Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 7. tammikuuta 2014

Syksyn 2013 julkaisut

Olen listannut dvd ja blu-ray julkaisut viimeksi Heinäkuulta. Viiden kuukauden julkaisut ovat siis jääneet esittelemättä, mutta sitä paikkaillaan nyt. Tämän vuoden ensimmäiset julkaisut listataan lähiaikoina.


23.8 Viidakkokirja

Disneyklassikko julkaistaan dvd:llä ja blu-raylla. Extroina Jonas Brothersin musiikkivideo, pelejä, ja muutama pätkä elokuvan taustoista. Varmaa tietoa ei ole löytyvätkö extrat molemmista formaateista.


 6.9 Kung Fu Panda -Taianomaiset tarut 1

DreamWorksin Kung Fu Panda elokuvan myötä tehdyn tv-sarjan Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness ensimmäinen dvd-julkaisu sisältää seitsemän jaksoa. Puhe suomeksi ja englanniksi. Sarjaa on tehty kolme tuotantokautta ja jaksoja on yhteensä 60. 6.9 Dragon: Lohikäärmeratsastajat

Näin koulutat lohikäärmeesi -elokuva on myös poikinut sarjan. Dragons: Riders of Berk -sarjaa on tehty 20-jaksoa ja tässä ensimmäisessä dvd-julkaisussa jaksoja on mukana 11. Puhe englanniksi.

18.9 Heppajengi osat 1-4

Tällä hetkellä Juniorilla pyörivä sarja kertoo ratsastusta harrastavista ystävyksistä, Sarahista, Almasta, Chloesta, Zoeysta ja Mollysta sekä tietysti heidän hevosistaan. Dvd:eitä julkaistaan nyt neljä, mutta yhdeltä levyltä löytyy vain kaksi jaksoa. Kaikkiaan jaksoja saadaan dvd:lle siis kahdeksan, kun koko sarjassa on 39 jaksoa.


20.9 Pieni Merenneito, Pieni merenneito 2: Atlantiksen salaisuus ja
Pieni merenneito: Arielin tarina

Disneyn klassikkopiirretty Pieni Merenneito julkaistaan sekä dvd:llä että blu-raylla. Kaksi jatko-osaa julkaistaan ainoastaan dvd:llä.


9.10 Pyry -Valkoinen gorilla

Ihmisnäyttelijöitä ja animaatioeläimiä yhdistelevä elokuva (Snowflake) kertoo maailman ainoasta valkoisesta gorillasta. Pyry on eläintarhan yleisömagneetti, mutta ei sopeudu muiden gorillojen joukkoon. Elokuva julkaistaan suomeksi dubattuna sekä dvd:llä että blu-raylla.


11.10 Disneyklassikoita Blu-raylla

Viisi Disneyklassikkoa julkaistaan blu-raylla. Extrat: Tarzan: Poistettu kohtaus, musiikkivideo, tietoisku elämää viidakossa. Notre Damen kellonsoittaja: Näin elokuva tehtiin ja kohtauksia eri kielillä. Koda: Näin elokuva tehtiin, poistettuja kohtauksia, lauluja ja musiikkivideo. Bernard ja Bianca: Poistettu laulu, lyhäri Kolme sokeaa muskettihiirtä ja laula mukana. Aladdinin extroista ei tietoa. Kaikkia näitä elokuvia on edelleen myynnissä myös dvd-versioina.


16.10 Croodit

DreamWorksin 2013 valmistunut elokuva kivikaudella elävästä perheestä julkaistaan dvd:llä ja blu-raylla. Dvd:llä extroina poistettuja kohtauksia ja Beltin luolapäiväkirja. Blu-rayn mukana saa myös elokuvan dvd-version.


