Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

lauantai 14. tammikuuta 2012

Ihan oma Nukkumatti

Olen kahden päivän aikana törmännyt kolmesti Nukkumatti-tuotteisiin, joten nyt on pakko tehdä materialistinen Nukkumatti-oheistuotteiden hehkutus ja haaveilu kirjoitus.

Ihan ensin huomasin Kodin Ykkösessä lasten Nukkumatti-pussilakanoita. Suomessahan on aikojen saatossa myyty ainakin paria erilaista Nukkumatti-kuosista lasten lakanaa, mutta jos ei tälläisiä ole sattunut kirpparilta löytämään niin nyt Nukkumattia on siis saatavana uutenakin.

Kuvaa ei valitettavasti löydy kaupan sivuilta enkä enää muista lakanoiden ulkonäköä niin tarkasti että uskaltaisin etsiä niiden kuvia muualta (ja muistaa ehkä ihan väärin). Paketissa oli Nukkumatti-logo ja siitä tuli jotenkin sellainen aavistus että saman sarjan muitakin tuotteita voisi olla tulossa myyntiin, tai niitä voi jo ollakin. En pahemmin ole Nukkumatteihin kaupoissa törmännyt, siis ennen näitä paria päivää, joten tämä oli mielenkiintoinen bongaus.

Seuraavana päivänä huomasin ihanassa pienessä liikkeessä nimeltä Pieni Kamari Nukkumatti-kellon. En taas uskalla varmaksi sanoa oliko se kuva-aiheeltaan juuri tämä. Samassa paikassa oli myös pienen pieni peltirasia jossa oli Nukkumatin piirroskuva ja jotain pientä sisällä... Mutta en päässyt kysymään mitä tuo sisältö on. Unihiekkaako? Täytyy kysäistä seuraavalla kerralla kun kaupassa käy, ja varmaan hankkia yksi rasia omaksi.

Harjun Paperi-kaupassa taas huomasin jo ovelta Nukkumatti postikortin. Kortti on aika erikoinen, takana lukee "Suomenlinna Toy Museum, Helsinki". Tämän kortin ostin itselleni, olen nimittäin alkanut keräilemään Nukkumatti-postikortteja. Niistä ja muista postikorteista kirjoitan lisää myöhemmin.

Nämä mainitut ihanat pikku putiikit sijaitsevat muuten Jyväskylässä.

Kun nyt pääsin vauhtiin niin oli pakko katsoa mitä kaikkea Nukkumatti-kamaa netistä löytyy. Ja sitähän muuten löytyy! Nämä taitavat kaikki olla saksalaisilta sivuilta, mutta Suomestakin on saatavilla noiden omien bongausteni lisäksi mm. pehmoleluja.

Avaimenperä, figuuriukko, (ilmeisesti) pinssi ja magneetti. Toisiinsa nähden nämä eivät ole kuvassa oikeissa mittasuhteissa.

Nukkeja (tai pehmoleluja) löytyy käsinukeista alkaen monenlaisia ja eri kokoisia. Olisi todella vaikea valita omaa Nukkumatti-nukkea, mutta se voisi olla jompikumpi näistä. Tosin enemmän haaveilen löytäväni kirpputorilta vanhan Nukkumatin.


Boing!

Googlekääntäjän mukaan tässä on pullo kylpyvaahtoa ja jonkinlainen taikapyyhe.


Lumisadepallo.

Nukkumatti yllätysmunia! Joku on kyllä munannut kun näitä ei myydä Suomessa. Myös muita Nukkumatti-makeisia on olemassa, esimerkiksi suklaalevyjä.
Ja jos on makeisia niin miksei myös vaikka teetä. Olisi loogista jos tämä tee rentouttaa ja auttaa saamaan unen... Tiedä sitten miten on.

Pussikeitto ei tulisi ihan ensimmäisenä mieleen Nukkumatista. Ehkä sitä on helppo valmistaa reissulla?

Esittelin Marraskuussa animaatio-aiheisia naamiaisasuja, mutta tämä puku ei tullut silloin vastaan. Parta tästä kyllä puuttuu.

Ja viimeisenä laukku. Minusta tässä on yksinkertaistettu Nukkumatti onnistuneesti 2D-hahmoksi. Väritkin ovat ihan Nukkumattia.

Tästä päästäänkin kysymykseen jonka haluan esittää kaikille Nukkumatti-faneille.

Kumpi on suosikkinne: puna-asuinen vai sinipukuinen Nukkumatti?

