Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

torstai 29. heinäkuuta 2010

Dvd:lle Elokuussa


6.8 Tarzan ja Tarzan 2
Disneyn klassikko Tarzanista on valmistunut vuonna 1999. Dvd:ltä löytyy elokuvan lisäksi mm. poistettuja kohtauksia, kommenttiraita, musiikkivideo ja pelejä. Samalla julkaistaan myös elokuvan jatko-osa, tai oikeastaan siis keskiosa, joka kertoo enemmän Tarzanin lapsuudesta.


11.8 Olet reilu kaveri, Jaska Jokunen
You´re s Good Sport Charlie Brown on valmistunut vuonna 1975. Extramateriaalina urheiluun liittyvä tarina Olet paras, Jaska Jokunen! ja taustatietoa siitä miten Charles Schulzin pojan enduro-harrastus antoi innoituksen tähän tarinaan. Elokuvat on mahdollista katsoa suomen lisäksi englannin kielisellä ääniraidalla, suomeksi tekstitettynä.


11.8 Ressun luokkakokous
1991 valmistunut lyhäri Snoopy´s Reunion kertoo Ressun matkasta tapaamaan veljiään ja sisariaan. Lisäksi mukana on tarina Se on Flashbeagle, Jaska Jokunen ja dokumentti Taas yhdessä: Tenavat-näyttelijöiden jälleennäkeminen. Dvd:ltä löytyy ääniraita suomeksi ja englanniksi, sekä suomenkielinen tekstitys.


11.8 Tenavien 70-luvun kokoelma
Peanut‘s 1970s Collection Vol. 1 -julkaisu sisältää 1970-luvulla valmistuneet Tenavien tv-spesiaali lyhärit: Soita se uudelleen, Jaska Jokunen, Sinua ei valittu, Jaska Jokunen, Rakkaudelle ei ole aikaa, Jaska Jokunen, Jaska Jokusen kiitospäivä, Se on mysteeri, Jaska Jokunen ja Se pääsiäis-beagle, Jaska Jokunen. Lisäksi levyltä löytyy pieni dokkari Ressun ystävästä, Kaustisesta. Tälläkin dvd:llä on mukana alkuperäinen ääniraita suomenkielisen lisäksi. Myös tekstitys löytyy suomeksi.

Tenavien 60-luku kokoelman ilmestyminen on päässyt lipsahtamaan ohitse jo kesäkuussa. Dvd sisältää siis 1960-luvulla valmistuneet Tenavien lyhärit Jaska Jokunen Joulu, Jaska Jokunen Tähtijoukkue, Se on suuri kurpitsa, Jaska Jokunen, Se on rakkautta, Jaska Jokunen, Hän on sinun koirasi, Jaska Jokunen ja Se oli lyhyt kesä, Jaska Jokunen.


18.8 The Sky Crawlers
Mamoru Oshiin ohjaama elokuva vuodelta 2008 kertoo maailmasta, jossa oikeita sotia ei ole vaan sotiminen on siirtynyt viihdeteollisuuteen. Nuorista värvätään taistelupilotteja sotapeleihin, mutta pelit eivät ole vaarattomia vaan jokainen päivä voi olla viimeinen.


27.8 Lupin the 3rd -tv-sarja 1& 2
Lupin on mestarivaras, jonka on luonut Kazuhiko Kato. Alunperin sarjakuvissa seikkailleesta vorosta tehtiin ensimmäinen tv-sarja vuosina 1971-1972. Jaksoja valmistui 23. Nyt julkaistavilta kahdelta dvd:ltä löytyy yhteensä kuusi jaksoa: Pallko Lupin?, Taikuri Paikal, Hyvästi, kaunis noitani, Yksi pakomahdollisuus, Goemon XIII ja Kätketty timantti.

6 kommenttia:

JustJack kirjoitti...

Hei, et sattuisi tietämään noista tenavat julkaisuista että onko niissä ne alkuperäiset suomi dubit vai onko ne puhuttu uudelleen päälle? :)

NoJopas kirjoitti...

Itse en ole kuullut kuin yhtä tenavat-dubbia ja se tuntuu aika uudelta, minusta se kuulostaa ihan luontevalta ja hauskalta. Se löytyy siis aiemmin julkaistuilta dvd:eiltä. (Jotka ovat nimeltään Lemmenasioita, Takaisin kouluun, Urheilussa ja rakkaudessa, Ystävänpäivä, Halloween, Joulu ja Pääsiäinen.)

En osaa sanoa mikä dubbaus näissä nyt julkaistuissa on. Ainakin noissa 60- ja 70-luku kokoelmissa on samoja lyhäreitä kun aiemmissa dvd:eissä, joten luulen että niissä on myös käytetty samaa suomidubbia.

Uutta on se että vuosikymmen -dvd:eille on mukaan saatu myös alkuperäinen ääniraita, jota noista aiemmista ei ole löytynyt. Eli sikäli uudet julkaisut vaikuttavat ihan hyviltä.

Kysyjä kirjoitti...

Vaikka tämä vastaus tuleekin aika myöhässä, valitettavasti näillä levyillä on uusi dubbaus :(, se on paljon huonompi, kuin vanha vhs-dubbaus. Toisaalta dvd:n remasterointi on ykkösluokkaa ja voihan käyttää alkuperäistä enkkudubbia ja tekstitystä. Tosin vhs-dubbauksiakin on jonkin verran saatavilla esim. Future Filmin vhs-julkaisuissa. Muuten näitä Tenava-kokoelmia julkaistiin viime vuonna tuohon 70-luvun kokoelmaan asti, mutta luin, että 70-luvun kokoelmalle olisi olemassa Jenkkilässä julkaistu vol 2. Mitään jatkoa tälle kokoelmasarjalle ei kuitenkaan ole tähän sakkaa näkynyt Suomessa. Onko sinulla NoJopas mitään tietoa sarjan jatkosta?

NoJopas kirjoitti...

Tosiaan, Amerikassa on julkaistu toinen 70-luvun kokoelma: http://animatedviews.com/2010/win-peanuts-1970s-collection-volume-2/

Tuon 70-luku dvd:n on Suomessa julkaissut Warner home video jolta voisi kysellä jatkosta. Nyt en löytänyt mitään julkaisusuunnitelmaa jossa tuollainen dvd olisi.

Kysyjä kirjoitti...

Heippa taas! Lähetän sähköpostia tuonne eilen ja sain vastauksen tänään, jossa sanottiin, hyvin lyhyesti, ettei vol 2 ole julkaisulistalla tälle vuodelle.

NoJopas kirjoitti...

No toivottavasti tuo joskus julkaistaan, kun on kerta ensimmäinenkin 70-luku kokoelma julkaistu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...