Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kysely jatko-osista

Blogissa ei ole vielä tänä vuonna ollut yhtäkään kyselyä. Viimeisin isompi kysely koski tunnareita ja syksyllä oli mahdollisuus äänestää mistä Disneyklassikoista kirjoitan esittelyt. Ja koska tuon Disney-äänestyksen voittajan teksti edelleen on työnalla en ole edes kehdannut aloittaa uusia kyselyitä, vaikka ne niin kivoja ovatkin.

Mutta nyt laitan morkkiksen syrjään ja alulle uuden kyselyn.

Aiheena on kesään sopivasti elokuvien jatko-osat. 
Kesällähän tv:stäkin näytetään vain uusintoja...

Mitä mieltä olette elokuvien jatko-osista ja elokuva-sarjoista? Ennen jatko-osista tuli mieleen lähinnä suoraan videolle kyhätty halpisleffa, nykyään on jo melkein itsestäänselvää että suosituista elokuvista muodostuu vähintään kolmen osan sarja. Se taas ei ole enää itsestäänselvää että elokuvasarjan osat 2, 3 jne. olisivat ensimmäistä laaduttomampaa liukuhihnatyötä tai että ne menestyisivät tai tuottaisivat ykkösosia huonommin.

Pilaavatko jatko-osat ensimmäisen elokuvan tarinan? Ovatko jonkun jatko-osan tapahtumat tai hahmot olleet täysin ristiriidassa ensimmäisen osan kanssa?

Onko joku jatko-osa ollut parempi kuin ensimmäinen elokuva? Muodostaako elokuvasarja yhtä elokuvaa paremman kokonaisuuden, kun tarinaa ja hahmoja on mahdollisuus kehittää ajallisesti enemmän? Toimivatko jatko-osat itsenäisinä elokuvina, vai ovatko ne täysin sidoksissa edeltäjiinsä?

Millainen on hyvä jatko-osa?

Jatkaako se ensimmäisen elokuvan tapahtumia, kertooko se ajasta ennen ensimmäistä elokuvaa vai syventääkö se jotain ensimmäisessä elokuvassa näkemättä jäänyttä tapahtumaa/aikaa?

Kuinka tärkeää on, että jatko-osat ovat visuaalisesti yhtä ensimmäisen osan ja toistensa kanssa? Piirroselokuvien jatko-osat on usein tehty halvemmalla kuin alkuperäinen elokuva ja niissä näkyy selvästi animaation laadun heikentyminen. Cgi-animaatioissa taas tekniikka kehittyy jatkuvasti ja jatko-osat ovatkin helposti ensimmäistä osaa kehittyneempää animaatioita.

Täysin uutta elokuvaa tehtäessä ei voi ennustaa miten katsojat sen ottavat vastaan. Jatko-osan suhteen tiedetään jo mitä katsojat ovat pitäneet (ja todennäköisesti ovat pitäneet) hahmoista ja tarinasta. Onko jatko-osien tekemisessä minkäänlaisia riskejä? Ovatko jatko-osat rahastusta? Onko jatko-osien kyhääminen helppo tapa lypsää katsojilta lisää rahaa, ensimmäisen elokuvan osoittautuessa menestykseksi? Milloin jatko-osia on liikaa?

Millaisille elokuville jatko-osia tehdään? Ovatko jatko-osat huumorileffojen heiniä? Menettääkö jatko-osia tehtaileva studio maineensa? Unohtuuko yksittäinen elokuva elokuvasarjojen joukkoon? Jos jatko-osaa ei tehdä, onko ensimmäinen elokuva epäonnistunut?

Näin kyselyyn voi osallistua:

-Valitse kyselylomakkeesta niin monta jatko-osiin sopivaa väittämää kuin hyvältä tuntuu.

-Jos haluat nimetä elokuvia niin vastaa näihin kysymyksiin kommentoimalla tätä tekstiä tai lähettämällä vastaukset sähköpostiin elakoonkuvat@gmail.com:

1. Paras jatko-osa
2. Paras elokuvasarja
3. Huonoin jatko-osa
4. Huonoin elokuvasarja
5. Mille elokuvalle olisi pitänyt tehdä jatko-osa?

(Jos johonkin kohtaan on mielessä useampi vaihtoehto niin ei ole pakko valita vain yhtä.)

-Ja jos haluat kertoa ajatuksiasi, toiveitasi tai traumojasi jatko-osista vielä laajemmin, niin kommentoimalla tai sähköpostilla se onnistuu. Tämän tekstin kysymyksiä ja ajatuksia voi käyttää pohjana.

