Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 15. helmikuuta 2011

Animoidut ihastukset

Kyselyyn ihastusta aiheuttaneista animaatiohahmoista tuli paljon vastauksia, iso kiitos kaikille! Vain muutama hahmo mainittiin useamman kerran joten hahmojen skaala on laaja: sankareita, pahiksia, ihmisiä, eläimiä... Monen hahmon nimeämistä osasin odottaa, mutta mukana on myös minulle aivan uusia hahmoja.


Robin Hood
Ahnetta Prinssi Juhanaa vastustava Robin Hood auttaa kurjuudessa elävää kansaa Disneyn klassikkopiirretyssä. Robin on myös romantikko, lainsuojattomalla sankarilla on rikkailta ryöstämisen lisäksi mielessään myös ihana Marian-neito.


Phileas Fogg
Vaikka Matka maailman ympäri -sarjan Phileas Fogg on pannut vedonlyönnissä koko omaisuutensa ja kunniansa likoon, hän ei pyri voittoon rahankiilto silmissään ja muista välittämättä. Fogg on aina valmis auttamaan muita ja palkitsee avokätisesti häntä auttaneet. Herrasmiesleijona on yleensä tyyni ja rauhallinen mutta on tarpeen vaatiessa valmis opettamaan öykkäreille käytöstapoja.


Sandokan
Vanhempansa ja tulevan valtaistuimensa lapsena menettänyt Sandokan kiertää meriä keräten itselleen kannattajajoukkoja. Oikeudenmukaisen ja rehellisen merirosvon tavoitteena on kukistaa valtaa pitävä paha rajah ja kostaa vanhempiensa kohtalo.

Sherlock Koira
Nimestään huolimatta Sherlock on kettu. Se sopiikin hahmolle hyvin: hänhän on ovela, älykäs ja kylmähermoinen. Sherlock on paitsi etevä etsivä, myös suorastaan nero monilla tieteenaloilla. Paheenaan hänellä on piipun polttelu.


Kettu
Ketut olivat suosiossa tässä kyselyssä. Kaukametsän pakolaisten karismaattinen johtaja huolehtii laumansa hyvinvoinnista joskus jopa oman henkensä kaupalla. Edes naarasketun tapaaminen ei saa uskollista Kettua hylkäämään matkatovereitaan.


Phoebus
Notre Damen kellonsoittajasta tuttu kapteeni Phoebus pelastaa neidon pulasta ja lapset palavasta talosta. Vaikka Phoebus pukeutuu univormuun, hän ei hyväksy kaikkia annettuja määräyksiä vaan on oikeudenmukainen ja hyväsydäminen mies.
"Kuka voisi vastustaa univormupukuista, rehtiä sotilasta?" -Mujeril


Aladdin
Hiomaton timantti, kadulla elävä Aladdin on joutunut oppimaan pärjäämään oveluutensa avulla. Huolettomasta katupojasta kehkeytyy sankari, kun hän törmää torilla kotoa karanneeseen prinsessaan, löytää taikalampun ja saa vastaansa Jafarin.


John Smith
Seikkailija John Smith tunnetaan rohkeana uudisraivaajana, joka ei intiaaneja pelkää. Tavattuaan Pocahontaksen, John oppii katsomaan maailmaa toisesta näkökulmasta.


Erik
Pieni Merenneito Ariel rakastuu prinssi Erikiin ensisilmäyksellä niin palavasti, että on valmis sopimukseen merinoita Ursulan kanssa päästäkseen rakkautensa luo.

Myös edellä mainittujen Disneyherrojen daameja nimettiin, tosin ennemmän ihailun kuin ihastuksen kohteina.


Cornelius
Kapinallinen keijuprinssi Cornelius hurmaa Peukaloliisan laulamalla tälle "Olen siivet sun" ja viemällä tytön lentomatkalle Don Bluthin ohjaamassa elokuvassa Peukaloliisa. Myöhemmin Cornelius etsii kadonnutta rakastaan väsymättömästi ja kohtaa monet vaarat pelastaakseen Peukaloliisan.
"Jotenki hyvällä tavalla narsisti ja hauska + laulaa ihanasti ja antaa siivet." -Anonyymi

Hauru
Hayao Miyazakin Liikkuvan linnan isäntä hurmaa neidon kuin neidon, vaikka onkin turhamaisuuteen ja itsesääliin taipuvainen. Haurusta löytyy elokuvan aikana lopulta myös vastuullisuutta ja rohkeutta.


