Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

maanantai 22. marraskuuta 2010

Pieni tulitikkutyttö

Vaikka vuonna 2006 Disneyn animaatiostudiolla oli jo lopetettu piirroselokuvien tekeminen ja siirrytty pelkkiin cgi-animaatioihin, valmistui silloin vielä hyvin perinteinen lyhytelokuva Pieni tulitikkutyttö (The Little Match Girl). Sen piti alunperin olla osa kolmatta Fantasia elokuvaa, mutta tämä hanke kariutui.Lyhytelokuva perustuu tietysti Hans Christian Andersenin satuun. Sen ohjasi Leijonakuninkaan ohjaajana toiminut Roger Allers ja musiikkina on venäläisen Alexander Borodinin sävellys. Tästä syystä tarinan tapahtumapaikkana on animaatiossa Venäjä.


Pieni tulitikkutyttö on julkaistu Pieni merenneito -klassikon juhlajulkaisu dvd:n extramateriaalina. Se sopiikin sinne hyvin, koska myös Arielin tarina on Andersenin kynästä lähtöisin.

3 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Kiitos todella paljon tästä! En tiennyt yhtään koko lyhytfilmin olemassaolosta. Aivan ihanaa, kun ovat tehneet tämän tarinan vielä perinteisen piirrosanimaation keinoin. Tarina on koskettava ja sen filmatisointi on toteutettu tässä todella hyvin. Nyt on taas yksi syy lisää hankkia tuo Pieni merenneito -julkaisu.

NoJopas kirjoitti...

Minä tiesin lyhäristä jo silloin kuin Pieni Merenneito julkaistiin, ja odotin itseasiassa enemmän sitä kuin varsinaista elokuvaa. :D Enkä pettynyt, lyhäri on tosi onnistunut.

Innolla odotin myös One by one lyhäriä joka löytyy Leijonakuningas 2:sen extroista. Se ei kuitenkaan tehnyt ihan niin suurta vaikutusta kuin tulitikkutyttö, vaikka näyttävä pätkä sekin on.

http://www.youtube.com/watch?v=awTukeghULA

Anonyymi kirjoitti...

Rakastan tuota lyhäriä. Vaikka olen katsnut sen jo monta kertaa, liikutun aina lopussa.

Tässä on mielenkiinnon vuoksi japanilainen lyhäri aiheesta:

http://www.youtube.com/watch?v=vSvGKPMXRa0

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...