Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kirjan ja ruusun päivä

Tänään vietetään Kirjan ja ruusun päivää ja tässä tulee muutama aiheeseen liittyvä animaatiopätkä:

 

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore on amerikkalaisen Moonbot-studion lyhyelokuva. Sen ovat ohjanneet William Joyce ja Brandon Oldenburg vuonna 2011. Filmi on voittanut monia palkintoja, esimerkiksi Oscarin vuoden parhaana lyhytelokuvana. Tarinasta on olemassa myös iPad sovellus ja kirjakin on tulossa.Pariskunta teki kirjanhyllynsä järjestämisestä stopmotion animaation...... ja vei myöhemmin idean vielä hieman pidemmälle. Kirjoja on animoitu kirjakaupassa useana yönä ystäväjoukon avustuksella.Tästä Winter Gloves -bändin musiikkivideosta päästäänkin aiheeseen nimeltä Flipbook, eli vihkosista plärättäviin animaatioihin. Aika moni on varmasti kokeillut tätä itse kouluvihkojen tai -kirjojen kulmiin, vähintään tikku-ukko tasolla. Kyse on aika alkeellisesta animointitavasta, mutta animaatiosta kuitenkin. Eikä mikään estä tekemästä hyvinkin kunnianhimoisia ja kekseliäitä flipbook-animaatioita, kuten jo tuosta musiikkivideostakin näkyi.

Tietysti kaikki innostuvat nyt väsäämään omia plärättäviä animaatiokirjasia. Omat tuotoksensa voi lähettää syksyllä helsinkiläisen Napa Books -kustantamon joka vuosi järjestettävään kilpailuun.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yksi kirjoihin liittyvä animaatio tulee lapsuudesta mieleen, Riku kirjamaassa nimittäin, eli Pagemaster. Ei tuntunut edes silloin erityisen hääviltä pätkältä, mutta muistan sen kohtauksesta jossa Riku matkasi läpi kauhukirjojen osaston.

NoJopas kirjoitti...

Pitääpä muuten muistaa tämän elokuvan olemassaolo. C-kasetti+kirja versio on minulle tutumpi kuin leffa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...