Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Joulun paketit


1.12 Shrek ja ikuinen onni

Neljäs Shrek-elokuva on sarjan viimeinen. Dvd:n extroina on mm. Poistettuja kohtauksia ja DreamWorkisin tulevien elokuvien trailereita. Blu-ray julkaistaan samana päivänä.


3.12 Nukkumatti 1 & 2

Dvd-sisältää kymmenen lyhyttä iltasatua, jotka lukee Susanna Haavisto. Nukkumatti-animaatioita nähdään ilmeisesti satujen aluksi ja lopuksi. Jostain syystä dvd:n kannessa lukee "ensimmäistä kertaa dvd:llä" vaikka aiemmin on julkaistu Nukkumatti dvd "Meidän oma Nukkumatti". Siinä iltasatuja luki Jukka Voutilainen.

3.12 Peukaloisen retket -boksi

Tälläkin hetkellä tv:ssä pyörivät Peukaloisen retket sarja julkaistaan nyt yhdessä boksissa. Sarjan kaikki 52 osaa on jo kertaalleen julkaistu, mutta kahdessa erillisessä boksissa.10.12 Fantasia


Disneyn kolmas klassikkoelokuva vuodelta 1940 sisältää seitsemän osiota, jossa klassista musiikkia on kuvitettu animaatioksi. Fantasia sisältää mm. osiot Noidan oppipoika ja Yö autiolla vuorella. Lisäsmateriaalina käynti Disneyn perhemuseo ja Kommenttiraita. Elokuva julkaistaan myös Blu-raylla.10.12 Fantasia 2000


Fantasia sai jatkoa vuonna 1999. Fantasia 2000 sisältää kahdeksan osiota, mm. Eläinten karnevaali ja Tulilintu. Extrana aiemmin näkemätön jakso Musicana. Elokuva julkaistaan myös Blu-raylla.


Lisäksi Disneyn Bolt-elokuva vuodelta 2008 ilmestyy Blu-raylla 3.12.

Samana päivänä julkaistaan boksi joka sisältää elokuvat Anastasia, Alvin ja pikkuoravat sekä Kaikenkarvainen Charlie elokuvan jatko-osan Kaikenkarvaisten koirien joulu.

8 kommenttia:

Mujeril kirjoitti...

Onko Kaikenkarvainen Charlie tai sen jatko-osa julkaistu vielä kertaakaan dvdllä suomeksi? Olen nähnyt siitä englanninkielisia versioita myynnissä, mutta kyllä se suomenkielinen on se, minkä lapsuudestaan muistaa.

NoJopas kirjoitti...

Kaikenkarvainen Charlie on julkaistu dvd:llä mutta en tiedä saako sitä vielä kuinka helposti kaupoista. Jatko-osasta en osaa sanoa.

Anonyymi kirjoitti...

Oi miten hieno joulukalenteri!

Tämä on kaukaa haettua, mutta jos osaat vastata niin olet aika velho. Mieltäni nimittäin askarruttaa joskus, olisikohan ollut 90-luvun alkupuoliskolla, näkemäni jouluaattoaamun piirretty. Siinä pieni tyttö toivoi että joka päivä olisi joulu ja kun hänen toiveensa sitten toteutui, täyttyi koko talo pikkuhiljaa joulukuusista, lahjapaketeista ja koiranpennuista. Loppujen lopuksi tyttö ymmärsi että joulun on parempi tulla vain kerran vuodessa.
Kiinnostaisi tietää mikä kyseisen pätkän nimi oli. Tykkäsin aina pienenä kauheasti aattoaamun piirretyistä, mutta jostain syystä vain tämä on jäänyt mieleen.

- Sanni Käheä

Anonyymi kirjoitti...

Jahas, kumpikin Disneyn Fantasia näkyy tulevan DVD:lle. Ihan hyvä sinänsä, omat VHS:ssäni ovat jo aika kuluneita, varsinkin tuo ensimmäinen.
Muistan lapsuudessani ajan, kun katsoin sitä ensimmäistä kokonaisuutta. Odotin aina koko pitkän elokuvan ajan loppuhuipennusta, pätkää nimeltä Yö autiolla vuorella. Aina kun kuulin jylhät alkutahdit, vedin verhot olohuoneemme ikkunoiden eteen, laskostin fleeceviltin hartioilleni "viitaksi" ja aloin hyppimään ympäri huonetta. Pidän kyseistä kohtausta edelleen varsin vaikuttavana, tosin uudemman Fantasia 2000:n "Tulilintu" taitaa mennä dramaattisuudessaan siitäkin ohi.