Topi
Topi-Kettu Disneyn klassikosta kokee kovia, mutta kasvaa kelpo ketuksi. Topi pysyy uskollisena ystävänä Tessu-koiralle, vaikka tästä kasvaa ajokoira.


Kovu
Simban tytärtä Leijonakuningas 2 -elokuvassa heilasteleva Kovu ei ole mikään suosikkivävy. Kovu kuuluu nimittäin Simban pahissetä Scarin seuraajiin. Kovu joutuukin valitsemaan kahden lauman väliltä.
"Rohkee, epävarma, uskollinen, vähän masentunut silleen ja ennen kaikkea muuttuu leffan aikana luonteeltaan ja tavoitteiltaan." -Anonyymi


Passepartout ja Tiko
Phileas Foggin palveluksessa oleva entinen sirkustaitelijakaksikko arvostaa ystävyyttä ja uskollisuutta. Tiko on supliikki espanjalainen, joka pienestä koostaan huolimatta rakastaa ruokaa. Passepartout on hyväkäytöksinen ja lojaali pariisilaiskissa, joka todistaa rohkeutensa pelastamalla prinsessa Romyn roviolta.

Hahmon ei välttämättä tarvitse olla persoonaltaan ihastuttava vaan myös pahishahmot saavat punan nousemaan poskille.


Transfer
Matka maailman ympäri -sarjan Transfer on palkattu seuraamaan Phileas Foggia ja estämään tämän yritys kiertää maailma 80.päivässä. Transfer on mestarinaamioituja ja häikäilemätön ja sinnikäs kehitelleessään juonia Foggia vastaan. Transferin ominaispiirteenä on juonittelun lomassa kiiluva silmä.


Korppi
Alfred J. Kwakin arkkivihollisen elämää saadaan seurata lapsuuspäivistä alkaen. Epävarma koulukiusaaja päätyy pikkurikolliseksi kunnes kiinnostuu politiikasta. Korppi on karismaattinen ja onnistuu keräämään itselleen kannattajia ja nousee Korppipuolueensa avulla hetkellisesti Vesimaan johtoon. Vaikka valtakausi jää lyhyeksi, Korppi ei lannistu vaan pyrkii myöhemmin presidentiksi keinoja kaihtamatta.
"Moni asia vaan minua kiehtoo tässä hahmossa. Luonne, persoonallisuus, ulkonäkö (ja kuinka se muuttuu sarjan aikana) ja suomenkielinen ääni (Pekka Autiovuori tosiaan osaa hommansa). " -Henriak
"Alkujaksojen Korppi oli myös niin arkkityyppi kunnon woobie-hahmosta (esittää kovaa, oikeasti aika nyhverö, satuttaa itsensä, yhdellä ainoalla kommentilla viitattu kurja perhetausta) että vieläkin pääsee epämääräisiä kiljahduksia." -Anonyymi


Sephiroth
Final Fantasy IV -pelin pääpahis esiintyy myös elokuvissa Final Fantasy VII: Advent Children ja Last Order: Final Fantasy VII.


Luutnantti Gabriel
Ylimielinen ja julma luutnantti Gabriel jahtaa Zorroa japanilaisessa Zorro-sarjassa Kaiketsu Zorro.

