Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Milla

Milla (Nijntje, englanniksi Miffy) on hollantilainen kanityttö, jonka Dick Bruna loi vuonna 1955. Alunperin kirjoissa esiintyneen Millan voi nykyään löytää monenlaisista oheistuotteista ja hänestä on toki tehty myös animaatioita.

Bruna on sekä kuvittanut että kirjoittanut Milla-kirjat. Hahmon ulkomuoto on hieman muuttunut vuosien aikana, mutta pääpiirteissään kanityttö on pysynyt samanlaisena. Se on paksulla viivalla piirretty ja kirkkailla väreillä väritetty hyvin selkeä pupu-hahmo. Yksinkertaisen ulkomuodon ei kuitenkaan pidä antaa hämätä, sillä Bruna on hyvin tarkka kirjojen visuaalisesta ilmeestä. Bruna on ollut myös huikean tuottelias, erilaisia Milla-kirjoja on ilmestynyt yli sata.

Millan perheeseen kuuluvat äiti, isä, Millalle syntyvä sisarus, sekä isovanhemmat. Ystäväpiiristä löytyy pupujen lisäksi possuja ja karhuja.

Millasta on tehty kaksi animaatiota, joista tosin on yllättävän hankala löytää tietoa. Ensimmäinen on nähty televisiossa 1992. 2D-animaatio noudattelee erittäin tarkasti kirjojen tyyliä. Suomessa sarjaa on saatettu esittää Pikku Kakkosessa.

Vuonna 2003 alkanut Miffy and Friends taas on vaha-animaatio. Sen on toteuttanut Hollantilainen Pedri Animation. Samalta studiolta ovat lähtöisin nukkeanimaatiot Leluhylly ja Ludovic.

Tällä hetkellä Millasta tehdään ensimmäistä elokuvaa, joka tulee olemaan uusimman sarjan tapaan vaha-animaatio. Elokuvaa tehdään Tanskassa ja Latviassa, ohjaajana on hollantilainen Hans Perk. Tarina sijoittuu eläintarhaan, jossa Milla ystävineen on aarrejahdissa. Elokuvan ensi-ilta on suunnitelmien mukaan vuoden 2013 alussa.

1 kommentti:

lapsena kirjoitti...

Minulla on tästä pupusta kertova kuvakirja vuodelta 1967. Siinä pupun nimenä on Minni. Kirjan nimi on Minnin uimaretki ja sen on kirjoittanut Dick Bruna.

=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...