Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Aivojumppaa älypäille

Minkä värinen Postimies-Paten auto on?
Millä nimellä Peppa Pig tunnetaan Suomessa?
Mikä on Prätkähiirien tunnuslausahdus?
Missä elokuvassa kissa tavoittelee uraa Hollywoodissa?


 Elokuun koittaessa aletaan hiljalleen palata arkeen ja onhan se välillä aika tylsää. Mutta eipä hätää, työ- tai koulupäivä sujuu kivasti Älypään tietokilpailujen parissa. Pieni visailu sopii myös rentouttamaan pitkän päivän jälkeen.

Älypäässä on mahdollista tehdä omia yhteisövisoja. Eläköön kuvat! sai siis oman Animaatio -visan. Kysymyksiä on laidasta laitaan, lähinnä liittyen animaatioelokuviin ja -sarjoihin. Vaikeusastetta on hankala arvioida, mutta mukana pitäisi olla sekä helppoja että vaativampia kysymyksiä.


Ihan ongelmatonta ei oman tietovisan tekeminen ole. Ensinnäkin kysymysten vaikeusastetta ei voi määritellä, niinpä jo ensimmäiseksi ruutuun saattaa pamahtaa haastavaksi tarkoitettu kysymys tai loppupäähän kasaantua helpoimpia kysymyksiä. Loogistahan olisi että kysymysten vaikeusaste kasvaa mitä pidemmälle pääsee.

Jos visaa pelaa useamman kerran peräkkäin alkavat samat kysymykset ärsyttävästi toistua. Tähänkään ei oikeastaan pysty vaikuttamaan. Olen lisännyt peliin jo 150 kysymystä joten ihan äkkiä ei saman kysymyksen pitäisi tulla uudelleen. Mutta jostain syystä Älypää tuntuu arpovan peliin toiset kysymykset koko ajan ja toisia ei juuri koskaan.

Omaa peliä ei pääse testaamaan muuta kuin pelaamalla sitä. Kirjoitus- tai asiavirheet huomaa joskus vasta pelatessa, eikä aina silloinkaan. Mutta kun pelaa omaa peliään, pääsee myös sen Top-listalle, mikä on aika hölmöä. Toivottavasti osasin tyhjentää listat.

Olisi mahtavaa jos peliin voisi laittaa myös kuvallisia kysymyksiä. Mutta toisaalta, kysymysten keksiminen koukutti ihan riittävästi jo ilman mahdollisuutta lisätä mukaan vielä kuviakin... Ehkä näin on parempi. Pelin pääsee läpi vastaamalla oikein viiteentoista kysymykseen.
Peli on avoin kaikille, rekisteröitymistä ei tarvita.

Pelin kommentoinnin ja kysymysten ehdottomisen pitäisi olla mahdollista.

2 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Onkos sinulla tälläistä animaatiota (japanilainen anime) muistissa? http://www.youtube.com/playlist?list=PL22548949068418E6&feature=plcp Hyvin huonosti tunnettu, mutta suomessa aikaisemmin esitetty. Nimi on japaniksi 七つ子ねずみ nanatsugo nezumi. :) Siitä varmaan jonkinlaista tekstiä saisi aikaiseksi?

NoJopas kirjoitti...

Oi, onpa ihana! Näyttää hyvältä ja myös kuulostaa hyvältä, tykkään ääninäyttelijöistä.

En muista ikinä tätä nähneeni, en 90-luvulla enkä myöskään uusintana. Täytyy ottaa katsottavaksi ja kirjoittaa tästä, infoakin löytyy jo valmiiksi niin ihan tyhjästä ei tarvitse alkaa etsiä. :)

Kiitos vinkistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...