Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

torstai 24. maaliskuuta 2011

Naapurikateutta

En yleensä tunne hirveästi kateutta rajan toiselle puolelle. Mutta jotkut asiat ovat ruotsalaisilla paremmin kuin meillä: dvd-julkaisut. Tai sitten keskityn vain puutteisiin, en siihen mikä meillä ehkä on paremmin. Mutta onhan se epäreilua että naapureilla on tälläisiä dvd-julkaisuja:

Erityisesti kaipailen suomalaista julkaisua Banjosta. Sitä kun ei tietääkseni ole julkaistu meillä edes videolla. Peukaloliisan suomijulkaisun puuttuminen on myös aika kummallista. En sentään löytänyt ruotsalaista julkaisua Rouva Brisby ja hänen salainen maailma -elokuvasta. Se olisikin ollut jo liian suuri vääryys. Oliver ja Olivia olisi syytä julkaista myös Suomessa.

Näitten suhteen Suomi on jäänyt vhs aikakaudelle.

Missä viipyy Tikun ja Takun pelastuspartion suomijulkaisut?


Nämä ovat ruotsalaisia animaatioita, joten on ymmärrettävää että ne on julkaistu Ruotsissa aiemmin kuin meillä. Mutta kyllä näitä saisi Suomeenkiin tulla.

12 kommenttia:

JugendZ kirjoitti...

Tuo on kyllä niin totta. Mary & Max kiinnostaisi nähdä, olis tullu just joltain canalilta, mutta kun ei tuommoset näy..

Lady Lady 1 & 2 ja Superperhe 1 & 2 löytyy vhs:nä ja ois kiva joskus saada ne dvd:nä.. ne ja monia vastaavia myydää esim Tukholman scifikaupassa, josta sitten ostin Rai Luolapoika 1-6 -boksin vaikken osaa edes ruotsia, mutta pakkohan se oli!!

Toi kahden vuoden loma-aika mulla kyl on suomenkielisenä dvd:nä, anttilasta pari vuotta sitten ostettu.

Etenkin tsekkianimaatiota haluisin ehdottomasti jonku tuovan Suomee ja paljon! Niitä ei meinaa saada juuri tilailtuakaan. Prahassa käydessä löyty Jiri Bartan Krysar + pari lyhäriä, sekä täkäläiset liisa ihmemaassa ja sinbad. Aarteita jotka makso 1-2e siellä.

NoJopas kirjoitti...

Minulta on mennyt Kahden vuoden loma-ajan suomi dvd ihan ohi. Se löytyy kyllä videona, ja itselleni riittää kyllä sekin.

Noiden uusien (Mary & Max ja Secret of Kells) suhteen olen toiveikas, eiköhän ne meillekin saada. Lisäksi toivoisin uusista leffoista tänne etenkin ranskalaisia animaatioita. Niitä ripottelee tänne pikku hiljaa.

Vanhoista animaatioista toivoisin meille Ruotsalaisia ja Venäläisiä. Tsekeistä ja Puolasta löytyisi myös kiinnostavia animaatioita.

Jos matkakohteena on joskus Saksa, Puola tai Tsekki niin tuliaisia on muiden turha odottaa kun rahtaan itselleni dvd:eitä ja animaatioiden oheistavaraa. :D

Minna kirjoitti...

Oi, kuinka ihanaa olisi, kun saataisiin suomeksi puhuttu Lady Lady - ja Peukaloliisa -dvd:t! Ja tarkoitan todella niitä vanhoja dubbeja, niin kamalat kuin ne Lady Ladyssa ovatkin ^^ <3

CheekyConan kirjoitti...

Autuaita ovat tietämättömät... Nyt tuli sellainen olo että ei, pakko saada! Huoh, ehkä tulevaisuudessa :)

Anonyymi kirjoitti...