Vastausaikaa on kesä- ja heinäkuu.

Kokoan vastausten pohjalta yhteenvedon jatko-osiin suhtautumisesta. Toivottavasti mahdollisimman moni jaksaa kirjoitella kommenttejaan ja purkaa tuntojaan sekä nimetä noita elokuvia.


13 kommenttia:

Sini kirjoitti...

1. Kung-fu panda 2, koska kerrankin tykkäsin tokasta osasta ekaa enemmän

2. Shrek-elokuvat

3. On monia paljon huonompiakin, mutta henkilökohtaisella tasolla mua riipii ja raastaa edelleen Pocahontas 2, jossa sabotoidaan ykköselokuva täysin. Ikuiset traumat

Kohtaan 4 ja 5 tulen vastamaan jos ja kun keksin vastaukset

Tommi kirjoitti...

1.Toy Story 3. 2 on suht. kehno mutta kolmas osa on sarjan paras.

2. Lilo ja Stitch. Sarjaan liittyy paljon oheiselokuvia ja sarjoja mutta elokuvat ovat kaikki saaneet minut nauramaan joten eivät ne huonoja ole.

3. Kaikkien vanhojen klassikoiden jatko-osat, Pocahontas, Tuhkimo, Kaunotar ja hirviö, Kaunotar ja Kulkuri, 101 dalmatialaista jne.

4. Ice age ja Shrek. Ei vaan ole koskaan kiinnostanut Dreamworksin elokuvat tarpeeksi.

5. Muumipeikko ja pyrstötähti :D

Yleisesti ottaen jatko-osat eivät ole kovin hyviä, ellei niiden tekeminen ole etukäteen suunniteltua.

Anonyymi kirjoitti...

Yleisesti suhtaudun varauksella jatko-osiin, mutta myönnän että palan halusta seurata tuttujen hahmojen tarinaa. Tunnelman, piirrostyylin jne säilyttäminen on tärkeää, kuten tietysti hahmojen luonteenpiirteiden.

1. Paras jatko-osa on Leijonakuningas 2. Uudet päähenkilöt varmaan helpottavat tarinan sulattamista. Ykköseen ei kannata liikaa vertailla, itse olen Kopa-teorian fanittaja, jolloin epäloogisuudet esim. pentujen syntymisessä ykkösen lopussa ja kakkosen alussa unohtuvat. Leffa on kuitenkin mielestäni toimiva erillisenäkin, piirrosjälki ja värimaailma eroaa paljon ykkösestä, mutta se ei ole haitannut minua erityisemmin.

Kolmas leijonakuningas on mahtava muuten, mutta inhoan sitä, miten siihenkin koitetaan tunkea hieno opetus. Se olisi muuten mahtava timon ja pumba- hurvittelu, mutta ei.. :D

2. Elokuvasarjana onnistunein on ehdottomasti Toy Storyt. Niiden tyyli pysyy samana, kolmonen on myös minun lempparini, ensimmäistä ja toista osaa en osaa sijoittaa niin selvästi. Niillä on myös selkeä aikajana, joka seuraa samalla Andyn kasvua ja kolmosessa ihastuin tapaan, jolla yhteinen matka päättyy. Eheä sarja!

3. Pocahontasista en ole katsonut jatko-osaa periaatteesta, joten en voi sitä erityisemmin arvioida. haluan itse pysytellä tarinassa, joka seuraa Pocahontasia ja Smithiä rakastavaisina, vaikka todellisuudessa (ja jatko-osassa) Rolfesta se aviomies tulikin. Näiden sekoittamisesta en vain pidä :D
Itse katsomistani tulee mieleen pieni merenneito 2, shrek 3 ja shrek 4. Shrekistä 1 ja 2 olivat niin mahtavia, että 3 ja 4 vaikuttivat hieman väkisin kyhätyiltä, pieni merenneito taas on silkkaa rahastusta, tarina toisin päin, jee? :D

4. Baltot. Ensimmäinen on lempielokuviani, mutta kakkonen ja kolmonen ovat nopeasti kyhättyjä niin juonensa kuin piirrostyylinsäkin puolesta. Niissä ei ole oikeastaan mitään ideaa, eivät ole hauskoja eivätkä kosketa..

5. Hankala, en odota jatko-osia erityisemmin.. Hyvän jatko-osan pitää yllättää! :D

Kunniamainintoja:

Madagaskar 2: en pidä erityisemmin ensimmäisestä, kakkosessa todella nauroin kippurassa, isä-poika-tarina ei tosin toiminut.

