Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

torstai 10. maaliskuuta 2011

Uutta DreamWorksilta

DreamWorksin seuraava animaatioelokuva on kesällä ilmestyvä Kung-Fu Pandan jatko-osa. Myöhemmin tänä vuonna valmistuu myös Shrek-elokuvista tutun Saapasjalkakissan oma elokuva Puss in Boots.Mielenkiintoista on se, että Ranskassa valmistui vuonna 2009 cgi-animaatio La Véritable Histoire du Chat Botté (suomennettuna suurinpiirtein Tositarina Saapasjalkakissasta)Saapasjalkakissa on toki vanha satuhahmo, mutta hassua että se kaivetaan esille näinkin samaan aikaan. DreamWorks otti Saapasjalkakissan käyttöön vuonna 2004 valmistuneessa Shrek 2 elokuvassa ja siitä tuli nopeasti suosittu hahmo. Ei ole siis mikään ihme että kissalle tehtiin myös kokonaan oma elokuva. Ehkä ranskalaisetkin ovat huomanneet satuhahmon nosteen ja tehneet siitä oman versionsa, ehkä ranskalainen Saapasjalkakissa olisi valmistunut ilman DreamWorksin hahmoakin. Kuka tietää.

Tuntuu kuitenkin hieman oudolta miten monelle DreamWorksin elokuvalle löytää kummemmin miettimättä vastineen toisen studion elokuvasta, useimmiten tuo studio on cgi-animaatioita menestyksekkästi tuottava Pixar.Joidenkin elokuvien välinen julkaisuaika on lyhyt, toisilla pidempi. Pixar ennätti jopa saada Madagascarin teattereihin ennen Disneyn levittämää Aivan villejä.

Samoja aiheita kierrättelevät toki muutkin studiot. Ja DreamWorks ei ole tehnyt elokuvaa yksinäisestä robotista, katkerasta vanhasta miehestä tai puhuvista ajokeista. Vielä.

4 kommenttia:

Toukkero kirjoitti...

Mielestäni Megamindin vastapari on Itse ilkimys (Megamindia en ole nähnyt, mutta ymmärtääkseni molemmissa kyse parannuksen tekevästä pahiksesta). Ja molemmat tämän vuoden hedelmiä :)

Kiitos kun julkaisit tämän! ^^

Anonyymi kirjoitti...

tuo Anzz ja ötökän elämää on kyllä hyvin verrattuna toisiinsa, ihmetteln suuresti kuinka Piksar ja dreamworks sai samasta aiheesta tehtyä töysin samaan aikaan elokuvan

NoJopas kirjoitti...

Osa noista on vähän kärjistettyjä, esim. Möröt vastaan Muukalaiset VS Monsterit Oy. Tuntuu että jokin aika sitten avaruusteema oli aika suosittu, sinne lähetettiin apinoita, kärpäsiä ja astronautteja. (Space Chimp 2008, Kärpäsenä kuuhun 2008 ja Planeetta 51 2009).

Itse Ilkimys ja Megamind tosiaan vaikuttivat perusidealtaan todella samankaltaisilta, mutta kun tuossa vertailussa melkein kaikki elokuvat olivat Pixarilta niin laitoin tuohon Ihmeperheen.

Elokuva-aiheita ei loputtumiin tietenkään riitä, mutta en ymmärrä mitä järkeä studioiden on pukata filmiä samasta aiheesta. Osa samankaltaisuuksista on varmasti sattumaa, mutta joidenkin elokuvien kohdalla siihen on todella vaikea uskoa.

Toukkero kirjoitti...

Luulen, että lastenelokuvat ovat oikeita rahasampoja, kun iskevät oikein kultasuoneen. Siksi on turvallisempaa matkia kilpailijalta ja tehdä elokuva samasta aiheesta. Kun möröt on pop, haluaa kaikki firmat lypsää samasta lehmästä :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...