Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 22. toukokuuta 2012

Korvamato Mamemo

Mameni mameni mummanneni, moomane. Mameni mameni mummaaneni, mamome. Mameni mameni mameninaa, mamemni mameni mameni mei....

Kuulostaako järjettömältä?

 

Sehän on Mamemo, animaatiosarja jota on esitetty Suomessakin Ylellä joskus 2000-luvun alussa. Kaikki sarjaa joskus katsoneet tunnistavat itsensä siitä, että ajoittain mamemo-laulanta palaa soimaan päähän. Tai sieltä jopa suun kautta ulos...

Animaatiosarjassa seikkailee vaalea, punaiseen haalariin pukeutunut poika lehmähahmojen kanssa. Sarjassa ei ole puhetta vain lauluja. Mamemon tausta jää yhtä mystiseksi kuin itse sarja. Ilmeisesti sen kotimaa on Belgia ja jaksoja on olemassa jopa yli kahdeksankymmentä. Lisäksi Mamemoon liittyy myös jonkinlaista livemusisointia. Mutta onko Mamemon taustalla jonkinlaista musiikkikasvatusta tai muuta opettavaista vai onko se peräti kultti, jää hämäräksi.

Oli Mamemon missio sitten mikä tahansa, tarttuva tunnari sillä ainakin on.

 

6 kommenttia:

Tiikku kirjoitti...

Voi ei. Olin jo unohtanut Mamemon. Nyt soi tunnari päässä varmaan illan viisukarsintojen alkuun saakka. :D

Epe kirjoitti...

Ja mie oon aina luullu että tuo seikkailija tuossa on tyttö :D Mutta voi että mie todellakin muistan tuon sarjan! Kadonneita klassikkoja! :)

Lemmi kirjoitti...

Eka olin että koskaa kuullukkaa mutta kun kuuntelin tunnaria niin olihan se ihan tuttu! Ja lopputekstien lehmät muistinkin jo täysin :)

Avri kirjoitti...

Oon jo lapsesta asti pitänyt tätä yhtenä kummallisimmista ihmiskunnan keksinnöistä. Kaikessa outoudessaan aivan mahtavaa ja ihastuttavaa tavaraa ja hatunnosto sille ihmiselle, joka on joskus saanut hankittua näin hämärälle sarjalle rahoituksen ja esityspaikat telkkarissa.

NoJopas kirjoitti...

Luulen että tämän sarjan kyllä muistaa vaikkei sitä olisi juurikaan edes katsonut.

Muistaakseni tämä tuli aamuisin enkä itse ole Mamemoa säännöllisesti seurannut, mutta sarja oli niin kummallinen ja tunnari tarttuva että hyvin sarja on silti jäänyt mieleen.

Ja ehkä tämä on sellainen sarja jonka olemassaolo kulki suusta suuhun "oletko katsonut sitä outoa sarjaa, maaameemoo" Eikä kukaan uskonut ennenkuin omin silmin näki. :D Luulen että itse kuulin sarjasta näin, ja oli pakko sitten joku aamu herätä ajoissa katsomaan. :D

Mietin juurikin samaa mitä Avri, eli sarjan rahoitusta ja esitystä ja jopa levitystä ympäri maailmaa, miten se on onnistunut? Tuntuu että tässä on melkein pakko olla jotain opetuksellista ja kasvattavaa takana, koska eihän tätä ole voitu saada myytyä pelkällä psykedelialla. :D

Siru kirjoitti...

!!! En meinannut pysyä housuissani kun huomasin tämän artikkelin! Voi että, muistan kyllä Mamemon, se tuli katsottua aina lauantaiaamuisin muiden lastenohjelmien ohella. Olin miettinyt kyseistä sarjaa viime vuosina aina joskus, mutten muistanut oliko Mamemo ihan oma sarjansa vai joku välihommeli osana jotain toista sarjaa, vai oliko siinä vain tuo laulu.

Jestas, kiitos älyttömästi tästä postauksesta, lapsuusnostalgioinnin taso on täällä ruudun takana kova :DD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...