Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Leffatähtinä Lilliputit


Lilliputtien paluu (Here Come the Littles) on vuonna 1985 valmistunut piirroselokuva. Sen pääosassa on ihmisten taloissa asustavaan pikkuväkeen kuuluva Lilliputtien perhe. Elokuva perustuu amerikkalaisen John Petersonin kirjoihin.

Elokuvan on ohjannut Bernard Deyriès. Sen on tuottanut kansainvälinen DiC Entertainment -studio, ja animointia on tehty Japanissa, luultavasti TMS Entertainment -studiolla.


Juoni
Heikki-pojan vanhemmat ovat kadonneet työmatkallaan ja hänen pitää muuttaa setänsä luokse. Heikin kotitalossa asuu ihmisten lisäksi lilliputtien perhe: isä ja äiti lastensa Lassin ja Liisin kanssa, sekä näiden isoisä. Kun Heikki lähtee uuteen kotiinsa, joutuvat Lassi ja Liisi hänen matkalaukkuunsa. Isoisä ja lentokoneen omistava Nipa-serkku lähteävät pelastamaan lilliputtilapsia.

Heikin Aukusti-setä on kammottava ukko ja kohtelee Heikkiä huonosti. Hän on nyt paitsi Heikin huoltaja, myös Heikin kotitalon omistaja ja aikoo purkaa talon ja myydä tontin samantien. Lassi ja Liisi kuulevat tämän ja heille tulee kiire palata kotiinsa varoittamaan vanhempiaan. Isoisä ja Nipa löytävät lapset Aukustin talosta, mutta lentokone hajoaa. Heidän täytyy keksiä suunnitelma päästä ajoissa takaisin kotiin.


Kaikki lilliputtien yritykset korjata lentokone tai keksiä toinen kulkuneuvo epäonnistuvat. Heikin tilanne käy Aukustin luona tukalammaksi. Yhden epäonnistuneen lentoyrityksen jälkeen Heikki huomaa lilliputit. Nämä pyytävät Heikiltä apua päästäkseen kotiin ennenkuin se puretaan. Heikki auttaa lilliputteja ja nämä saavat samalla selville ettei Aukustia ole määrätty Heikin huoltajaksi, eikä tällä ole oikeutta purkaa Heikin ja lilliputtien kotia. Heikki lähtee poliisiasemalle ja Lilliputit suuntaavat kotiin, juuri ajoissa pysäyttämään puskutraktorin. Pian paikalle tulevat myös Aukusti, Heikki ja poliisit. Aukusti pidätetään ja lopussa selviää että Heikin vanhemmatkin on löydetty.


Elokuva on esitetty Suomen televisiossa 80-luvun lopulla. Ennen elokuvaa Lilliputeista tehtiin 29-osainen tv-sarja. Myös tätä vuosina 1983-1985 valmistunutta sarjaa on esitetty Suomessa. Lilliputeista tehtiin toinen elokuva vuonna 1986. Liberty and the Littles elokuvan Suomi-esityksistä minulla ei ole tietoa.

6 kommenttia:

Snowdance kirjoitti...

Oletko itse katsonut tuon elokuvan tai sarjan jaksoja? Et sattuis muistamaan sellaista kohtaa, jossa Lilliputit ovat jossakin ulkona (ruohossa?) ja heitä ahdistelee kissa?

On nimittäin varhaisin minkään ohjelman kohtaus, minkä muistan telkkarista nähneeni. Hyvä tietää, että nämä tosiaan ovat tulleet joskus Suomen televisiosta.

NoJopas kirjoitti...

Näin elokuvan juuri ensimmäisen kerran ja kirjoitin siitä sitten samantien. :D

Kissa ahdistelee Lilliputteja ensin sisällä talossa, sitten katolla ja rikkoo lentokoneen jolla iso-isä ja Nipa-serkku ovat tulleet pelastamaan lapsia. Lassi aikoo kesyttää kissan ja kissa nappaa pojan kiinni ja vie ullakolle. Siellä Lassi vetää tikun kissan käpälästä ja kissasta tulee kiltti.

Lilliputit yrittävät ratsastaa kissalla kotiin, mutta se on hankalaa. He yrittävät myös saada kissan vetämään lentokonetta, ja se tapahtuu ruohikossa.

Tässä pätkässä on tuo, kohdassa 7:40 http://www.dailymotion.com/video/xdfg1v_here-come-the-littles-3-4_shortfilms

Dazzle kirjoitti...

Minulla on tästä VHS-kasetti suomi dubilla, sanoisin että tässä on jaksoja siitä tv-sarjasta kun se ei ole mielestäni koko pitkä elokuva, vaan siinä on jaksoja, eri tarinoita.
Mutta kasettini nimi on Ipanat. Nyt vihdoin sain tästä lisää tietoja, olen tuolla nimellä yrittänyt metsästää lisää näitä jo vuosia, mutta ei ihme että en ole löytänyt kun se ei ole elokuvan/sarjan oikea nimi! :D Sun blogi on kyllä paras,olen tämän avulla löytänyt jo niin monta "kadonutta" olevaa sarjaa tai elokuvaa. :)

NoJopas kirjoitti...

Elokuva on jostain syystä ranskaksi puhuttu, ainakin se tv-esitys jonka minä nyt katsoin.

Tv-sarjaa en ole nähnyt. Tykkäsin kyllä siitä miten elokuva oli animoitu ja hahmot ovat ihan hauskan näköisiä. Tarina taas oli vähän junnaava, aina tuli joku uusi ongelma ja lilliputit säntäilivät paikasta toiseen päätymättä minnekään. :D

Snowdance kirjoitti...

Oi kiitokset linkistä! Nyt muistan hämärästi lentokoneen ja sen, miten tuo lentokone tuntui silloin jotenkin maailman tärkeimmältä asialta (olin, mitä, kolmen vanha? :D ) Aika jännä, että muistin kissan uhkaksi, vaikka todellinen uhkaava varjohan tuossa on tuo ukko.

Snowdance kirjoitti...

Ja olen muuten nähnyt sarjan jaksoja suomalaisena VHS-julkaisuna, jonka nimi oli "Pikkuväki".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...