Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

torstai 17. helmikuuta 2011

Ystävyyden talvi

Ystävyyden talvi (The First snow of winter) on vuonna 1998 valmistunut lyhytelokuva. Piirrostyyliltään ja tarinaltaan hyvin perinteisen animaation kesto on puolisen tuntia.

Juoni:
Otto ankanpoika hukkaa perheensä kesken syysmuuton ja joutuu viettämään talven yksin. Koti löytyy vanhasta kengästä ja vesimyyrä auttaa parhaansa mukaan ennen vetäytymistään talviunille. Myös Oton ystävä, Lenni-lunni on jäänyt talven armoille ja yhdessä he alkavat odottaa kevättä. Heitä uhkaa paitsi pakkanen, myös nälkäinen kettu.

Vaikka animaatio panostaa paljon koskettavuuteen, on siinä myös huumoria. Hulvaton Riverdance -kohtaus jää mieleen siinä missä yksinäisen ankanpojan ahdinko.



Animaation on käsikirjoittanut ja ohjannut englantilainen Graham Ralph. Tämän varsin tuotteliaan ohjaajan töitä ovat esimerkiksi Hylätyt lelut, Hämähäkki ja Harri ja Dinot.

Animaatio on saavuttanut menestystä festivaaleilla ja kerännyt palkintoja: mm. Kinderfilmfest Tokyo - Grand Prize, Best Short Film ja 1999 BAFTA Award - Best Animation. Lyhärin ensiesitys televisiossa oli BBC:llä Jouluna 1998 ja se keräsi ruudun ääreen 5.2 miljoonaa katsojaa.

Elokuva on omistettu Dermot Morganin muistolle. Hän ääninäytteli englantia irlantilaisella aksentilla vääntävää sympaattista vesimyyrää, mutta kuoli ennen animaation valmistumista.

Elokuva on julkaistu Suomessa dvd:llä ja esitetty televisiossa. Suomidubbia siihen ei ilmeisesti ole tehty, ainakaan dvd:ltä ei dubbia löydy.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä jutusta, Ystävyyden talvi on erittäin hyvä lyhytanimaatio. Varmuudella voin sanoa, että tämä on dubattu suomeksi, sillä muistan että Oton äänenä toimii Sari Mällinen, joka on dubannut myös esimerkiksi Vili Vilperin äänen. Ja taisipa vesimyyrää näytellä niin ikään Vili Vilperin Lärvinä esiintynyt Erkki Saarela.

miljoonakala kirjoitti...

Voisiko tänne saada juttua sellaisesta ohjelmasta, jonka tunnarissa laulettiin jotain ''kymppikaks, kymppikaks, mukaan vaan ja laulamaan...'' ja siinä seikkaili jotain hiiriä, jotka muistaakseni asuivat koulussa?

NoJopas kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=4KxSSPviorw

Niin se oli tämä, tuli maikkarilta. Ehkä jossain vaiheessa tämä pääsee esittelyyn, tai sitten kirjoitan toisen osan maikkarin iltapäiväsarjoista.

http://elakoonkuvat.blogspot.com/2010/01/mtv3n-iltapaivasarjat.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...