Usein leffojen jatko-osia tulee, jos ykkösosassa ei ollut rakkaustarinaa. Eli toisen elokuvan idea on saada päähenkilölle pari. Karhuveljeni Koda on tällainen, ja en pitänyt.
Tässä on kuitenkin onnistunut mm. Ice Age 2 ja Kaikenkarvainen Charlie 2.

Eniten minua risoo jatko-osat, jotka koitetaan sijoittaa ensimmäisen tarinan keskelle. Tarinaa jatkavat saattavat kestää loogisen tarkastelun, mutta keskeltä.. Topi ja Tessu 2 oli niin irrallinen söpistelyelokuva, etten oikein tiedä mitä siitä ajattelisin.
Kaunotar ja Hirviö - lumottu joulu on kuitenkin elokuva, joka minusta toimii ihan hyvin (lukuunottamatta tarinaan väkisin ujutettua pahista). Hyvä on, myönnän! Uudet yhteiset kohtaukset ovat mahtavia ja joulutunnelma sopii todella hyvin kärjistämään parin erilaisuutta. Vaikka onhan tämä melko turha elokuva, tiedostan sen kyllä :D
Bambi 2 on ainoa, joka todella koskettaa ja toimii. Tosin siihen voi vaikuttaa se, että kirja tukee isän ja pojan yhteistä aikaa välissä. Ainoa häiritsevä piirre on se, että eläimet ovat liian puheliaita ja ihmismäisiä, ensimmäisessä Bambi ei lörpötellyt, kyseli kohteliaasti, mutta ilmeisiin ja eleisiin oli selvästi panostettu sanoja enemmän. No jatko-osalta ei voi liikaa vaatia, hieno tarina kuitenkin vakavasta aiheesta. Lapsi suree avoimesti äitinsä menetystä, kun isä koittaa olla neutraali ja vahva, vaikka totuttelu huoltajan asemaan tuottaakin vaikeuksia.

Anonyymi kirjoitti...

1. Paras jatko-osa
Bernard ja Bianca Australiassa, Pekka Töpöhäntä Amerikassa, Viidakkovekara Juuso elokuvasankarina, Saku Sammakko ja salainen disketti.

2. Paras elokuvasarja
Asterix varmaankin, muita ei nyt tule oikein mieleen. Asterix-leffat ovat hyviä, sillä ne sopivat niin lapsille kuin aikuisille, jaksavat naurattaa ja ovat hyvin tehtyjä ainakin omasta mielestäni.

3. Huonoin jatko-osa
No näitähän kyllä riittää. Suurin osa Disneyn jatko-osista ainakin, esim. Tuhkimon ja Peter Panin jatko-osat olivat kauheita ne nähdessäni. Pocahontasin jatko-osasta en myöskään yhtään pitänyt.

4. Huonoin elokuvasarja
Varmaankin Karvakamut. Jo ensimmäinen elokuva oli niin surkea, etten tajua, miksi tästäkin piti alkaa tekemään jatko-osia.

5. Mille elokuvalle olisi pitänyt tehdä jatko-osa?
Ei oikeastaan millekään. Ghiblillä on hyvä periaate, että jatko-osia ei tehdä, vaikka elokuva olisi ollut kuinka hyvä ja menestynyt. Jotkut jatko-osat ovat kuitenkin oikein hyviä, ja onneksi ne on tehty. Ykköskohdassa lista niistä.

haitchu kirjoitti...

1. Toy Story 2, Shrek 2, Leijonakuningas 3 (kertoo kivasti sen Timon ja Pumba kohtasivat jne, "kulissien takaisen tarinan" :D), Pieni Merenneito 3 (en tykkää niin siitä miten paljon tässä elokuvassa keskitytään musiikkiin mutta tämä elokuva selittää mukavasti sen, miksi Arielin isä niin vihaa ihmisiä)

2. Toy Story ehkä. En ole Toy Storeja lapsena nähnyt, mutta myöhemmin on tullut katsottua. Jälki elokuvissa pysyy samana eikä jatko-osissa yritetä rahastaa ykköselokuvan juonella jota on vähän muuteltu vaan jokainen elokuva kertoo oman tarinansa. Vähän kuin ehkä jotain yhden tuotantokauden kestävä sarja olisi tiivistetty kolmeen elokuvaan :D

