Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 7. tammikuuta 2014

Syksyn 2013 elokuvat

Millaisia animaatioelokuvia viime syksy Suomeen toi?


2.8 Monsterit-yliopisto

Pixar valaisee Monsterit Oy elokuvansa pääparin taustoja. Miten pelottelijaksi tullaan ja kuinka Masi Pallopää ja Tarmo Karvanen aikoinaan ystävystyivät?

Elokuvan on ohjannut Pixarille myös Autot ohjannut Dan Scanlon. Suomidubissa Masia ja Tarea näyttelevät entiseen tapaan Antti Pääkkönen ja Jussi Lampi. Muissa rooleissa mm.Taisto Oksanen, Tuomas Uusitalo ja Heidi Herala.


27.9 Lentsikat

Pixarin Autot elokuvan menestys on saanut Disneyn yrittämään tuoteperheen laajentamista taivaalle. Lentokone Dusty haaveilee urasta ja menestyksestä kilpalentokoneena, vaikka rahkeita ei alkuun tunnu olevan riittävästi. Apuun tulee vanha Kippari ja Dusty pääsee havittelemaan haaveita ja taivaita.

Elokuvan on ohjannut Klay Hall. Suomeksi dubatun version äänirooleissa näyttelevät mm. Aku Hirviniemi ja Antti Litja.


18.10 Turbo

DreamWorksin elokuvan pääosassa on nähty jo mehiläinen, nyt on vuorossa etena. Turbo ei toki ole ihan tavallinen etana vaan se haluaa formulakuskiksi. Ja koska Turbosta kuin ihmeen kaupalla tulee nopeaakin nopeampi, on sen toiveella mahdollisuudet toteutua.

David Soren ohjaaman elokuvan äänirooleissa kuullaan mm. Petrus Kähköstä, Arttu Wiskaria ja Tuomas Uusitaloa.


15.11 Lotta ja Kuukiven salaisuus

Keksijäkylän Lotta nähtiin elokuvassa vuonna 2006. Jatko-osassa palataan Keksijäkylään, jossa Lotta löytää kuukiven, jonka Klaus on vuosia sitten matkoiltaan tuonut. Kuukiviä on maassa useampiakin ja ne Lotan on löydettävä. Niitä nimittäin tarvitaan jotta kolmikorvaiset puput pääsevät palaamaan kuuhun. Virolaisanimaation ohjaajina ovat toimineet Janno Pöldma ja Heiki Ernits. Suomidubbaajina kuullaan mm. Antti Pääkköstä ja Paula Vesalaa. 29.11 Poutapilviä ja lihapullakuuroja 2

Flint Lockwood keksi vuonna 2009 valmistuneessa elokuvassa koneen jonka vaikutuksesta taivaalta alkoi sataa ruokaa, mikä johti menestyksen kautta kaaokseen. Mutta mitä sitten tapahtui? Kone on jatkanut ruokatuotantoa, nyt se tekee ruoasta sääilmiöiden sijaan ruokaeläimiä. Lehmien ja sikojen sijaan tuloksena on kuitenkin rapuapinoita ja hampurilaishämähäkkejä.

Elokuvan ovat ohjanneet Cody Cameron ja Kris Pearn. Suomenkielisissä rooleissa kuullaan mm. Lari Halmetta, Paula Vesalaa ja Sami Uotilaa.


20.12 Walking with Dinosaurs

Walking with Dinosaurs -leffaa mainostetaan ainutlaatuiseksi seikkailuelämykseksi. Mahdollisimman aidosti tietokoneanimoidut dinosaurukset elelevät kauniissa maisemissa. Tarina seuraa Patchia, joka yrittää selviytyä hengissä puoliorpona ja eksyneenä, ankarissa olosuhteissa ja petojen saalistaessa.


20.12 Frozen -huurteinen seikkailu

Disneyn uusin klassikko on saanut innoituksen Lumikuningatar sadusta. Elokuvaksi on päätynyt tarina erilleen ajautuneista prinsessasiskoksista. Vanhempi Elsa omaa taikavoimia joiden takia kuningaskuntaan on tullut ikuinen talvi. Nuorempi Anna lähtee etsimään eristäytynyttä siskoaan oppaanaan erämies Kristoff.

