Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Dvd:lle Huhtikuussa


1.4 James ja jättipersikka

Henry Selickin ohjaama nukkeanimaatio vuodelta 1996 perustuu Roald Dahlin kirjaan. Elokuvan on tuottanut Tim Burton. Elokuvaa ei ole dubattu suomeksi. Dvd:n extroina on kurkistus kulissien taakse, peli ja musiikkivideo. Samaan aikaan julkaistaan myös Blu-ray.


1.4 Mestarietsivä Basil Hiiri

Disneyn piirrosklassikko vuodelta 1986 kertoo Basil hiirestä, joka saa selvitettäväkseen kadonneen lelutekijän arvoituksen. Kaiken takana on tietysti Basilin arkkivihollinen, tohtori Ratigan. Dvd:llä löytyy elokuvan lisäksi dokkari elokuvan tekemisestä, peli ja Ratiganin laulun karaokeversio. Elokuvan voi katsoa suomeksi dubattuna tai alkuperäisellä ääniraidalla.


1.4 Hiidenpata

Vuonna 1985 valmistunut Disneyelokuva Hiidenpata kertoo Taran-pojasta joka kohtaa hirmuisen Hornansarven. Hornanasarvi haluaa saada itselleen hiidenpadan ja Taranin täytyy estää se. Extroina on mm. poistettu kohtaus ja peli, sekä Aku Ankka lyhäri Karkki vai kepponen vuodelta 1952.

1.4 Bambi 2

Bambi elokuva jatko-osa on valmistunut vuonna 2006. Julkaistaan myös Blu-Rayna.


6.4 Megamind

Viime vuonna valmistunut DreamWorks elokuva. Dvd:ltä löytyy elokuvan lisäksi mm.kommenttiraita, näyttelijöiden esittely ja poistettu kohtaus. Julkaistaan myös Blu-rayna.


8.4 Nukkumatti, seikkailu unimaassa

Uusi Nukkumatti elokuva on tv-sarjan tapaan nukkeanimaatio. Saksalainen elokuva on valmistunut vuonna 2010. Dvd:ltä löytyy elokuva ainoastaan suomeksi dubattuna.


8.4 Pörri Orava 5

Sisältää kolme suomeksi puhuttua jaksoa. Sarjasta on julkaistu tämän dvd:n myötä 13 jaksoa, kaikkiaan niitä on 26.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Viimeinkin Hiidenpata ilmestyy Suomeen, vaikka onkin ominut omanlaisensa kulttimaineen Disney klassikoiden joukossa.

Anonyymi kirjoitti...

No onpa todellakin juhlajulkaisut! Ostin ihan tavalliset Hiidenpata- ja Basil hiiri -dvd:t 2005 ja niissä on lähes samat ekstrat. Rahastamisen makua, sanon ma.

- Sanni Käheä

Anonyymi kirjoitti...

Hiidenpadan ekstrat on kai melkein identtiset, mutta Basil Hiiren vanhalla levyllä oli Akun rikos -niminen piirretty, jota ei muuten ole juuri sen jälkeen julkaistu suomeksi tai ylipäätään Suomessa millään dvd:llä. Se poistettiin jopa niistä Walt Disney Treasuresin Chronical Donald -dvdkokoelmalta. En tosin ymmärrä, miksi. Dokkaria elokuvan tekemisestä ei ole aiemmin esitetty, ainakaan minun tietääkseni, tuosta pelistä en tiedä. Lisäksi olen ymmärtänyt, että ainakin Basil Hiiri olisi remasteroitu.

Anonyymi kirjoitti...

Hupsis, näemmä Kuinka elokuva tehtiin -dokumentti näkyy olevan on ollut vanhassakin julkaisussa. Kaskun en muistan...

Anonyymi kirjoitti...