3. Huonoin jatko-osa
Leijonakuningas 2. Laatu on täysin toista kuin ykköselokuvassa, värimaailma on jotenkin likainen ja aurinkoinen afrikka näyttää synkältä.
Ykköselokuvan lopun ja kakkoselokuvan alun välissä tuntuu tapahtuneen paljon, jota jätetään kertomatta. Pentu vaihtuu, senhän kaikki huomaavat. Elefanttien hautausmaalla on yhtäkkiä lauma leijonia ja scarilla on siellä perhe. Simba on ylihuolehtivainen Kiaraa kohtaan, kuin hän olisi jo menettänyt yhden pennun.
Itseäni nämä asiat ainakin kummastuttivat hyvin paljon lapsena, ja nyt myöhemmin netin kautta näihin löytyi selitys. Miksei Kopaa ja kaikkea muuta välissä tapahtunutta voinut laittaa elokuvaan? Ehkei olisi mahtunut kaikki yhteen elokuvaan mutta hei, sitten tehdään useampi elokuva.
Pieni merenneito 2 ja pocahontas 2 ovat myös kamalia. Varsinkin jos katsoo heti ykkösleffan jälkeen kakkosen, muutoksen laadussa huomaa heti.

4. Huonoin elokuvasarja
Autot.

5. Mille elokuvalle olisi pitänyt tehdä jatko-osa?
Miekka kivessä. Arthurin ja pyöreän pöydän ritarien tarina olisi ollut kiva disneyn kertomana.

Severus kirjoitti...

1. Monia jatko-osia olen katsonut, mutta usein ne ei ole jäänyt pahemmin mieleen. Parhaimmaksi täytyy mainita Toy Story 2 ja 3. Aladdin ja Varkaiden kuningas on myös mielestäni loistava jatko-osa.

2. Elokuvasarjoista Aladdin on mielestäni kelpuullisin. Vaikka Jafarin paluu ei ole mikään loistava, niin Aladdinit (ja Toy Storyt) ovat sarjana paljon parempia mielestäni kuin DShrek, Madagascar ja Ice Age

3. Kaikista karmein on POcahontas 2. Pocahontas ja John Smith kuuluu yhteen. En myöskään välitä KAunotar ja kulkuri sekä pieni merenneidon jatko-osista, kun juoni on sama kuin ykösessä mutta päinvastaisesti käännettynä. Kerran katsoo, muttei enempää. Atantis jatko-osa oli niin kuolettavan tulsä, etten millään jaksanut sitä katsoa. Bambi 2 ei mielestäni ole tarinaltaan onnistunut, sillä se rikkoo liikaa alkuperäisen Bambin tarinaa, varsinkin Minnan kohtaaminen.

4. Huonoin elokuvasarja on nämä Dinseyn Tuhkimo ja PIeni merenneito. Niissähän on se 3 elokuvaa ainakin tehty. Ensimmäiset ovat hyviä, muut surkeita.

5. Monsterit Oylle tulee jatko-osa ja siihen on suuret odotusket, ja PIxar ainakin Toy Sroryn osalta on näyttänyt, että jatko-osat luonnistu. Autot 2 en ole edes viittinyt kattoa, kun ykkönen ei kiinnostanut lainkaan. Rottatuilleenkin jatko-osa voisi olla kiinnostava. Muumipeikko ja Pyrstötähteen jatko-osa olisi ihana vaikka koko Muumilaakson Tarinat sarjahan on siihen jatko-osana...
Disney välitunti Tehtävä pelastakaa kesäloma, on niin mahtava elokuva Dinseyn Välitunti sarjasta, että toivoisin muiden Disney Välitunti elokuvienkin tulevan suomeen, ainakin käsittääkseni siihen on enemmänkin tehty elokuvia, mutta niitä ei ole ilmestynyt suomessa.
Painajainen ennen joulua elokuvaan olisi mielenkiinotista nähdä jatkoa

Henriak kirjoitti...

Aihe on todella mielenkiintoinen, kiitos siis tästä kyselystä~ Yritin kertoa oman kantani lyhyesti ja ytimekkäästi, mutta.. Olen huono tiivistämään, anteeksi. Joten saatte tälläisen romaanin. x,D

