Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 3. heinäkuuta 2012

Pikku Kakkosen uudet sarjat

Tällä viikolla Pikku Kakkosen ohjelmistoon tulee kaksi uutta sarjaa. Moffelit alkoi tänään tiistaina ja Oiva-nallen oivallukset torstaina.Moffelit (Die Moffels) on saksalainen cgi-animaatio, joka perustuu Ute Krausen kirjaan. Sarjassa on 26 viiden minuutin mittaista jaksoa. Sarjan on toteuttanut Digitrick-studio.

Liisa on muuttanut uuteen taloon, jonka ullakolle hänen onnistuu taikasanojen avulla kutsua kolme Moffelia. Moffelit näyttävät mursuilta, mutta ovatkin puoliksi keijuja ja puoliksi moffeleita ja tulevat jostain ulkoavaruudesta. He osaavat toteuttaa toiveita, mutta eivät aina ihan onnistuneesti.Oiva-nallen oivallukset (Little Charley Bear) on englantilainen cgi-animaatio Oiva-nallesta, joka uteliaana tutustuu uusiin asioihin ja mielikuvituksen avulla pääsee uusiin paikkoihin. Mukana on myös muita leluja, kuten robotti ja ballerina-nukke. Lelut eivät puhu vaikka sarjan kertoja keskustelee niiden kanssa. Daniel Pickering alkoi kehitellä sarjaa jo 1990-luvulla, mutta sarja on päässyt ruutuun vasta tänä vuonna BBC:n CBeebies-kanavalla. Sarja on siis melko nuorille suunnattu. Jaksoja on 52 ja yksi osa kestää seitsemän minuuttia.Arvaa kuinka paljon sinua rakastan
(Guess how much I love you) alkoi Pikku Kakkosessa jo kesän alussa. Tämän viikon keskiviikkona on siis vuorossa kahdeksas jakso. Sarja perustuu Sam McBratneyn kirjaan. Animaatio on tehty Australiassa, SLR Productionsin toimesta. Sarjassa on 52 jaksoa joiden kesto on 11 minuuttia. Pikkuisesta pupusta ja tämän isästä kertovaan animaatioon on haettu kuvakirjan henkeä vesivärimaalauksin toteutetuilla taustoilla. Hahmot ovat pala-animoituja.


3 kommenttia:

NoJopas kirjoitti...

Täytyy kyllä sanoa että Moffelit on taas vaihteeksi kököintä cgi-animaatiota. Mursut nyt vielä menee mutta tytön osalta ei olla kyllä onnistuttu hahmossa eikä animoinnissa. :/

Oiva-nallekaan ei teknisesti ole mikään huippu, mutta sarjan pilaakin kertoja, joka ainakin englanninkielisessä versiossa on tosi ärsyttävä lässyttävä setä. En muutenkaan pidä näistä sarjoista joissa kertoja kyselee ja keskustelee hahmojen kanssa, koska se kuulostaa poikkeuksetta alentavalta lässyttämiseltä. Mutta kai joku sitten puhuu niin lapsillekin?

Pikku Kakkonen on saanut lisää ohjelma-aikaa, joten nähtävästi siihen tuntiin mahtuu vähän huonompiakin hankintoja...

Anonyymi kirjoitti...

Tuo viimeinen näyttää totta kai parhaalta mutta ei kukaan hiekkalaatikolla keskustele sarjasta nimeltä Arvaa kuinka paljon sinua rakastan :D Pojat varmaan kiemurtelee jo katsoessaan. Muutenkin se haisee vähän holhoavilta opetuksilta.

NoJopas kirjoitti...

Piti katsoa tuo Arvaa kuinka paljon sinua rakastan tällä viikolla mutta unohtui enkä ole jaksanut Areenasta kaivaa. Ne pätkät mitä olen sattunut näkemään ovat tosiaan vaikuttaneet vähän lällyiltä, mutta se alkaa olla Pikku Kakkosessa enemmän sääntö kuin poikkeus. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...