat. Vuonna 2010 Shanghain maailmannäyttelyssä esitettiin Daily Ape Showta. Apinakaksikko Mauri ja Pekka kommentoivat Suomea ja suomalaisuutta seitsemässä pätkässä, jotka on nähty myös Ylellä. Daily Ape Show on epäilemättä pohjustanut Apinatasavaltaa ja Mauri ja Pekka esiintyvät myös uudessa sarjassa, monen muun kädellisen kera. Puissa asustaa melkoinen joukko apinoita ja sarjassa on siis myös melkoinen joukko ääninäyttelijöitä. Vakuuttavalta listalta löytyvät mm. Antti Litja, Pekka Autiovuori, Petteri Summanen ja Antti Pääkkönen...

Tyylilajina on poliittinen satiiri, tosin sarjaa luonnehditaan myös hupianimaatioksi. Edellinen animoitu poliittinen satiiri Itse Valtiaat nousi lasten suosioon ja päätyi elokuvaksi, joka ei oikeastaan ollut Itse Valtiaat elokuva lainkaan, vaan jonkinlainen lasten satu pääosassaan Paavo Lipposen näköinen ukkeli. Apinatasavallan vakuutellaan olevan suunnattu aikuisille, mutta jää nähtäväksi kuinka osuvaa tai pistävää satiiria Suomesta on saatu apinoiden voimalla aikaan.

Sarjan animaatiosta vastaa Anima Vitae, jolla on Itse Valtiaiden lisäksi kokemusta aikuisille suunnatuista animaatioista isoksi hitiksi nousseen Pasilan kautta. Apinatasavaltaa käsikirjoittavat mm. Sami Hantula ja Kalle Määttä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oli kyllä verrattain sekava ja hengästyttävä pilotti. Ovat selvästi yrittäneet täyttää 15 minuuttisen mahdollisimmat täyteen.
Toivottavasti tulevat jaksot tarjoavat verkkaisempaa ja juonellisesti suoraviivaisempaa kerrontaa, koska ainakin animaation ulkoasun ja näyttelijävalintojen suhteen ohjelmalla on varmasti annettavaa.

VampireNaomi kirjoitti...

Eniten tykkäsin tuossa ääninäyttelijöiden kuuntelemisesta. Vitsit olivat vähän laimeita, mutta olisivat ehkä uponneet paremmin jos olisin joskus asunut pääkaupunkiseudulla.

Makemies kirjoitti...

Me likes. Animaatiojälki on kuin suoraan Niko - lentäjän pojasta. Sympaattiset apinahahmot ovat perin nukkemaisia, eri asia sitten haluaako moista katsoa hyvällä vai pahalla. Sarjan hahmojen takana on huomattava nippu loistonäyttelijöitä, joiden mainioita suorituksia jaksaa kuunnella kehnohkojenkin vitsirepliikkien aikana. Jaksoto jakautuvat vähän fifty-fifty, niin hyvää kuin huonoa kamaa yhdenkin jakson sisällä on havaittavissa. Itse ainakin jaksan katsoa koko sarjan loppuun asti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...