Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

lauantai 17. heinäkuuta 2010

Uuden Ghibli-elokuvan ensi-iltaTänään vietetään Japanissa Studio Ghiblin uusimman elokuvan ensi-iltaa.

Karigurashi no Arrietty eli englanniksi The Borrower Arrietty perustuu englantilaisen Mary Nortonin pienen pienistä, ihmisten lattioiden alla asuvista hahmoista kertoviin kirjoihin, jotka tunnetaan Suomessa nimellä Kätkijät.

Elokuvan on ohjannut aiemmin animaattorina työskennellyt Hiromasa Yonebayashi.
Jos tämän elokuvan suhteen edetään Suomessa aiempien Ghibli-elokuvien mukaisesti, on Suomen ensi-ilta vuoden 2011 Rakkautta ja Anarkiaa festivaaleilla. Matka Japanista Suomeen on siis pitkä, mutta hyväähän kannattaa odottaa.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Tää on tosi hieno ja laaja animaatioelokuvien tietopankki. Hauskaa että jaksat ylläpitää!

Kun tuossa sanot että saa kysyä hukkuneista animaatioista niin mulla olis kyllä pari mitä mielelläni kysyisin. En oikein osaa käyttää näitä blogeja... tähän kommentteihinko vain kirjoitan?

Teemu

NoJopas kirjoitti...

Kirjoittelu on ollut tosi mukavaa, mutta juuri nyt sille ei ole oikein ollut aikaa. Vaikka periaatteessa olenkin kesälomalla, olen ollut täystyöllistetty. :D Elokuussa kiireet toivottavasti helpottavat ja kirjoittelen sitten taas ahkerammin.

Aihe-ehdotuksia ja kyselyitä kadonneista piirretyistä saa laittaa kommentoimalla ihan mitä tahansa blogitekstiä. Eli vaikka tähän viestiketjuun voit noita kysymyksiä laittaa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ok! Jos siis sattuisit tietämään jotain, niin kysyisin seuraavia kadonneita sarjoja:

Muistelen pienenä katselleeni siluettianimaationa tehtyä sarjaa, mikä perustui kansansatuihin. Ajattelin ensin että se olisi ollut Lotte Reinigerin tekemää, mutta sitten kun kävin läpi Reinigerin tuotantoa, ei muistamiani pätkiä sieltä löytynyt, eikä täysin sitä tyyliäkään. Olisikohan ollut joku neuvostoliittolainen Reiniger-kopio...

Toinen kadonnut on semmonen opettavainen pala-animaatiosarja järven ekosysteemistä, missä jaksojen jännittävin kohta muistaakseni oli se kun hauki tulee ja ahvenet joutuvat lähtemään pakoon. Saattoi tulla ykköseltä joskus 80-luvun alkupuoliskolla, ja olisko sitten ollut suomalaista tuotantoa kun oli haukia ja ahvenia...

Jep, kerro jos tulee jotain mieleen, mutta ei ollenkaan haittaa jos ei. Kukaan muukaan ei oo näitä muistanut!

Teemu

Anonyymi kirjoitti...

Jos kyseessä on Ylen tuotanto niin löytyisiköhän nuo Elävästä Arkistosta? Sieltä löytyy kuitenkin hyvin vanhoja sarjoja.

NoJopas kirjoitti...

Silhuetti animaatiosta en löytänyt mitään vinkkiä, mutta jätetään mieleen hautumaan, jospa siihen joskus vahingossa törmään.

Sensijaan tuohon kala-ohjelmaan luulisi löytäneeni vastauksen. Vuonna 1978 valmistunut tanskalainen viisi-osainen piirrossarja "Aborresøn" kertoi ahventen ja samalla koko järven elämästä vuoden ympäri. Ohjaajana ilmeisesti Svend Johansen. Yle on esittänyt ohjelman nimellä "Ahvenjärvi" useampaan kertaan 80-luvun alussa.

Video: http://www.movieurope.com/PlayMovie/Platinum/NameA/12/1/4/19/0/3566/Aborresoeen_(4_5)_-_Forurening

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa! Kala-ohjelma oli juuri tuo, vaikka muistinkin tyylin hieman erilaisena... Musiikki palasi mieleen heti - ja aika hyvät musat olikin!

Kiitos! Silhuettianimaation metsästystä pitää jatkaa.

Voisin kehdata tässä samalla kysyä vielä kolmannen sarjakysymyksen, mitä olen jollain muulla foorumissa turhaan kysynyt: Lastensarja jossa ollaan merenrantakaupungissa tai kalastajakylässä. Päähenkilöinä perheen lapset ja ehkä kalastaja/kalastajia... Tekniikka saattoi olla jonkinlaista yhdistettyä nukke- ja pala-animaatiota. Muistaakseni lopputekstien aikana kylää katseltiin lintuperspektiivistä ja lokkeja lenteli kaupungin yllä. Saattaa olla että sarja tuli Suomen televisiosta ruotsinkielisenä... Tai sitten se oli vain se tyyli joka muuten vain oli vahvasti saaristolaista!

Teemu

NoJopas kirjoitti...

Olisko silhuetti animaatio voinut olla nimeltään "Jumalten aika." Kyseistä ohjelmaa on esitetty vuonna 1980 ja se on suomalaisen Reino Niinirannan tekemä.

Kolmannesta animaatiosta en ole löytänyt mitään tietoa.

Teemu kirjoitti...

Vau... täytyypä löytää jostain Niinirannan töitä jotta voisi tarkistaa...

Kiitos taas vinkeistä!

Teemu kirjoitti...

HA! Halusin vain palata kertomaan että löysin sattumalta sen kyselemäni merenrantakyläanimaation: http://www.youtube.com/watch?v=6S_QeMzfVws

En kyllä muista mikä sarjan nimi oli Suomen televisiossa, mutta jo tämä yksittäinen pätkä oli mulle hieno löytö.

Hauskaa kevättä ja kiitos taas hyvästä blogista!
teemu

NoJopas kirjoitti...

Hienoa että löytyi! Ei ollut minulle tuttu videonkaan perusteella.

Täytyy laittaa tuo video muistiin, ainakin animaation voisi mainita jossain yhteydessä, jollen löydä tarpeeksi tietoa ihan omaan aiheeseen. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...