30.10 Muumi juhlakokoelma

Boksi sisältää 26. levylle pakattuna kaikki Suomessa nähdyt Muumilaakson tarinoita jaksot sekä Muumipeikko ja Pyrstötähti elokuvan. Katsottavaa on lähes 2500 minuuttia eli nelisenkymmentä tuntia. Sitä boksin kansista ei selviä ovatko jaksot kronologisessa järjestyksessä, mutta ainakaan vanhoja ja uusia seikkailuja ei ole samoille levyille sekoitettu.


30.10 My Little Pony Ystävyyden taikaa: Welcome to Ponyville

Ensimmäinen julkaisu Ponien uusimpia seikkailuja. Sisältää kuusi jaksoa: Ystävyyden taikaa - Osa 1 ja 2, Ärhäkkä aarnikotka, Miten ollaan yökylässä, Tuholaisparvi ja Ei pöllömpi juttu. Ei aluperäistä ääniraitaa, vain suomidubbi.


30.10 Myyrän kootut seikkailut

39 Myyrä animaatiota kuudella levyllä. Kaikki tarinat on julkaistu ennenkin. Kokoelman dvd:t ovat nimeltään: Myyrä kaupungissa, Myyrä ja vihreä tähti, Myyrän puuhat, Kuinka Myyrä sai housut, Myyrän parhaat ystävät: Koiranpentu ja hepokatti ja Myyrän parhaat ystävät 2: Toukko ja kissanpentu.


6.11 Itse Ilkimys 2

Illumination Entertainmentin jatko-osa Gruun, hänen adoptiotyttäriensä sekä keltaisten kätyreiden seikkailuille. Elokuva julkaistaan dvd:llä ja blu-raylla sekä molemmat elokuvat sisältävänä boksina.


6.11 Mansikka Marja boksi


Piirretyn Mansikka-Marjan seikkailuja neljän levyn verran. Yhden dvd:n kesto 45 minuuttia.6.11 Super Mario Bros boksi

Aiemmin julkaistut Mario dvd:t on kerätty samaan pakettiin.


13.11 Masha ja Karhu 1: Uudet ystävät

Tätä venäläistä cgi-animaatiota on esitetty Juniorilla. Villin pikkutytön ja suuren karhun seikkalut pohjaavat kansansatuihin. Ensimmäisellä dvd:llä on seitsemän jaksoa: Uudet ystävät, Talviuni, Jouluaatto, Eläinten jäljillä, Kännykkä, Hillo ja Karhun kevät.


Masha ja Karhu 2: Taitavat taitoluistelijat

Kalareissu, Susien vanki, Taitavat taitoluistelijat, Ensimmäinen koulupäivä, Käpälät irti porkkanoista, Kuurupiiloa ja Onnettomuus.

Masha ja Karhu 3: Pyykkipäivä

Pikkuserkku, Parane pian, Puurovaara, Pyykkipäivä, Pianotunti ja Tiikeri tuli taloon.Masha ja Karhu 4: Yksin kotona

Yksin kotona, Hikka, Löytölapsi, Jauhopeukalot, Hokkuspokkus ja Remontti.


13.11 Niko 2 -Lentäjäveljekset

Vuonna 2012 ensi-iltansa saanut jatko-osa Niko-poron seikkailuille. Tässä tarinassa mukana on Nikon uusi pikkuveli Jonni. Julkaistaan dvd:llä ja blu-raylla.

13.11 Late Lammas: Kausi 3

Suositun vaha-animaation kolmannen kauden kaksikymmentä jaksoa.


15.11 Mörkyli boksi

Kaksi jo erikseenkin julkaistua ja tv:ssä esitettyä Mörkyli -lyhäriä. Mörkyli kertoo hiiren ja Mörkylin kohtaamisesta kun taas Urheassa pikku Mörkylissä Mörkylin lapsi lähtee tapaamaan tätä kuuluisaa ja kaameaa hirmuista hiirtä.