Minä niin pelkään peukaloliisani puolesta, varjelen kuin aarretta (ja sehän se on) koitin kopioida laitteella dvd:lle, mut siin oli ne suojat ni eihän sitä voinu :/ Toinen on Bambi VHS, miksei juhlajulkaisuihin voi laittaa mahdollisuutta kuunnella myös vanhaa dubbia?

Ja tuo rouva Brisby, oliver ja olivia... Kiinnostaisi kamalasti nähdä...

Anonyymi kirjoitti...

Minä taas olisin kiinnostunut näkemään noita Galaxy Express 999:n jaksoja suomeksi vähän lisää ja leikkaamattomana. Onhan niistä jotain vanhoja vhs:iä, mutta niitä on kai leikelty sieltä täältä ajan säästöksi, lisäksi niillä ei ole läheskään koko sarjaa. Jaksojahan on kai liki 138 kappaletta, noilla vhsillä varmaan 10. Tuo Superperhe vaikutti myös ihan mielenkiintoiselta, noilla vhsillähän oli aika monta jaksoa yhteensä, olikohan niitä 8. Jännät kannet muuten noilla levyillä, jotkin niistä muistuttavat paljon vanhoja suomivhs-kansia, onkohan jotain tekemistä niiden kanssa? Ei sikäli aivan mahdotonta, ovathan nuo vanhat vhssätkin ilmesesti Ruotsista tänne rantautuneet mystisen Vaasalaisen yritysvyyhdin tuomina ja dubaamina.

Anonyymi kirjoitti...

Monet ovat puhelleet tästä Mary & Max -elokuvasta. Itse katsoin sen juuri Fin-TV:stä, elokuva löytyy suomitekstityksillä sieltä ja sivusto pyörittää kyseisen elokuvan ihan hyvin ja pätkimättä.
Mary & Max on mielenkiintoinen animaatio. Se on yhtä aikaa sekä synkkä, surumielinen että kaunis, ja suosittelen todella katsomaan sen.

Anonyymi kirjoitti...

Älkää nyt Fin-TV:tä vaan tukeko. Se on piraattimesta, josta kaikki sentit menee turkkilaisille ylläpitäjille eikä elokuan tekijät saa mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, se sivusto pitäisi sulkea. Jostain syystä aiempi kommenttini katosi, vaikka sen kyllä selvästi sain julkaistua. Onko vika Bloggerissa vai missä?

NoJopas kirjoitti...

Ainakaan minä en kommentteja poista, enkä ole kyllä sähköpostiinkaan saanut ilmoitusta sellaisesta kommentista jota ei täällä nyt näkyisi. Blogger kai ehti sen jonnekin hukata?

Anonyymi kirjoitti...

Kaiketi, lähetin sen kännykällä, joten ilmeisesti se ei tullut perille. No ei se mitään :). Ihmettelin siinä vain sitä, että moni noista dvd-kansista muistuttaa niitä vanhoja Suomessa julkaistujen vhs-julkaisujen kansia ja ymmärtääkseni nekin tulivat Suomeen Ruotsista Golden voicella ja samankaltaisilla ihmedubbaajilla dubattuina, lienee joku yhteys?

NoJopas kirjoitti...

Hetkinen, muistan kyllä lukeneeni tuon kommentin. En vaan tajunnut että se tosiaan on kadonnut. Sähköpostistakaan en sitä löytänyt, myös sinne tulevat näkyviin kaikki kommentit.

Omituista. Toivottavasti en ole vahingossa poistanut sitä, tai jos syy on bloggerissa niin se ei ala hävittää enempää kommentteja.

Noiden videoiden julkaisijasta minulla ei ole sen kummempaa tietoa, mutta osassahan on ollut ruotsidubbi. (Sandybellissä nyt ainakin) Voi olla että samat videot on tosiaan julkaistu Ruotsissa ja sitä kautta Suomessakin. Ja Ruotsissa ne on joku päivittänyt dvd:lle, mutta Suomessa ei...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...