11 kommenttia:

Eugen Gurjasti kirjoitti...

Vauvauvau. Tarviin kyl ehkä noi. Etenki avaimenperä, figu, pinssi, magneetti, lumisadepallo, yllärimunia, teetä, pussikeittoa(!), herätyskellon ja laukun. Ihan supersööttejä! Sain ihan pienenä tollasen nuken lahjaksi, mutta aiheeseen liittyvää mulla ei taida ollakaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä nukkumatin pitää sininen olla, tulee yö siitä mukavasti mieleen, sininen on muutenkin rauhoittava väri. Punainen menee ehkä liian tontuksi, mutta ei ole paha sekään.

Tiikku kirjoitti...

Berliinissä, varsinkin tietysti kaupungin itäpuolella, on vaikka mitä Nukkumattikrääsää tarjolla. Omiin kokoelmiin tuli ostettua pikkuisia suklaalevyjä. Joka kääreessä on kuva alkuperäisestä Nukkumatista jonkin kulkupelinsä kanssa.

Sinipukuinen on minulle oikea Nukkumatti, se, jonka muistan lapsuudesta.

NoJopas kirjoitti...

Kiva etten ole yksin tämän "ongelmani" kanssa. :D En pystyisi lähtemään Saksaan ilman tyhjää matkalaukkua, säästöjä ja tukihenkilöä joka auttaisi pitämään edes jonkun tolkun Nukkumatti-tavaran hamstraamisessa.

Anonyymillä on hyvät perustelut Nukkumatin väristä. Itsellenikin tulee punaisesta asusta hieman liikaa tonttu mieleen, mutta kunhan Joulusta päästään vähän kauemmas niin se mielikuva varmaan tästä taas hälvenee. Punainen on siis ihan hyvä väri sekin, mutta sininen on minunkin mielestäni jotenkin Nukkumatille oikeampi.

Henriak kirjoitti...

Siniasuinen Nukkumatti on kyllä tutumpi C:

Toukkero kirjoitti...

Hassua, että sanot törmänneesi nukkumatteihin kun juuri itsekin yllätyin kirpparilla, kun eräässä pöydässä oli Nukkumatti-lautapeli ja samaan syssyyn pussitettu Nukkumatti-nukke. Hinta vain oli aika kova, joten en ostanut, vaikka olenkin halunnut Nukkumatti-nukkea. En ole koskaan aiemmin törmännyt Nukkumatti-tavaraan missään...
Siniasuinen Nukkumatti on minusta kivempi, vaikkei punainenkaan ole huono.

NoJopas kirjoitti...

Hauska sattuma. Ehkä tästä pitäisi lähteä itsekin vielä kirppareita kiertämään jos jatkuisi tämä Nukkumatteihin törmäily. Olisi kyllä kamalaa jos nukke löytyisi mutta jollain mahdottomalla hinnalla. :0

Severus kirjoitti...

Sininen nukkumatti on minustakin oikeampi. Sain tuollaisen sinisen Nukkumatti nuken siskoltani Saksan tuliaisiksi monta vuotta sitten ja on onneksi edelleenkin tallessa :)

VampireNaomi kirjoitti...

Minäkin olen sitä mieltä, että Nukkumatin kuuluu olla sininen. Minulla on juuri tuo sininen noista kahdesta ensimmäisestä blogissa olevasta nukesta, mutta minun omallani ei jostain syystä ole unihiekkapussia.

Ehkä pussikeiton idea on, että lapset syövät vihanneskeittoa mieluummin, jos Nukkumatti suosittelee sitä? :D

Anonyymi kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=8aPXNh5ZnBk

Tuosta linkistä löytyy "Toji The Golden Tibetan Mastiff" -nimisen elokuvan traileri. Olisiko mahdollisuutta tehdä kyseisestä elokuvasta tai edes trailerin ja ennakkotietojen pohjalta jonkinlainen juttu?

NoJopas kirjoitti...

Voi olla että "joudun" tekemään vielä toisen jutun tulevista elokuvista, Joulukuussa tehdyn jutun lisäksi.

Edellisestä jutusta puuttuvia, tänä vuonna valmistuvia (tai viime vuonna valmistuneita, vielä Suomessa tuntemattomia) mielenkiintoisia elokuvia on nimittäin tullut vastaan lisää, ja haluaisin niitäkin esitellä.

Tämän elokuvan voisin hyvinkin ottaa mukaan, tuli 80-luvun animaatiosarjat mieleen ja jännältähän tuo näytti. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...