20.11 Sherlock Koira

Vuosi sitten julkaistiin Sherlock Koiran ensimmäiset 13 jaksoa boksilla, suomeksi dubattuna. Nyt koko 26-osainen sarja julkaistaan kerralla, japanin kielisellä ääniraidalla. Mikä lie syynä siihen ettei koko sarjan boksille ole saatu mukaan myös suomidubbia, mutta ainakin kaikki jaksot on nyt julkaistu.20.11 My Little Pony Ystävyyden taikaa: Call of the Cutie

Dvd sisältää jaksot Uusia kuvioita, Kilpakumppanit, Tuijotusmestari, Huippuesiintyjät ja Söpöysmerkkikronikat. Puhuttu suomeksi.


22.11 Löytöpingviini

Vuonna 2008 julkaistussa lyhytelokuvassa (Lost and Found) poika löytää kotioveltaan pingviinin ja alkaa selvittää sen arvoitusta. Lyhärin kesto on 24 minuuttia ja se on esitetty tv2:lla neljästi joulun aikaan, 2009-2012. Dvd:llä on suomenkielinen puhe.


22.11 Paavo Pesusieni: Tritonin kosto ja Hyvät viikingit

Paavo Pesusienen seikkailuja kahdella dvd:llä. Tritonin kosto sisältää jaksot Neptunuksen juhlat, Hiekkalinnat hiekassa, Kotilokauhua, Megasyöttisanko, Yksisoluinen hääpäivä, Kalmarivisio ja Minä rakastan tanssimista Hyvät viikingit pitää sisällään osat Hyvät Viikingit, Lintsari, Tikku, Liukupilli-pöljät, Piraattipappa, Pääjalkaisten loosi, Liukukiekko ja Professori Jalmari.
22.11 Monsterit Yliopisto

Pixarin jo vuonna 2001 esittelemän hirviöduon nuoruusvuosiin on kuulunut mm. opiskelua Monstereiden yliopistossa. Miten Masista ja Taresta aikoinaan tuli ystäviä? Elokuva julkaistaan dvd:nä ja blu-rayna sekä molemmat monsterielokuvat sisältävänä boksina.

4.12 Maija Mehiläinen kokoelma 1

Maija Mehiläistä julkaistaan dvd:llä jo toista kertaa. Tällä kertaa noin neljän jakson dvd:eitä on ehtinyt ilmestyä jo kahdeksan ja yhdeksäs on päivätty keväälle. Tässä boksissa on kuusi dvd:tä ja 24 jaksoa. Edellisellä boksilla oli muuten 26 jaksoa, jokseenkin loogisesti puolet sarjan kaikista jaksoista. Koska kannessa on Juniorin logo, on dubbauskin luultavasti uudempi, Juniorilla käytetty. Sarja on kuitenkin nimenomaan alkuperäinen piirrossarja, ei uusi cgi-animaatio.


4.12 Sofia ensimmäinen -Olipa kerran prinsessa

Disneyn prinsessojen nuorimmainen on saanut tittelinsä äitinsä mentyä naimisiin kuninkaan kanssa. Prinsessan rooliin tyttö valmentautuu tietysti Kuninkaallisessa akatemiassa. Dvd:llä on puhe englanniksi ja suomeksi ja sen kesto on 46 minuuttia.


13.12 Angry Birds toons

Angry Birds piirretyn 26 jaksoa, sekä extrana jouluspesiaali. Julkaistaan sekä dvd:llä että blu-raylla.

6 kommenttia:

JugendZ kirjoitti...

Nää uudet Super Mario Bros. julkasut tais olla The Adventures of Super Mario Bros 3. -sarjaa, eikä sitä edeltävää The Super Mario Bros Super Show'ta, jotka julkastiin Suomessa vhs-aikana kasetein Super Mario Bros 1, SMB2, SMB3, SM4.

Noi dvd:llä julkastut taas julkastiin Suomessa nimellä Super Mario Bros 3: [jakson nimi].

Tuli vaan mieleen. Kaikki dvd:t hommasin heti, mutta en oo kattonut ku ensimmäisen jakson. Eipä kumpikaan noista Mario-piirretyistä ikinä hyvä ollukaan.