Beelzemon
Demonilordi Digimonista.
"Ensimmäiseksi kiinnitin huomioni hänen cooliin ulkonäköönsä, ja ihastuin sitten hänen luonteeseensa. Pidän siitä miten hän kehittyy sarjan aikana, ja miten aluksi yksinomaan vallan- ja voimanhimoiselta pahikselta vaikuttavasta hahmosta paljastuu syvällinen ja rakastettava puoli, ja miten Beelzemon lopulta tajuaa virheensä ja alkaa taistella hyvisten puolella. Isona plussana hänessä on se, että hänellä on japaninkielisessä dubissa aivan tajuttoman ihanaääninen ääninäyttelijä (eli Hiroki Takahashi"

-Anonyymi

James
Pokemonissa pakkomielteisesti Pikachua jahtaavan, usein varsin epäonnisen Rakettiryhmän James on lähtöisin rikkaasta perheestä. Vaikka James nyt kuuluukin rikollisjärjestöön eikä ehkö ole terävin kaveri, on hän kuitenkin pohjimmiltaan huomaavainen ja huolehtii hyvin pokemoneistaan.
"Pokemonin James taas on yhäkin vakiona mun 2D-haaremissa, huonot vitsit ja vihjailevat jutut. Ja hänen äänenään Ranta, siinäkin taianomainen vetovoima." -Anonyymi


Abraham Gray
Aarresaari -kirjaa perustuva animesarja Takarajima on valmistunut vuonna 1978.
"Vaitonainen mutta rohkea irkkusankari, joka vaihtaa sarjan aikana merirosvojen puolelta hyvisten puolelle on kuin joku olisi tehnyt listan kaikista suosikkielementeistäni ja koonnut niistä hahmon." -Vampirenaomi

Myös poikamainen charmi puree:


Jim Hawkings
Disneyn Aarreplaneetan päähenkilö on uhmakas ja seikkailunjanoinen nuorimies, joka joutuu helposti vaikeuksiin. Aarreplaneetan etsintämatkalla Jim pääsee osoittamaan kykynsä, löytää itsensä ja aikuistuu.


Filuri
Oliver ja kumppanit -elokuvan Filuri on koirajoukon pomo. Se on itsevarma hurmuri, joka puolustaa Pultsia ja tovereitaan epäröimättä.


Kulkuri
Kulkuri tunnetaan rankkurin kiusana ja narttujen kaatajana, jota huolet eivät paina. Rakastuttuaan Kaunottareen sekaroituinen kulkukoira on valmis jättämään villin ja vapaan elämänsä ja siitä tulee huolehtiva puoliso ja isä.


Tulio ja Miguel
DreamWorksin Tie El Doradoon elokuvan kaksikko harrastaa pikku huijauksia, kunnes eteen aukeaa tie El Doradon kultaiseen kaupunkiin. Tumma Tulio on järkevä realisti ja jopa laskelmoiva. Vaalea Miguel on Tuliota optimistisempi ja taipuvainen haaveiluun. El Doradossa Tulio löytää naisen, mutta Miguel rakastuu kaupungin ihmisiin ja kulttuuriin. Lopulta kumpikin haluaa suojella kaupunkia valloittajilta, vaikka alunperin he havittelivat sieltä kultaa ja leppoisaa elämää.


Prätkähiiret
Prätkähiirten Motoa ei tällä kertaa kyselyssä mainittu, mutta kaikille kolmelle Marsilaiselle motoristille luultavasti riittää faneja. Prätkähiiriä johtaa Turbo, joka on lähes sokea mutta kylmäpäinen ja viisas. Motossa on eniten voimaa, mutta samalla hän on myös Prätkähiiristä tunteellisin. Vinski on joukon nuorin, uhkarohkea ja kapinoiva.


Yamato
Omaa tietensä kulkeva Yamato on Digimonin ensimmäisellä kaudella 11-vuotias. Hän on hyvin suojelevainen pikkuveljeään kohtaan, mikä luultavasti johtuu heidän vanhempiensa erosta. Toisella kaudella rennoksi 14-vuotiaaksi kasvanut poika osoittaa musikaalisen lahjakkuutensa ja hurmaa tyttöjä The Teenage Wolves -bändissä.
"Kai se oli se kylmä ja viehettävä persoona." -MultiNeontiger


Ken Ichijouji
Hyvän ja pahan välillä häilyvä Digimonkeisari.
Digimonkeisari eli Ken Ichijouji oli myös sitä niin surkuteltavaa woobieta että oli pakko rakastaa.
-Anonyymi


Hadji
Vuosina 1996-1997 valmistuneen The Real Adventures of Jonny Quest -sarjan Hadji on kotoisin Intiasta. Tämä 16-vuotias on kiinnostunut arkeologiasta, antropologiasta ja paranormaaleista ilmiöistä ja hänellä itselläänkin on yliluonnollisilta tuntuvia kykyjä.