1. Paras jatko-osa
Paras jatko-osa omasta mielestäni on Viidakkovekara Juuso 2- Elokuvasankarina. Vaikka se ei suinkaan ole animaatio- ja piirroslaadultaan yhtä hyvä kuin ensimmäinen elokuva, jokin siinä kiehtoo. Se jatkaa tarinaa siitä mihin jäätiin (ja itseasiassa minusta on vaan ihan hyvä, että Juuso ja Riitta lopulta saavat toisensa, koska ensimmäisen loppu pisti vain itkettämään), hahmoihin syvennytään enemmän samalla kun uusia hauskoja hahmoja lisätään ja.. no kokonaisuus vaan toimii. Suomenkielinen ääninäyttely on pysynyt loistavana, näyttelijöitä ei ole vaihdettu, mistä tulee ehdottamasti pisteet (koska Heikki Määttänen). Tällä elokuvalla on myös nostalgia-arvo (Juusot olivat lapsena lempielokuviani) ja se on pysynyt hyvänä, vaikka ikää on tullut. Sen jaksaa yhä katsoa ykkösen rinnalla uudestaan ja uudestaan nostalgian huumassa.
Ja tähän se olisi saannut jäädäkkin; elokuviin perustuva tv-sarja ja cgi:nä toteutettu kolmas jatko-osa olisi voinut jättää kokonaan tekemättä, sillä ne ovat kaameaa kuraa kaikilta osin (onneksi kolmonen ei ole edes rantautunut Suomeen).
Muita hyviä jatko-osia on ainakin Bernard ja Bianca Australiassa, Kun-fu panda 2 ja Fantasia 2000.

2. Paras elokuvasarja
Toy story. Piste.

3. Huonoin jatko-osa
Heti ensimmäisenä sanon, että en edes ala luottelemaan kaikkia huonoja Disneyn jatko-osia. Kaikille on jo päivänselvää kuinka luokatonta rahastusta ne ovat (tai muutama niistä on vain ok-tasoa, esim. Lilo ja Stitch 2). Muita mielestäni huonoja jatko-osia on Balto 2, Joutsenprinsessa 2 ja 3 (tylsempiä kuin laki sallii, siksi en edes muista niistä mitään), aiemmin mainittu Viidakkovekara Juuso 3, Secret of NIMH 2 (joka pilasi aiemman osan hahmot, tarinan, tunnelman..ihan kaiken!) ja monia muita, joita en vaan osaa tähän luetella.

4. Huonoin elokuvasarja
Huonoin elokuvasarja on lähes ehdottomasti Alvin ja pikkuoravat. Vihasin ensimmäistä elokuvaa ja jatko-osista en halua edes kuulla.
Toinen mainittavan huono on Maa aikojen alussa. Ensimmäinen elokuva oli kaunis, koskettava ja upea. Mutta sitten.. Ainoa asia mitä voin tähänkin sanoa; MIKSI SE EI LOPU?! Se vain jatkuu ja jatkuu ja jatkuu..! Näin lapsena muutaman filmin, kunnes ikääntyessä putosin jo kärryiltä ja ainoa mitä olen siitä tolkkua saannut on laaduttomuus ja ideoiden puute. Miksi siis jatkaa?

5. Mille elokuvalle olisi pitänyt tehdä jatko-osa?
Mielestäni 9 ansaitsisi jatko-osan (HYVÄN sellaisen). Se on yksi lempielokuviani ikinä ja itseasiassa lopetus antoi sellaisen käsityksen, ettei tarina pääty siihen. Videopeliä kuulemma suunniteltiin, mutta sen työstö lopetettiin jostain syystä ja nyt on huhuttu sen sijaan jatko-osasta. Joten, sitä odotellessa.. C:
Päinvastoin elokuva mille ei missään nimessä pitäisi tehdä jatko-osaa on Coraline. Uskon, että tähänkään ei tarvitse perusteluja. Alkuperäinen teos vain pilattaisiin totaalisesti, niin kirja kuin elokuvakin.

Biruka kirjoitti...

1. Toy Story 3. Päättää mukavasti loistavan elokuvatrilogian plus tähän asti ainoa animaatioleffa joka on saanyt minut itkemään.

Voisin pistää erikoismaininnaksi Bernard ja Bianca Australiassa.

2. Toy Story ja Aladdin. Tosin Jafarin paluu on huonosti animoitu (näin kauniisti sanottuna) mutta tykkäsin että Jago sai siina paljon hahmokehitystä.

3. Voi luoja, niitähän on niin paljon. No annanpas muutaman esimerkin:

- Notre Damen kellonsoittaja 2. Tehtiin varmasti sen takia että Quasi sai naisen. Plus se Quasimodo ihastuu siihen muijaan koska se on kaunis. Siis mitä VATTUA?

- nämä jakso-osat joiden piti tv-sarjoja esim. Tuhkimo 2, Bellen lumottu maailma (tosin itse jotenkin tykkään Milon paluusta).

-Leijonakuningas 3/ 1/2 joka voisi hyvinkin nimetty Hakuna Matata! the Movieksi. Ensimmäisen leffan jatkumo on heittänyt hel- siis manalaan.

