Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

torstai 19. huhtikuuta 2012

Nostalgiaa Nelosen Perhe-kanavalla

Nelosen Perhe-kanava on vielä Maikkarin Junioriin verrattuna melko tuntematon. Vähän yli vuoden toiminnassa ollut kanava on esittänyt aiemmin "koko perheelle sopivaa ohjelmaa" mikä piti sisällään niin lasten animaatioita kuin aikuisten komediasarjoja. Nyt kanava näyttää keskittyvän lastenohjelmiin, jotka suurimmaksi osaksi ovat animaatioita.

Tänä keväänä kanavalla pyörii varsin nostalgisia ohjelmia. Taotao, pieni pandakarhu tulee joka arkipäivä. Hieno sarja joka kestää kyllä uusimisen, mutta siitä ei ole kovin kauan kun Yle on Taotaon näyttänyt. Lisäksi koko sarja löytyy nykyään dvd:ltä. Myös dubbausasia mietittyttää, tuskin Ylen dubbia on voitu käyttää?Toinen Perhe-kanavan vanha sarja onkin vähän harvinaisempi: Liisa Ihmemaassa. Tämä Liisan seikkailut Ihmemaassa nimellä tunnettu sarja on Nippon animationin tuotos vuodelta 1983. Sarja on esitetty Suomessa televisiossa ilmeisesti vain kerran, Ylellä vuonna 1985. Videolla sitä on julkaisu 1990-luvulla, Dvd:llä sarjaa ei ole julkaistu. Liisan tuominen takaisin televisioon on siis vähintään hatun noston arvoinen teko.

Kanavalla pyörii lisäksi Neloselta tuttuja sarjoja, kuten Puuha-Pete ja Tuomas-veturi. Viikonloppusin esitetään vähän vanhempaan makuun sopivaa, myös Yleltä tuttua Tintin seikkailut.

Kanavalla esitetään joka päivä vähintään kaksi elokuvaa. Arthur ja minimoit -sarja tai koko perheen näytelmäelokuvat eivät vielä nostata pulssia, mutta Muskettikoirat ja Matka maailman ympäri -sarjojen elokuvaversiot ovatkin sitten vähemmän nähtyjä tapauksia ja sitä otsikon lupaamaa nostalgiaa.

Lähiaikoina on näiden lisäksi tulossa mm. Kirikou ja viidakon eläimet, Seikkailevat soittimet, Valiant ja Sikin sokin saduissa 2.

Näyttää siltä että Perhe-kanavasta on kasvamassa ihan hyvä haastaja Juniorille. Ja ikinähän ei animaatioita voi olla tv:ssä liikaa, vaikka kyseessä ovatkin maksukanavat.

3 kommenttia:

Sanni Käheä kirjoitti...

Voih! Kauan olen jo kaihonnut nähdä Liisaa ja nyt kun se palaa ruutuun niin tietenkin se tapahtuu maksullisella kanavalla. Nyyh. Muistan Liisan parhaiten sarjislehdistä, joita minulla oli lapsena. Itse ohjelmasta on vain hämäriä muistikuvia, mutta ei mikään ihme jos sitä on esitetty silloin kun olin kolmen vanha. Tuon videoklipin teemalaulukaan ei herättänyt minkäänlaista kutinaa takaraivossa. Muuten se näytti hirmu tutulta. Osaatko sanoa onko tähän Nelosen Liisaan tehty uudet dubit. Niistä vanhoista en kyllä muista mitään. Voisin kyllä melkein lyödä vetoa että Matti Ruohola oli silloin mukana jossain roolissa.

NoJopas kirjoitti...

Pidetään peukkuja että tämän tv-esityksen myötä sarja julkaistaisiin dvd:lläkin.

En ole tätä tv:stä nähnyt, vain videolta. Ja muistaakseni niillä dubbauksen hoiti Inkeri Wallenius, samoin kuin Peukoisen retkissä ym.

Olen melko varma että nyt on tehty uusi dubbaus.

NoJopas kirjoitti...

Näköjään täältä tulee myös Babar 1.6 alkaen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...