Kreivi Duckula
kasvissyöjäankkavampyyri Transylvaniasta. Kreivi harrastaa matkustelua ja janoaa kasvisten lisäksi kuuluisuutta.


Panchito Pistoles
Meksikolaiskukko on tuttu Disneyn The Three Caballeros -elokuvasta. Siinä Panchito ja Jose Carioca esittelevät Aku Ankalla Etelä-Amerikkaa.
"Kuumaverinen latino" -Anonyymi


Eppu
Tenavien filosofi ja Suuren Kurpitsan sanansaattaja. Eppu on Jaska Jokusen paras ystävä ja Tellun pikkuveli. Huolimatta viisaista, kypsistäkin pohdinnoistaan Eppu ei ole onnistunut pääsemään irti sinisestä rievustaan.
"Oikea kunnon filosofi ja aina heikompien puolella." -Anonyymi

Naishahmoja nimettiin huomattavan vähän ja esittelyyn päässyt naiskaksikko poikkeaa aikalailla toisistaan.


Jessica Rabbit
Roger Rabbitin vaimo toteaa ulkomuodostaan"I'm not bad, I'm just drawn that way" ja huhu kertoo että Jessican rehevyys on peräisin animaattoreiden haluasta kokeilla kuinka pitkälle hahmon voi viedä ennenkuin Kuka viritti ansan Roger Rabbit? -elokuvan teossa mukana ollut Disney vetää rajan. Lopputuloksena on yksi seksikkäimmistä animaatiohahmoista.


Aliisa
Muumilaakson tarinoista tuttu Aliisa opiskelee isoäitinsä opastamana noidaksi. Aliisan ja muumitalon väen ystävystyminen rassaa Noita-mummoa. Aliisa on tunnollinen eikä halua vaarantaa opintojaan, mutta haluaa myös säilyttää ystävyytensä Muumeihin.


Omista ihastuksistani mainittiin jo valmiiksi Robin Hood, Passepartout ja Hauru. Listaan haluan vielä lisätä Alfred J. Kwakin Hanskin. Korppi houkuttelee kaverinsa kokeilemaan koulun kolmiottelussa dopingia ja vartuttuaan Hanski hengailee Harrin kanssa biljardisalilla, kunnes Korppi vetää hänet mukaan puoluetoimintaansa. Koppipuolueen kadotessa myös Hanski häviää sarjasta.

Ihan Ystävänpäiväksi en tätä juttua saanut kasaan, mutta ihanista animaatiohahmoista voi kyllä nauttia vuoden ympäri.

11 kommenttia:

Toukkero kirjoitti...

Ihanaihanaihana entry!!!! :D Tässä on niin monta hahmoa, joihin olen joskus ollut ihastunut (ja joita en tietenkään aiemmin muistanut)!!
Ja jos olisin muistanut niin tosiaan, 1-2 luokalla olin kovasti prätkähiirien Motoon ihastunut :D
Ja kaikki nuo ihanat kettu-hahmot! Sherlock koira on ehdoton lemppari. Etenkin jaksossa, jossa Rouva Hudson ryöstetään. Myös sarjan Moriati on ihana :D

MultiNeontiger kirjoitti...

Kiitos taas tästä ja kiva kun saatiin vähän itsekkin vaikuttaa :D

NoJopas kirjoitti...

Oli hauska kuulla muiden ihastuksista. :) Tähän juttuun oli oikein miellyttävää etsiä kuvia, mutta kirjoittaessa meinasivat adjektiivit loppua. :D Lisäksi mukana oli tosiaan itselle vieraita hahmoja ja sarjoja joten toivottavasti ei ihan metsään menty niiden kohdalla...

vampirenaomi kirjoitti...

