Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Animoitua seksivalistusta

Ranskassa kampanjoidaan aidsia vastaan animaatiolla. Pätkä on hienosti toteutettu ja hahmoanimaatio yllättävän sympaattista.
Myös Suomessa seksivalitus hoituu animaation keinoin, kun Ylellä alkaa Seksin ABC. 13-osaista sarjaa esitetään aluksi netissä ja Maaliskuussa myös tv2:lla.

Sarjassa on nimekäs ja varmasti myös osaava näyttelijäjoukko, (Krista Kosonen, Kari Ketonen, Perttu Pesä, Ville Haapasalo, Johanna Heimonen ja Risto Kaskilahti) mutta animaation taso ei ennakkopätkien perusteella ole kovin korkealla. Ehkä sisältö on kuitenkin tässä tapauksessa tärkeämpi kuin ulkoiset puitteet...

Aiemmin abc:t on voinut lukea Suosikin palstalta ja Seksin ABC -kirjasta.


Animaatioita on kuitenkin käytetty valistustarkoituksissa ennenkin. Tanskalaisen Liller Møllerin seksitrilogia 1980-luvun lopulta on tuttu suomalaisillekin teineille.Sex—en brugsanvisning for unge (Sex—A Guide for the Young) 1987
Ska' jeg på nu? (Safe for Life) 1989 Kondomin tähtihetki
Sådan—får man altså børn! (So That's How) 1990


Lennart Gustafssonin ohjaama Rottis (Råttis, Ruotsi 1986) valistaa varhaisnuorisoa edellämainittuja viattomammin. Rottapoika Rottis ihastuu Rosettaan, mutta heille riittää vielä pussailu ja lauleskelu kuutamossa. Vanhemmat sensijaan pelkäävät nuoren parin etenevän pidemmälle, heille itselleen kun on siunaantunut monipäinen joukko pikku rottia. Pikkusisaruksetkin jaksavat kiusata ihastunutta isoveljeään, ja jos animaatiosta ei ole muuta jäänyt mieleen, niin varmasti ainakin "Rottis ja Rosetta kuksii" lällätys.Naisnäkökulmaa aiheeseen tarjoaa Latvialaissyntyinen Signe Baumane. Teat Beat of Sex on 15-osainen sarja ja valmistunut 2007. Vaikuttaa hauskalta ja persoonalliselta, toivottavasti joskus saapuu Suomeenkin.

Ja lopuksi vielä Aardman Animationsin Angry Kid aiheen parissa:

2 kommenttia:

Mujeril kirjoitti...

Milloinkohan tuo Råttis on viimeksi näytetty Suomessa? Muistan että meillä tuo oli nauhoitettu ja olen jo vuosia pohtinut oonko vain nähnyt unta tuollaisesta filmistä, mutta niin vain sekin selvisi mistä on ollut kyse. Kiitos jälleen sinun blogisi!

NoJopas kirjoitti...

Jaa-a. Muistan katsoneeni Rottiksen tv:stä, olisiko se ollut joskus ala-asteen loppupuolella, eli 1990-luvun lopussa? Se on julkaistu myös videolla, ja yhdeltä tutulta jostain syystä löytyi se. :D Oli pakko ottaa itsellekin talteen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...