Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 16. marraskuuta 2010

Beatrix Potterin eläintarinat


Englantilainen Beatrix Potter kirjoitti ja kuvitti kaikkiaan 23 kirjaa. Tarinoissa esiintyy eläinhahmoja, joiden esikuvina olivat hänen todelliset lemmikkinsä ja luonnossa tarkkailemansa eläimet. Potter piirsi eläimet hyvin realistisiksi, tosin niillä on myös vaatteita ja taloja ja muita ihmismäisiä piirteitä.Petteri Kaniini (ja hänen ystävänsä) (The World of Peter Rabbit and Friends) animaatiosarja tehtiin vuosina 1992-1995. Animaatioita valmistui yhdeksän, ja osassa niistä on kahden kirjan tarinat. Yhden jakson kesto on 24 minuuttia. Piirrostyyli jäljittelee erittäin tarkasti Potterin kuvituksia väritystä myöten.

Animaation tekemiseen panostettiin rahallisesti ja sen parissa työskenteli noin 300 ihmistä. Mukana oli useita animaatiostudioita, ainakin Jumping Jack Animation, Grand Slamm Partnership ja Stuart Brooks Animation. Suomen television jouluaattoperinteeseen kuuluvan Lumiukko-lyhytelokuvan ohjaaja Dianne Jackson oli mukana sarjan suunnittelussa.


Jaksot:

Petteri Kaniini ja Penna Pupu
Äidin kielloista huolimatta Petteri menee herkuttelemaan Vänskän isännän puutarhaan, ja joutuu pakenemaan vihaista isäntää henkensä edestä. Myöhemmin Petteri palaa puutarhaan serkkunsa Pennan kanssa, mutta kanin pojat joutuvat pulaan tälläkin retkellä.

Rouva Siiri Sipinen ja Jeremias Rimppakinttu
Siiri Sipinen on pyykkäri. Jeremias Rimppakinttu taas on sammakko, jolla on kalajuttu kerrottavanaan.

Pauli Possun tarina
Pauli Possu lähtee veljensä kanssa markkinoille, mutta matkaan tulee mutkia. Possun on käydä huonosti, mutta hän kohtaa myös onnelisen sattuman tavatessaan tyttöpossu Pirkon.

Rosina Ankkanen ja Tommi Kissa
Tommi, Tupu ja Siru ovat Kerttu Kirjavaisen kolme pentua. Kerttu pukee heidät hienoiksi vieraiden saapumista varten, mutta villit pennut sotkevat vaatteensa leikkeissään. Rosina Ankkanen on kyllästynyt siihen ettei saa hautoa muniaan poikasiksi ja etsii siksi itselleen salaisen pesäpaikan.

Tarina Räätälistä, kissasta ja hiirestä
Pormestari on menossa naimisiin ja on tilannut räätäliltä takin ja liivit. Aikaa on vähän ja epäonnekseen räätäli vielä sairastuu. Onneksi hän saa avukseen joukon hiiriä, jotka hoitavat työn loppuun.

Tommi Kissa ja Samuli Hiiri
Samuli Viiksinen ei ole hiiri, vaan suuri rotta ja kurittomat kissanpennut ovat jälleen pahanteossa. Tommille on käydä todella huonosti kun hän joutuu ainesosaksi Samulin piirakkaan.

Tarina pikku salaattivarkaista ja Hanna-hiirestä
Penna Pupu ja Petteri Kaniinin sisko Kuhnastelija ovat perustaneet suurperheen. Myös pikkukanit joutuvat tekemiseen Vänskän isännän kanssa. Hanna on siisti hiiri ja pitää pienen talonsa puhtaana ja hyvässä järjestyksessä, hänen vieraistaan ei voi sanoa samaa.

Tarina Herra Reposesta
Mauri Mäyrä ryövää Penna Pupun jälkikasvun mutta joutuukin kisaamaan saalistaan herra Reposen kanssa.

Tarina kahdesta tuhmasta hiirestä ja Joonas Kaupunkihiirestä
Mitä tapahtuu kun kaksi hiirtä tutustuu nukkekotiin? Tuhmat hiiret laittavat paikat rempalleen. Joonas Kaupunkihiiri kohtaa maalta kaupunkiin erehdyksessä joutuneen Sipin. Vieraanvaraisuudesta huolimatta Sipi ei sopeudu kaupunkiin, mutta ei Joonaksen vastavierailu maallekaan ole kaupunkihiiren mieleen.

Sarjan tunnari ei ole animaatio, vaan siinä nähdään Niamh Cusackin esittämä Beatrix Potter. Alku ja loppu vaihtelee hieman joka jaksossa, kun tarinoihin siirryään Potterin kirjeiden kautta. Tunnari on kuvattu Hill Top Farmilla ja sen ympäristössä, maisemissa joissa Potter todellisuudessa asui. Lopputunnarissa kuullaan laulu Perfect Day.Suomessa tv-sarjaa on esittänyt Yle ja sitä on julkaistu sekä videoilla että dvd:llä. Kaikki jaksot löytyvät myös yhdestä boksista. Suomidubissa näyttelivät mm. Risto Aaltonen, Eija Ahvo, Seppo Pääkkönen ja Erkki Saarela.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...