Elokuvan ovat ohjanneet Jennifer Lee ja Chris Buck. Frozen on Leen esikoisohjaus, käsikirjoittajana hän on ollut mukana myös edellisessä Disneyelokuvassa, Räyhä-Ralfissa. Buckin aiempia ohjauksia ovat Tarzan ja Surfs Up, mies on tehnyt uraa Disneyllä myös animaattorina 80-luvulta alkaen. Suomidubissa näyttelevät mm. Saara Aalto, Katja Sirkiä ja Axl Smith.


27.12 Vaahteramäen Eemeli ja Iida

Iida on vilkkaan Eemelin pikkusisko jolta eivät isoveljelle ominaiset kepposet luonnistu. Silti Iidakin tahtoisi päästä verstaaseen, sinne missä Eemeli arestissa vuolee puu-ukkoja. Näistä lähtökohdista kerrotaan kolme tarinaa Kissankulmalta.

50 vuotias Eemeli esiintyy ensimmäistä kertaa piirroselokuvassa. Ohjaajana on animaatioalan konkari Per Åhlin ja animaation visuaalinen ilme noudattelee mahdollisimman tarkoin Björn Bergin kuvituksia. Elokuvan tarina on yhdistelmä kolmesta Astrid Lindgrenin Eemeli kirjasta.

Christian Rutanen ja Linnea Röhr näyttelevät Eemelin ja Idan suomeksi, muissa rooleissa mm. Markku Huhtamo, Tuukka Leppänen ja Seela Sella.

Näiden lisäksi Syyskuun Rakkautta ja Anarkiaa festareilla nähtiin animaatioita.


Wolf Children

Vuonna 2012 valmistunut Mamoru Hosodan piirroselokuva kertoo Hanasta, joka rakastuu susimieheen ja saa tämän kanssa kaksi tytärtä. Tytöt ovat siis puoliksi susia ja käyttäytyvät välillä tämän mukaisesti. Kun isä kuolee, muuttaa Hana lapsineen maalle. Yksinhuoltajana ei ole helppoa ja omat haasteensa asettavat tavallista villimmät lapset. Hosodan Summer Wars sai myös ensi-iltansa R&A:n kautta ja julkaistiin myöhemmin dvd:llä. Susilasten tarinalle sopii toivoa samaa.Aya of Yop City

Marguerite Abouet ja Clément Oubreri ovat ohjanneet kuuteen sarjakuva-albumiinsa perustuvan piirroselokuvan. Aya tähtää lääkäriksi, toisinkuin muut nuoret naiset joiden tavoitteena on pääsy hyviin naimisiin. Ayan haaveen toteuttaminen ei olekaan aivan helppoa, sillä tarinan tapahtumapaikkana on Norsunluurannikon Yopougonin kaupunki 1970-luvulla. Elokuva on valmistunut Ranskassa vuonna 2013.


Ernest & Célestine

Ranskalainen piirrosanimaatio perustuu Gabrielle Vincentin kirjoihin. Se kertoo orvosta hiiritytöstä ja kömpelöstä karhusta, jotka ystävystyvät. Mutta karhut ovat hiirten suuria vihollisia, eikä näiden kahden haavelijan ystävyyttä hyväksytä sen enempää jyrsijöiden maanalaisessa kaupungissa kuin karhujenkaan parissa. Elokuva on valmistunut vuonna 2012.


The Suicide Shop

Patrice Leconten piirrosanimaatio kertoo perheyrityksestä joka tekee bisnestä itsemurhavälineillä. Elämä on ankeaa, kauppa siis käy, kunnes perheeseen syntyvä kolmas lapsi Alan osoittautuu aivan liian onnelliseksi. Iloa myös ympärilleen levittävä poikahan vaarantaa perheen elannon! Elokuva on ranskalais-kanadalais-belgialaista yhteistuotantoa vuodelta 2012.


Evangelion: 3.0 You Can (Not) Redo

Neon Genesis Evangelion eepokseen ollaan tekemässä neljän elokuvan sarjaa, jotka ovat osittain alkuperäisen tv-sarjan remakea, osittain sen tapahtumia muokattuna ja osittain täysin uutta. Tämä on sarjan kolmas elokuva. Edellisen elokuvan tapahtumista on kulunut 14 vuotta ja Shinji herää koomasta avaruusasemalla.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...