-ne jatko-osat joiden pääosissa on/ovat ensimmäisen leffan päähenkilöiden lapsi/lapset joka/jotkat oppii/oppivat saman, mitä tämän/näiden vanhemmat oppivat jo ekassa leffassa esim. Kaunotar ja Kulkuri 2 ja Pieni merenneito 2 (joka muutamaa kohtaa lukuunottamatta on identettinen ensimmäisen leffan kanssa).

-Secret of NIHM 2. Tarvitseeko muuta edes sanoa?

4. Pieni Merenneito. Ensimmäinen leffa on loistava mutta "jatko-osat" ovat kyllä hirveätä kuraa.

Maa aikojen alusta. Sama setti kuin Merenneidolla, eka leffa loistava, loppu kuraa.

5. Ihmeperhe kyllä mielestäni ansaisi jatko-osan. Samoin Ötökän elämää.

Biruka kirjoitti...

Lisään tuohon Viitoskohdan:

Miekka kivessa. Olisi ollut kiinnostavaa nähdä miten Arttu ja Merlin hoitivat sitä Englannin kuningaskuntaa.

Arisokatit. Olisi kivaa tietää mitä Edgarille kävi.

Anonyymi kirjoitti...

1. Bernard ja Bianca Australissa on ehdottomasti paras jatko-osa, sillä se on huomattavasti parempi kuin sarjan ensimmäinen elokuva. Toy Story 3 oli myös piristävä yllätys, sillä sekin on mielestäni melkein ensimmäistä Toy Storya parempi, tai ainakin ihan samaa tasoa.

2. Toy Story –elokuvat ovat myös ehdottomasti paras kokonaisuus. Ensimmäinen oli hyvä, toinen ok ja kolmas melkeinpä sarjan paras. Koska aika usein piirretyissäkin on joku rakkaustarina mukana, on ihan kiva kun näissä kantavana teemana on ystävyys ja se jatkuu kaikkien kolmen elokuvan ajan. Kasvutarinakin se on samalla ja koskettaa myös meitä jo aikuisia. Muutenkin tuntuu, että näihin on nähty vaivaa enemmän kuin jatko-osiin yleensä, sillä niiden ilmestymisväli on pidempi kuin jatko-osilla yleensä. Toimii!

3. Pitkään se oli Pocahontas 2 (ja edelleen on kyllä kammotus), mutta sitten näin Pieni merenneito 2 ja se vei ehdottomasti kärkipaikan u_u’ Lisäksi täytyy mainita Shrek 3, huh.

4. Ice Age ei ole koskaan iskenyt kauhean kovaa ja sama vika Madagaskarissa. Lähinnä nämä ovat kuitenkin tylsiä, eivät mitään kammottavan hirveitä. Myös aiemmin mainitut Tuhkimo-elokuvat käyvät hermoille, etenkin kun en siitä ensimmäisestäkään niin paljon innostu :) Ja sitten vielä Maa aikojen alussa… Ensimmäinen on ihana, kolme seuraavaa menettelevät, mutta sitten alkoi itselläni tökkiä pahemman kerran ja seiskaa pidemmälle en ole edes päässyt.

5. Meinasin jo sanoa, että ei mihinkään mielestäni tarvitse tehdä jatko-osaa, mutta muutinkin mieleni. Legenda suojelijoista saisi puolestani saada vielä jatkoa, koska elokuvaan oli tungettu yhteen kolme kirjaa = ihan hirveästi jäi kaikkea pois. Ja koska kirjoja vielä on lisääkin, niin tarinaa voitaisiin ihan hyvin jatkaa. Lisäksi rakastan pöllöjä ihan hirmuisesti, joten kyllä niitä mielellään näkisi lisää n_n

-Merissa-

tero nurmi@ kirjoitti...

Dibitassut 1. Paras jatko-osa Dibitassut. Maailman suosituin bändi. Maailman suosituin bändi Rainbow tulee Dibitassuplaneetalle. Samaan aikaan saapuu myös kuuluisa sirkus

Anonyymi kirjoitti...

Yleinen mielipiteeni on, että jatko-osat ovat hyvä asia, jos niihin jaksetaan panostaa. Tosiasiahan on, että ei kukaan rupea animoimaan upeasti tai säveltämään muistettavaa musiikkia, jos vähemmällä vaivallakin voi tienata. Jokaisella on oma mielipiteensä, eri ihmisille käy erilaiset jatko-osat. Keskityn vastauksissani Disney/Pixar linjalle, koska nämä jatko-osat ovat olleet osa lapsuuttani.