Julkaseekohan FF kohta Zeldan ja Linkinki..

Momoska kirjoitti...

Mahtavaa, että joku tekee näitä listauksia yhä~ 83 Ovat erittäin hyödyllisiä tällaiselle animaationkerääjälle. Kuitenkin DVD-listaan voisin tehdä sellaisen lisäyksen, ettei Riders of the Berk-DVD:llä suinkaan ole suomenkielistä puhetta, vain tekstitys 83

NoJopas kirjoitti...

Ja mahtavaa että joku vaivautuu korjaamaan virheitä!

Eli ihan totta, Lohikäärmeratsastajat eivät puhukaan suomea, vaikka home-enterin sivuilla niin väitetään. Discshopin sivuilta löytyi kuva takakannesta ja siellä oli tosiaan pelkkä englanti.

Mitä Marioihin tulee niin tässä on minulle perehtymisen paikka. Oletin että kyseessä on tietysti se vhs-sarja, enkä edes tiennyt että Mario-sarjojakin on useampia. :0 Itseltä löytyy yksi kasetti mutta... eihän sitä kovin usein ole tullut katsottua. :D

ZeiZei990 kirjoitti...

Nuo Mario DVD:t katsottuna täytyy kyllä sanoa että niiden VHS-julkaisut ovat kaikin puolin ylivertaisempia. Alkuperäinen dubbi oli varsin hillitöntä kuunneltavaa, mikä tekikin jaksoista mieleenpainuvampia aina introlöpinöistä lähtien. Tämä uusi dubbi joka noihin DVD:eihin on lyöty, on vain yksinkertaistaisesti tasapaksua ja monotonista mikä tekee jaksoista suorastaan huonoja. Toinen mielenkiintoinen pointti on, että tähän The Adventures of Super Mario Bros. 3 sarjaan kuuluu 26 jaksoa, kun taas VHS ja DVD julkaisuilla niitä on se 24. Outoa kyllä ainakaan Supervoimia jaksoa en DVD:ltä löytänyt vaikka se VHS:llä oli. Myös VHS-kannet olivat äärettömästi päheämmät kuin nämä uudet tekeleet.

PS. Ihmettelen mikset maininnut mitään siitä, että Tarkastaja Gadgetia on alettu myymääm viimeinkin DVD:nä, kaksi kolmen jakson julkaisua on jo kaupassa.

Anonyymi kirjoitti...

Sain joululahjaksi tuon Sherlock Koira -boksin ja on aika huvittavaa että Hayao Miyazakin nimi on mainittu jokaisessa mahdollisesa kohdassa kannessa, vaikka hän on ohjannut vain kuusi jaksoa.

-Sanni Käheä

NoJopas kirjoitti...

Marion sisältöön en edelleenkään osaa ottaa kantaa mutta nyt kun kannet nostettiin esiin niin onhan ne ihan ihan hirveän halvan näköiset.

Ensimmäisen Sherlock-koiran kannet pisti myös pahasti silmään, mutta tämä uusi boksi onkin oikein hieno, tyylikäs ja arvokas. Mutta huomasin saman kuin Sanni, Miyazaki mainitaan varmaan yhtä monta kertaa kuin sarjassa on hänen ohjaamiaan jaksoja. :D Yksi maininta olisi riittänyt, nyt menee hehkutus vähän yli. Ainoa mitä kansissa ei taideta mainita että hän tosiaan ohjasi jaksoista 6/26.

Ja Tarkastaja Gadgetin kohdalla iski laiskuus, anteeksi. Huomasin sen kyllä listaa tehdessäni mutta siinä vaiheessa tuntui että aineistoa ja tunteja oli kasassa jo aika paljon joten... sivuutin sen kylmästi. Mutta lupaan että kun seuraavat osat (toivottavasti) julkaistaan niin Gadget on esittelyssä ja nostan mukaan myös nämä ensimmäiset dvd:t.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...