Aivan ihana postaus! Kaikki tässä listatut hahmot ovat omalla tavallaan kiehtovia ja oli tosi hauska lukea heidän kuvauksiaan ja erityisesti kommentteja ihmisiltä.

Olet kyllä aika haka etsimään kuvia, sillä tuo Gabrielin kuva on minun ottamani. Käytin sitä joskus jossain fandom secretissä. En tajua, miten löysit sen. :D

NoJopas kirjoitti...

Eikä :D Kun löysin tuon kuvan niin jutun sisällön perusteella arvelin sen olen tähän juttuun oikein sopiva. :D Internet on pieni.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos minunkin puolestani tästä postauksesta, erittäin mukavaa luettavaa ja katseltavaa. Itse en tähän muistanut osallistua, mutta omatkin suosikkini ovat päässeet tänne mukaan yhtä lukuun ottamatta, nimittäin Arttu Aavikosta, jota esitettiin muistaakseni joskus 2000-luvun alussa. Tykkäsin sarjasta ja hahmosta paljon jo silloin, ja kyllä se suomalaisen dubbaajan ääni (jonka nimeä en tähän hätään saa päähäni) saa edelleen jalat notkahtamaan ihastuksesta. Blogissasi ei taidakaan olla hänestä juttua, joten vink vink. :)

NoJopas kirjoitti...

Apua, Arttu Aavikko kuulostaa tutulta mutta ei tule mieleen. Eikä google auta, tosin löysin dubbaajan nimen, Lassi Alhorinne. Jos joku vinkkaa sarjan alkuperäisen nimen niin juttua voisi hyvinkin olla luvassa. :)

Henriak kirjoitti...

Kiitos, kun teit tämän listan. Mukavaa, että on näitä juttuja joihin muutkin voivat vaikuttaa. Oli itselle tuntemattomia hahmoja myös joukossa, mutta oli hienoa nähdä mistä hahmoista muut pitävät ja miksi.
Ja tosiaan, mahtavaa että Hanski pääsi mukaan. On sen verran hauska kaveri :D

MultiNeontiger kirjoitti...

Eikö tämä arttu aavikko ole se salapoliisi sarja? Löytyy melkein kaiki jaksot vhs:nä täytyypä katsoa mikä se on alkuperäiseltä nimeltään.

Anonyymi kirjoitti...

Tosiaan mukavaa luettavaa kiitos siitä! Itsellekin tuli mieleen monia, jotka jäivät mainitsematta, kuten Hirviö, Naveen ja Ray prinsessasta ja sammakosta, Balto, Peukaloisen retkien Gunnar ja Kaikenkarvainen Charlie, mutta eihän sitä kaikkea voi muistaa kerralla..

Toissapäivänä kävin elokuvissa katsomassa Kaksin karkuteillä ja kyllä se Flynn oli sellainen roisto, että pääsi myös ihastusten listalle uutena komistuksen, tuli väristyä ja vuodatettua kyyneliä reilusti :'')

Anonyymi kirjoitti...

Tämän postauksen otsikon luettuani sähähdin harmissani että harmi kun en lukenut tätä blogia vielä puoli vuotta sitten kun tämä kysely tuli ja ajattelin että nyt jäi hyvät äänet antamatta sillä minulla oli lapsena runsas kirjo fiktiivisiä ihastuksia kun olin suoraan sanottuna piirrettyaddikti. Seuraavaksi meinasi lentää näppiksille mehut kun röhähdin nauramaan että siellähän ne kaikki ihastukset listan kärjessä melkein komeilivatkin. Ah toit taas ihania muistoja mieleen, Robin, Phileas, Sandokan, Sherlock, Kettu, Phoebus, John Smith, Cornelius, Vinski sekä tuoreemmat Jim Hawkings ja Hauru. Huvittavaa miten kiinnyin erityisesti kissa&kettu-hahmoihin. Blogisi on loistava, kiitän ja kumarran nöyrästi.

P.S Michaelangelo turtlesista, Superted superteddystä ja Haka (alias Kugo) starzingeristä olisin vielä listaani lisännyt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...