Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

torstai 8. joulukuuta 2011

Justinin Jouluanimaatio

Tämän päiväistä Joulukalenterin luukkua pitänee avata hieman tarkemmin. Kun etsin sopivia kuvia kalenteriin kuvahaun kautta, törmäsin jatkuvasti porojen kanssa seikkailevaan poikahahmoon. Mistä tässä on kyse?No sehän on Justin Bieber ja "Santa Claus Is Comin’ to Town" kappaleen musiikkivideo. Bieberiin en ota kantaa tämän enempää, mutta musikkivideo on aika jännä. Siinä Bieber hahmo seikkailee Santa Claus Is Comin' to Town -nukkeanimaatiossa. Tämä jouluklassikko on valmistunut vuonna 1970.Tämän ja monien muidenkin jouluanimaatioiden takaa löytyy amerikkalainen tuotantoyhtiö Rankin/Bass joka on erityisen tunnettu stop-motion animaatioistaan.

Jos alkuperäinen jouluklassikko olisi minulle tuttu, saattaisin olla Bieberin invaasiosta shokissa. Mutta koska vanha animaatio tai teinitähti Bieber eivät loppujen lopuksi herätä kummempia tunteita, kykenen huvittumaan musavideosta hyvillä mielin.

3 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Hei! Saako toivoa? Ajattelin ehdottaa, josko voisit käsitellä jossain vaiheessa Hopeaharjaa (The Silver Brumby), joka on itselleni varsin tuntematon. (http://www.youtube.com/watch?v=GJ7p0wTS8wg) Törmäsin videoon sattumalta, olen nähnyt hevosesta tehdyn ns. 'oikean' elokuvan. Hevosaiheeseen liittyen, Uljas Mustakaan (http://www.fin-tv.com/elokuvavideo.php?vid=556b8caef) ei olisi paha valinta, oletko tutkaillut Goodtimesin animaatioita aiemmin? Vielä kolmas kiellon päälle, suurin suosikkini Erämaan kutsu (http://www.youtube.com/watch?v=-e_BkWGQ7ug), joka on japanilaisperää ja löytyy allekirjoittaneeltakin VHS-hyllystä.

Blogisi on aivan uskomaton, voin vain ihmetellä, miten kykenet löytämään kaikki kadotetut ja vähemmän tunnetutkin palat. Erityisen ilahtunut olen mm. ollut Ivanin taikahepo -entrystä! Onko animaatiobloggailu puhtaasti harrastuspohjaista, vai työskenteletkö kenties myös alan parissa?

Aino kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
NoJopas kirjoitti...

Saa toivoa. :) Mielelläni toiveita toteutankin jos rahkeet riittävät.

Hopeaharjaa olen lainannut joskus kirjastosta yhden videon, enää en siitä hirveästi muista. Tuo Uljas Musta taas ei ole tuttu, mutta tuostahan sen näkisi. Näiden kahden (ja ehkä vielä muidenkin hevosaiheisten animaatioiden) yhdistäminen samaan tekstiin innosti kyllä heti. Eli varmaan näistä sopii ensi vuonna odottaa juttua.

Erämään kutsun olen nähnyt ja nyt alkoi tehdä mieli katsoa se taas. Sekin näköjään löytyy kokonaan youtubesta, itselläni ei sitä videolla olekaan. Ihan mahdollinen jutun aihe tämäkin.

Ivanin taikahepo videon löysin kirpparilta ja pidän siitä paljon. Kuten muistakin Soyuzmultfilmin animaatioista.

Google se varmaan on joka johdattaa "kadonneiden" animaatioiden jäljille. Kun etsii yhtä, löytääkin toisen. Ennen tätä blogia kirjoittelin vuosia keskustelupalstoille animaatioista ja sitä kautta tietoa alkoi jäsentyä. Täällä se nyt sitten puretaan.

Bloggaaminen on harrastus, mutta animaatioista toivon ammattia. Jos blogissa on hiljaista, olen luultavasti tekemässä omaa animaatioita enkä siksi ehdi kirjoittaa. Jotain animaatioihin liittyvää on pakko olla jatkuvasti tekeillä. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...