Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

torstai 25. marraskuuta 2010

Disneyn uusin klassikko

Disneyn uusin pitkä elokuva, Tangled sai eilen ensi-iltansa Amerikassa. Disneyn klassikkoelokuvien listalla se on viideskymmenes ja kuudes studion cgi-animaatio.Nathan Grenon ja Byron Howardin ohjaaman animaatiomusikaalin pohjana on Grimmin veljesten Tähkäpää-satu, mutta kovin orjallisesti sitä ei ole seurattu. Elokuva kertoo tiivistetysti Tähkäpään ja maantierosvo Flynn Riderin kohtaamisesta ja heidän hiuksia nostattavasta seikkailustaan.Elokuvan ohjaajana toimi aluksi animaattori Glen Keane, joka halusi elokuvan tyylin muistuttavan visuaalisesti piirroselokuvia ja olevan maalauksellisempi ja lämpimämpi verrattuna aiempiin cgi-animaatioihin. Elokuvaa varten on siis kehitetty taas uutta tekniikkaa, jotta nämä tavoitteet ovat olleet saavutettavissa. Vaikka Keane ei lopulta toiminut elokuvan ohjaana, on hän kuitenkin ollut sen tuottajana.


Periaatteessa elokuva voisi siis olla perinteisten piirroselokuvien ystäville kivuton kosketus cgi-animaatioihin. Jokainen muodostakoon mielipiteensä itse, mutta Disneyllä ainakin uskotaan elokuvan vetovoimaan sille asetettujen katsojatavoitteiden perusteella.Suomeen elokuva saapuu nimellä Kaksin karkuteillä vasta ensivuonna, Helmikuun 11. päivä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...