NoJopas kirjoitti...

Tuo Sannin mainitsema joulupiirretty ei ole kyllä tuttu, mutta täytyy etsiskellä.

Kumpaakaan Fantasiaa minulla ei ole itselläni koskaan ollut, joten niitä on harvemmin päässyt näkemään. En siksi uskalla sanoa suosikki jaksoja. Yö autiolla vuorella on kyllä vaikuttava ja jäänyt vahvasti mieleen, samoin Tulilintu. Mutta tosiaan, tarvitsisin tuoreamman katsomiskokemuksen että pystyisin varmasti sanoa parhaat pätkät. :D

Anonyymi kirjoitti...

On nuo Fantasiat ymmärtääkseni jo kertaalleen dvd:lle julkaistu, vaikken itse omistakaan. Ja siihen liittyen onkos tietoa, koska Fantasiat olisivat saatavilla kaupoista? Kun olen hieman etsinyt, ei vaikuta olevan ainakaan vielä. Vain CDON.com näkyy myyvän tällä hetkellä.

NoJopas kirjoitti...

Juu, Fantasiat on julkaistu jo kerran dvd:llä, mutta myynnissä niitä ei ole enää vuosiin ollut. Eli oli jo ihan aikakin saada uudet julkaisut.

Ja kaupoissa näiden pitäisi jo olla, julkaisupäivä oli tuo 10.12 (vaikka toinenkin päivämäärä oli ilmoitettu.) Mutta mitä olen Taikalinnasta (Disneyfoorumi) lukenut niin monella on ollut vaikeuksia löytää näitä kaupoista.

Itse pyörähdin silloin 10. päivä Anttilassa, eikä siellä ainakaan sattunut silmään. En tiedä sotkisiko se toinen päivämäärä, joka oli jossain mainittu julkaisupäiväksi, vai eivätkö kaupat jostain muusta syystä ole saaneet dvd:eitä.

Näiden julkaisupäivien kanssa on joskus hieman kummallisuuksia, varsinkin kun Disneyä on tullut seurattua niin toisinaan näkee elokuvia myynnissä jo hyvän aikaa ennen julkaisupäivää. Miekka Kivessä esimerkiksi oli kaksi viikkoa aiemmin myynnissä mitä piti. :D

Poirot-fani kirjoitti...

Aivan, kiitos tiedoista No Jopas :). Juu, viittasin vastauksessa lähinnä tähän: "Jahas, kumpikin Disneyn Fantasia näkyy tulevan DVD:lle. Ihan hyvä sinänsä, omat VHS:ssäni ovat jo aika kuluneita, varsinkin tuo ensimmäinen", josta tein johtopäätöksen, ettei kyseinen henkilö tiennyt, että on jo kertaalleen DVD:llä olleet nuo. On todella hienoa, että tulivat aas takaisin, tällaisia klassikkoja saisi olla aina saatavilla. Kävin tänään 22.12 Stocmannilla ja eilen Anttilassa ja nyt ovat tulleet myyntiin. Taisin jo viime viikolla havaita noita olevan käytössä loppuviikosta. Eilen graniittitalon Anttilassa oli saatavilla, lienee menneet hyvin kaupaksi, koska edellisellä viikolla oli enemmän, jos nyt oikein muistan. Sellaisen havainmnon olen tässä tehnyt (vaikkei tämä nyt enää Fantasiaan liitykään), että Hercule Poirot -sarjan levyt ovat kadonneet melkein tyystin. Niitä oli sellainen 3 viikkoa sitten hyvin saatavilla, mutta viime viikolla oli hyllystä lähtenyt paljon osia ja tällä viikolla ei ollut yhtään levyä, kunnes pyysin henkilökuntaa tarkistamaan varastosta, jossa oli kaksi osaa. Näin siis Helsingissä. Myös tänään tarkistettuani Stokkalla oli myös Poirotit vähissä, vain kaksi 11.tuotantokauden levyä. Tarkistin eilen myös Sellon tilanteen ja se oli melkein täsmälleen sama, kuin Stokkalla tänään. Tosin oli vain yksi levy. Kummallista... Ilmeisesti ihmiset ovat ostaneet niitä lahjoiksi. Toivottavasti SF Film toimittaa niitä lisää markkinoille ensi vuodeksi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...