1. Olen asiaa paljon miettinyt, ja omasta mielestäni paras jatko-osa on Aladdin ja Varkaiden Kuningas. Vaikka animointi on suurimman osan aikaa ei-niin-hyvää, tarina on koskettava, hieno loppusointu trilogialle. Mielestäni tämä elokuva pystyi vangitsemaan alkuperäisen leffan hengen hyvin; hahmot olivat viihdyttäviä, laulut tarttuvia ja muutamat kohdat olivat hyvinkin koskettavia.
Toinen, josta pidän paljon on Bambi 2. Alkupeäisessä leffassa Bambin isä tuntui hyvin julmalta hahmolta, ja oli hienoa miten jatko-osa keskittyi heidän suhteensensa. Vaikka tarina oli aikamoinen kliseiden kimppu ja loppu ennalta-arvattava, leffan hieno animointi pelasti hyvinkin paljon. Tähän oli selvästi panostettu.
Pitää myös muistaa Toy Story 2, Ice Age 2 ja Shrek 2, jotka olivat aivan uskomattoman hyviä, niin tarinankerronnaltaan kuin animoinniltaan.

2. Tähän periaatteessa pitäisi vastata Toy Story, koska jokainen jatko-osa oli laadukas, mutta koska en kolmosesta liiemmmin pitänyt, on pakko vastata Leijonakuningas. 2 oli hyvä romanssi, ja antoi tyydyttävän lopun hienolle tarinalle. Muistan miten Leijonakuningas 2 oli varmaan ensimmäinen jatko-osa joka julkaistiin, ja suurta huutoa alakoululaisten keskuudessa. 3 taas pitää katsoa juuri sopivalla huumorimielessä, osa siitä komediasta on suorastaan nerokasta. Lilo ja Stitch leffat onnistuivat hyvin, Pidän myös paljon Viidakkovekara Juuso- leffoista, hahmojen kasvaessa myös tarina tuli syvemmäksi.

3. Oh boy, niitäpä on monta. Jatko-osat on joko hyviä tai huonoja, ainakin omassa tapauksessani. Huonoin on ehdottomasti Jafarin Paluu, tällä leffalla ei ole mitään arvoa; tarina on surkea, laulut huonoja, animointi jopa huonompaa kuin Varkaiden Kuninkaassa, se ei tuo sarjaan mitään uutta. Toinen melkein yhtä huono on Notre Damen Kellonsoittaja 2, mutta sen pelastaa se, että sen jaksaa sentään katsoa loppuun.

Huonoja ovat myös Karhuveljeni Koda 2, Shrek 3 (maailman tylsin leffa), Ice Age 3 (trilogiat toimivat hyvin harvoin), Atlantis 2.

4.Uu, aika vaikea, mutta pakko kai on vastata Maa Aikojen Alussa. Kolme ekaa on ihan laatukamaa, mutta taso on aika paljon tippunut, ainakin sen perusteella, mitä olen pätkiä uusista leffoista nähnyt. Ja Disneytä syytellään rahastuksesta. Disneyllä on sentään jonkinlainen motiivi jokaiselle leffalle.

5. Vaikea miettiä leffaa, jolla EI olisi jatko-osaa. Mielestäni jokainen leffa ansaitsisi arvoisensa jatko-osan, se on sitten oma päätös katsooko vai ei. No, aivan ensin tulee mieleen Aarreplaneetta, vaikka se leffa oli täydellinen ihan itsenäisenä kokonaisuutenaan. Olisi ollut hauskaa nähdä ne hahmot uudelleen. Myös Oliver ja Kumppanit samasta syystä. Kaksin Karkuteillä- leffasta ois hauska nähdä jatkoa, ja kuka tietää, ehkä joku päivä niin käy, leffa on vielä suht uusi. Ja mielenkiintoista ois mys nähdä Kaunotar ja Hirviö jatko-osa, jossa hahmot yrittävät parantua lumouksen aiheuttamista psykologisista traumoista, mutta se ei taida olla ihan Disney-kamaa :)

Anonyymi kirjoitti...

1.Minun mielestäni paras jatko-osa on ehdottomasti Toy story 3,ja toinen mainitsemisen arvoinen jatko-osa on Leijonakuningas 2.Leijonakuningas 2 on laadukkaasti toteutettu,ja ensimmäistä elokuvaa kunnioittava.Joskus olin jopa sitä mieltä,että molemmat Leijonakuninkaat olivat yhtä hyviä,mutta eihän se kakkonen nyt sentään ensimmäistä osaa voita :) Mutta ei missään tapauksessa pilaakaan,ja on hyvä jatko-osa ensimmäiselle tarinalle.Ainiin.. löytyyhän siltä Leijonakuninkaalta myös "3 osa",tai "1 1/2",miten sen nyt kukin ottaa..Mutta itse en nyt tuota elokuvaa näiden kahden edellisen joukkoon edes laske,vaikka ihan kiva leffa se Timonin ja Pumban tarina onkin :)