Olen pannut merkille, että noiden Disney-piirrettyelokuvien maahantuoja on vaihtunut tässä hiljattain ja sen mukana mielestäni dvd:eiden ekstratarjonta on ollut suorastaan surkeaa. Buena Vistan juhlajulkaisussa oli sentään jotain, nykyään ihan räikeästi julkaistaan juhlajulkaisu tuon tuosta ilman mitään ekstraa tai sitten joku vanha peli vanhalta levyltä. Saisi petrata tuo uusi yhtiö.

NoJopas kirjoitti...

Nuo Disneyn juhlajulkaisu, erikoisjulkaisu yms. nimikkeet tuntuvat kyllä annetun vähän miten sattuu. Lisäksi Disneyjulkaisuissa on myös usein rahastuksen tuntu, tehdään hieman edellisestä poikkeava uusi julkaisu, ja käytetään houkuttimina näitä nimiä.

En ole tiennyt että maahantuoja on vaihtunut, mutta olen kyllä pannut merkille kummallisen kehnoja julkaisuja, esim. Aladdinin tuorein julkaisu oli uskomattoman kökkö kanneltaan ja extroiltaan. Ja tuntuu myös että julkasutahti olisi kiihtynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, osa julkaisuista tulee Ruotsista, siellä on ilmeisesti Walt Disney Picturesin skandinaavinen johto. Tai änin ainakin luulen. Ennen takakannessa luki markkinoijana Suomessa Buena Vista Home Entertaiment, kun taas uusimmissa julkaisuissa lukee Walt Disney Studios Home Entertainment. Tutkin hieman näitä kahta yritystietokannasta, tieto on aika hajanaista. Löysin kaksi Buena Vista Home Entertainment -hakuun vastaavaa: Buena Vista Home Entertainment (Benelux) B.V. ja The Walt Disney Company Nordic AB, filial i Finland. Olen itse päätellyt, että nuo levyt tulisivat Ruotsista, en tiedä mikä tuo toinen Beneluxilainen juttu on. Kuitenkin, kun katsoo uusimpia Disneyn dvd-julkaisujen kansia tai uusimpien Disney-elokuvien teatterilevittäjätietoja, ei Buena Vistaa näy missään, vaan kaikkialla tuntuu olevan jonkun Walt Disney -alkuinen yritys, tuli se sitten Ruotsista tai mistä lie. Tämä tietysti tuntuu luontevalta nimen kannalta, mutta se on outoa, koska aiemmin kaikkialla luki tuo Buena Vista. Myöskin levyjen kansitekstien kirjoitustyyli on erilainen. No, ota nyt näistä sitten selvä... Varmaan juuri siksi nykyään noita levynimikkeitä, kuten erikoisjulkaisu, juhlajulkaisu, ja uutena Diamond Edition (mikä lie)kylvetään niin sekalaisesti, joskus erikoisjulkaisu on juhlajulkaisun tasoa ja päin vastoin. Diamond Edition on aika omituinen tapaus, minusta ennen Kaunottaren ja hirviön uusintajulkaisua ei moista ole Suomessa näkynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa Hiidenpadassa taitaa olla uusi dubbaus, ainakin löysin vanhemman julkaisun jossa on listattu eri näyttelijät kuin tuossa uudessa jossa mm Arttu Wiskari esittää Tarania.

NoJopas kirjoitti...

Omalla videollani on Pekka Lehtosaaren dubbaus ja näyttelijät:

Taran: Arttu Wiskari
Elena: Hanna Hietala
Purri: Jukka Rasila
Hornansarvi: Heikki Sankari
Harpisti: Harpo Seppo Mäki
Dallben: Esa Saario
Doli: Aarre Karen
Keijukuningas: Veikko Honkanen
Rääppä: Simo Routarinne
Orven: Titta Jokinen
Ordu: Inkeri Wallenius
Orgo: Maija-Liisa Peuhu
Kertoja: Esa Saario

Anonyymi kirjoitti...

Wiskari taitaa olla vähän vanha esittämään kolkolla äänellään nuorta poikaa ja vanhan dvd-julkaisunkin lopussa mainitaan Wiskari eli kyse on kyllä ihan vanhasta dubbauksesta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...