Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

perjantai 29. huhtikuuta 2011

Elokuvateattereissa

Huhtikuun ensi-illoista jäi pois ruotsalainen Pikku Kummitus Lapanen ja setä Riukuliini, koska se ilmestyi Finnkinon sivuille vasta kuluvan kuun aikana. No, elokuvaahan ei kovin monena Huhtikuun päivänä ehditä esittää, joten sen jääminen pois varsinaisesta Huhtikuun elokuvien esittelystä ei niin haittaa. Varsinkin kun Toukokuussa ei ole yhtään animaatioelokuvan ensi-iltaa! (Ainakaan Finnkinon sivuilta ei ensi-iltoja löytynyt.)


29.4 Pikku Kummitus Lapanen ja setä Riukuliini (Var inte rädd, Långa Farbrorn)

Ruotsalainen piirroselokuva koostuu kuudesta lyhyestä episodista, jotka on koottu yhteen Annan ja setä Riukuliinin elokuvahetkellä. Elokuvalla on mittaa 43 minuuttia, mikä on varmaan kohderyhmällä aivan riittävä kesto. Hahmot ovat peräisin Inger ja Lasse Sandbergin kirjoista. Tämä on jo viides Lapanen-elokuva ja myös aiemmat filmit on koottuu lyhyistä jaksoista. Niitä on esitetty Suomessakin tv-sarjana.

Lapanen asuu Hyvän huomenen linnassa yhdessä kummitusvanhempiensa ja Lapaniina siskonsa kanssa. Linnassa suu myös prinssi Lurkki vanhempineen. Elokuvassa on myös oma jaksonsa Annalle ja setä Riukuliinille.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...