Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Tammikuun ensi-illat ja uudet julkaisut.

Olen yleensä kirjoittanut dvd-julkaisuille ja ensi-ilta elokuville omat tekstinsä, mutta tämä kuukausi näyttää kovin köyhältä julkaisujen osalta.

Disneyn
Karhuveljeni Koda tulee dvd:lle 13.1. Kansi ja extrat näyttävät olevan identtiset edellisen julkaisun kanssa. Elokuvaa ei ole vielä julkaistu Blu-raylla, eikä julkaista nytkään.

Tässä Tammikuun dvd:t. Ensi-ilta elokuvia saadaan sentään vuoden alkuun kaksi. Tosin vain toinen on oikeasti ensi-illassa. Mutta tuskinpa Leijonakuninkaan paluu teattereihin on mikään pettymys.



20.1 Leijonakuningas 3D

Disneyn piirrosklassikko Leijonakuningas saapuu teattereihin uutena 3D-versiona. Vuonna 1994 valmistunutta elokuvaa esitetään suomeksi dubattuna. Rooleissa kuullaan mm. Christopher Rombergia Simbana, Jukka-Pekka Paloa Scarina ja Pirkka-Pekka Peteliusta Timonina.



27.1 Saapasjalkakissa

DreamWorksin Shrek-elokuvissa hurmannut Saapasjalkakissa on saanut oman elokuvan (Puss In Boots). Elokuva kertoo Saapasjalkakissan taustasta ja sankariteoista ennen aiempia elokuvia. Suomeen saapuu sekä originaali että dubattu versio. Suomidubissa näyttelevät mm.Heikki Sankari ja Petra Karjalainen. Elokuvaa esitetään ainoastaan 3D-versiona.

2 kommenttia:

Kyllästynyt kirjoitti...

Juu, nuo Disneyn julkaisut senkun huononevat huononemistaan siis ainakin lisämateriaalin suhteen, Leijonakuninkaan Diamond Editionissa ei tainnut olla ekstroja ollenkaan ainakaan dvd-julkaisussa ja bluraynkään lisissä ei ole kiittelemistä. Nyt palaava Karhuveljeni Koda on tismalleen alkuperäisen julkaisun kopio, jos katsoo tarkkaan, ainakaan "pressisivulla" olevien kansien tekijänoikeustietojakaan ei oltu vaivauduttu vaihtamaan (lukee edelleen Buena Vista, vaikka uusissa julkaisuissa Walt Disney Studios Motion Pictures), myöskään pitkältä holvireissulta palaavan Kaunottaren ja kulkurinkaan lisissä ei ole hurraamista, toivon mukaan tähän tulee parannus. Ennemin materiaalia oli paikon runsaasti ja mielenkiintoista sellaista, nyt joku itsekehulle ja mainonnalle haiskahtava 10 minuutin "dokumentti" Walt Disney -museosta riittää ylentämään julkaisun vähintäänkin "juhlajulkaisuksi" ja ekstraton julkaisu voi olla Diamond Edition, kukahan näistäkin on vastuussa...

NoJopas kirjoitti...

Sama juttu kyllästyttää minuakin, koska mielelläni katson extroja. Disneyllä on kaikesta päätellen olemassa mielettömät arkistot (pitkän ja hienon) historiansa ajalta, joten kyse ei voi olla siitä etteikö materiaalia elokuvien tekemisestä, taustoista ym. dokkareiksi asti löytyisi.

Muutamilla dvd:eillä onkin todella hyviä extroja (Bambi, Aladdin, Lilo ja Stitch ja Leijonakuningas...) Mutta nuo ovat vain tietyillä julkaisuilla, uudemmat Aladdin ja Leijonakuningas ovat tosi köyhiä verrattuna vanhempiin juhlajulkaisuihin. Itse olen sattumalta löytänyt molemmat vanhemmat versiot käytettyinä, mutta "hyvien extrojen" ajalta on joitain elokuvia jäänyt ostamatta. Ajattelin että tuleehan ne uudestaan... :D

Itselle tulee ensimmäisenä mieleen syyttää tästä dvd-tason romahduksesta blu-rayta. Että Disney yrittäisi ajaa ihmisiä uuteen formaattiin. Mutta täältä löytyy keskustelua maahantuojan vaihtumisesta: http://elakoonkuvat.blogspot.com/2011/04/dvdlle-huhtikuussa.html

Johtuu mistä johtuu, pännii joka tapauksessa. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...