2.Paras elokuvasarja on Toy story.Ja niin kuin joku muukin jo taisi sanoa,niin minustakin ykkös osa on hyvä,kakkonen myös ihan hyvä ja kolmonen ehkä jopa parhain :) Sai todellakin liikuttumaan,koska itse olen jo aikuinen ja ensimmäinen osa tuli katsottua mukulana :) Elokuvan jouni oli myös todella hyvä,ei mitenkään ennalta arvattava. Toimii erittäin hyvin kokonaisuutena,sillä joitakin elokuvasarjoja katsoessa tulee jotkut jatko-osat miellettyä miltein aivan erillisiksi tarinoiksi.Ovat joko niin huonoja,ettei niitä halua edes ajatella ensimmäisen elokuvan jatkona tai sitten ovat ihan ok-leffoja,mutta eivät vain toimi jostain syystä kokonaisuutena.

3.Huonoja jatko-osia olen minäkin nähnyt TODELLA monta,mutta ensimmäisenä tulee nyt ehkä mieleen Balto 2..Pilaa niin totaalisesti ensimmäisen leffan tunnelman surkealla juonella,sekavuudella,huonoilla ääninäyttelijöillä (ainakin suomalaisversiossa) ja ennen kaikkea myös laaduttomalla piirrosjäljellä.Ensimmäinen elokuva Baltosta on todella upea,koskettava ja kaunis.Siinä Balto on vaatimaton,rohkea ja urhea.Kakkosessa sen sijaan erittäin ärsyttävä ja omahyväinen..Ja Balto 3,on lähes tulkoon samaa huttua..Ei jaksa toistamiseen katsoa,eikä niitä halua mieltää ensimmäisen tarinan jatkumoiksi..

Huonoja jatko-osia ovat mielestäni myös lähes kaikki nämä takaumaelokuvat,kuten Tarzan 2,Topi ja Tessu 2 yms. mutta ainoastaan Bambi 2 tekee tässä poikkeuksen.Eihän sekään nyt millään yllä ensimmäisen elokuvan tasolle,mutta jäljittelee sitä kylläkin erittäin hyvin,ja elokuvasta todella huomaa,että siihen on panostettu,ja varottu nimenomaan pilaamasta ensimmäisen osan tunnelmaa :)

4. Huonoin elokuvasarja..Nyt ei tule oikein muuta mieleen kuin Maa aikojen alussa,koska sitä ei vain olla osattu lopettaa.Ensimmäinen osa on hyvä,kakkonen aivan erilainen kuin ensimmäinen,mutta ihan viihdyttävä,3-6 ihan ok (tykkäsin ainakin lapsena kovasti),vaikka aika samanlaisia ovatkin.Mutta 7:sta eteenpäin menee jo aika väkinäiseksi,ja 8 on viimeinen osa,jonka olen näistä nähnyt..En tiedä sitten vaikuttiko ikä vai mikä,mutta 7 ja 8 eivät vain enää napanneet,ja uskoakseni loput,joita en ole edes nähnyt ovat samaa kuraa :) Nämä Maa aikojen alussa-elokuvathan ovat ensimmäistä osaa lukuun ottamatta hyvin laulupainotteisia,ja kyllä niissä aika pitkälle ihan hyviäkin lauluja riittää :) Mutta tuosta 7:sta ja 8:sta muistan ainakin nämä kauheat ja väkinäiset nuotinvierestä lallatukset,jotka olisi kyllä ainakin voitu jättää kokonaan pois.

5. Jatko-osan voisi kyllä periaatteessa tehdä melkein kaikille elokuville,jos ne vain tehtäisiin kunnolla.Mutta olisi ihan hauskaa,jos Oliver ja kumppanit,saisi jatko-osan :) En tosin tiedä yhtään mitä siinä voisi tapahtua,mutta ainakin Oliver voisi jo olla kasvanut aikuiseksi :) Myös Tarzanille voisi ihan hyvin kehitellä "oikean kakkososan",missä Tarzanilla ja Janella voisi olla lapsi,joka vartuttuaan haluaa tavata muita ihmisiä,löytää kumppanin ja päästä sivistyksen pariin.Ja jollain keinoin hän voisikin siinä onnistua,ja tässä tapauksessa elokuva voisi keskittyä lähes kokonaan Tarzanin ja Janen lapseen,vaikka yleensä vanhat hahmot halutaan kyllä pitää myös mukana jatko-osissa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...