Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

torstai 3. maaliskuuta 2011

Pikkusisko kaniini

Pikku kaniineja ei saa lyödä, eikä nipistää eikä töniä, niin äiti sanoo.
Silloin niistä tulisi hiljaisia hissukoita ja ne lakkaisivat laulamasta.
Niin ei saa käydä.
Täytyy olla loputtoman kärsivällinen.
Silloin kaikki menee hyvin, ja miksei menisi.

Pikkusisko kaniini (Lilla syster Kanin) on vuonna 1988 valmistunut ruotsalainen lyhytanimaatio. Parikymmentä minuuttia kestävän piirretyn ovat ohjanneet Eva Eriksson ja Jan Gustavsson. Tarina perustuu Eva Erikssonin kirjaan.


Juoni:
Isä ja äiti kani ovat lähteneet hakemaan porkkanoita. He ovat poissa koko päivän ja isoveli-kaniinin on hoidettava pikkusiskoaan. Isoveli suhtautuu työhönsä vastuullisesti. Homma ei aina ole helppoa, eikä mukavaa, mutta tärkeää se on. Isoveli lukee siskolleen kirjaa ja vie tämän ulos leikkimään. Pikkusisko riisuu myssynsä ja on kadottaa toisen kenkänsä, mutta Isoveljellä pysyy tilanne hallussa. He näkevät sammakon ja kuolleen hiiren, joka haudataan. Sitten paikalle tulee joukko nälkäisiä kettuja mutta Isoveli pelastaa siskonsa vaarallisesta tilanteesta.Iltapalaksi Isoveli tekee soppaa, mutta Pikkusisko vaatiikin velliä. Lopulta myös soppa maistuu. Vaipan vaihdonkin Isoveli hallitsee, vaikka se on erityisen vaikeaa pienten kaniinien kanssa. Pikkusisko nukahtaa Isoveljen tuutulauluun. Kaverit käyvät pyytämässä Isoveljeä pelaamaan palloa ja Isoveljen tekisi kovasti mieli mennä, mutta hänen on huolehdittava siskostaan vanhempien paluuseen asti. Se tuntuu kurjalta, mutta on hyväksyttävä. Kun vanhemmat sitten iltamyöhällä palaavat saa Isoveli kehuja. Kaikki on sujunut hienosti.


Opettavaisen tarinan teemana on sisaruus. Animaatio onnistuu olemaan saarnaamatta ja lässyttämättä ja Isoveli-kaniiniin on helppo samaistua. Lyhyessä ajassa sekä pikkusiskosta että Isoveljestä tehdään moniulotteiset ja uskottavat hahmot.

Päivän aikana kohdatut isot ja pienet ongelmat saadaan ratkaistua ja vaikka Isoveli välillä haikailee hauskanpitoon hän osaa laittaa asiat tärkeysjärjestykseen ja saa siitä lopussa kiitoksen. Piirrostyylissä ja etenkin äänitehosteissa on jotain samaa Tarinatuokion kanssa.


Animaatio on julkaistu Suomessa dvd:llä Pikkusisko kaniini ja muita seikkailuja. Animaatio on tänä vuonna Tampereen elokuvafestivaalien ohjemistossa lapsille suunnatussa minikino-näytöksessä.

1 kommentti:

Toukkero kirjoitti...

Tämä oli pienenä yksi ahkerimmin kirjastosta lainatuista videoista :) Samoin lainasin tuossa kuvassa näkyvää Sammakko-elokuvaa. Olin todella yllättynyt, kun löysin muutama vuosi sitten tämän DVD:n kaupasta ja siinä oli molemmat lapsuuden suosikit :)
Vielä kun keksisi, mikä oli se kirjastosta lainattu animaatio, jossa oli musteläiskä joka teki kaikenlaisia jekkuja vihertävälle norsulle. Animaatio oli todella yksinkertainen (hahmot ja valkoinen tausta), mutta nostalgiasyistä haluaisin nähdä sen uudelleen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...