Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

perjantai 9. heinäkuuta 2010

Tv:stä tänään: Steamboy

Ensiksikin, ei kannattaisi asettaa itselleen aikatauluja joita ei voi pitää. Eli käynnissä oleva Pohjolan animaatiot -viikko venähtää hieman. Tanskan ja Viron animaatiot kuitenkin varmuudella tulevat esittelyyn.

Toiseksi, miten ohjelmatiedoista on niin vaikea bongata animaatioita? Onneksi ehdin edes näin ajoissa huomata että Nelonen esittää ensi yönä anime-elokuvan.


Katsuhiro Ōtomon vuonna 2004 ohjaama Steamboy (Suchīmubōi) tapahtuu vuonna 1866 Englannissa, tosin scifielokuva ei seuraa historiaa turhan tarkasti. Ensimmäinen maailmannäyttely järjestetään Lontoossa ja nuoren keksijän, Ray Steamin isoisä on kehittänyt mullistavan höyrykuulan, josta moni muukin on kiinnostunut.

Elokuvan tekemiseen meni yli kymmenen vuotta ja se oli valmistuessaan kallein japanilainen animaatioelokuva. Ōtomo on ohjannut myös elokuvat Akira (1988) ja Memories (1995).


Steamboy 10.7.2010 Nelonen kello: 00:35
Elokuva on julkaistu myös dvd:llä suomeksi tekstitettynä.

2 kommenttia:

Futoi yatsu kirjoitti...

Törmäsin blogiisi vasta nyt, vaikka se näyttää olleen olemassa jo pitkään. Hienoa ja kiinnostavaa jälkeä, kiitoksia!

Mitä Steamboyhin tulee, se valitettavasti minusta edustaa japanilaisen animaation heikointa kastia. Otomo ei oikein saa tarinoitaan toimimaan animaatiossa, sen sijaan näytelmäelokuvan tekijänä (Mushishi) hän on selvästi parempi.

NoJopas kirjoitti...

Juu, blogia olen kirjoitellut viime vuoden lopusta asti.

Kotiuduin juuri iltavuorosta kun tämä leffa pyöri, joten en jaksanut alkaa sitä enää katsoa kokonaan. Animaatio näytti tosi hyvältä sinä aikana mitä vilkuilin, mutta tarinasta en osaa sanoa mitään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...