Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

torstai 14. huhtikuuta 2011

Seitsemän veljestä julkaistu Ranskassa

Ensimmäinen suomalainen pitkä animaatioelokuva on Riitta Nelimarkan ja Jaakko Seeckin ohjaama Seitsemän veljestä vuodelta 1979. Elokuvasta on tehty uudistettu versio, joka sai eilen ensi-iltansa Ranskassa. Tarinaa on tiivistetty ja kuvaa restauroitu. Äänet ja musiikki tehtiin kokonaan uudestaan.

Elokuvaa esitetään Ranskassa kymmenessä elokuvateatterissa. Tätä ennen sitä on esitetty jo muutamilla elokuvafestareilla. Animaation visuaalinen puoli on saanut kehuja, Aleksis Kiven tarinaa ja kerrontaa taas on kritisoitu. Siltikin tämä on hieno saavutus monella tapaa, tästä voi saada nostetta paitsi suomalainen animaatio niin perinteiset animaatiotekniikat. Seitsemän veljestä on toteutettu pala-animaationa, taustat ovat akvarellimaalauksia.

Toivottavasti elokuva pääsee uudistettuna myös Suomen teattereihin tai ainakin dvd:lle.

3 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Oooh, tämä todella ansaitsisi enemmän huomiota! En itse ollut kuullutkaan tästä :o Toivon tosiaan, että perinteinen animaatio elpyisi vielä.

Euva kirjoitti...

Eikös sitä Itse valtiaat- elokuvaa mainostettu ensimmäisenä pitkänä suomalaisena animaatioelokuvana? o_O Vai oliko se sittenkin vain "ensimmäinen pitkä tietokoneanimaatio"... Muistelisin kyllä, että sitä sanottiin ihan ensimmäiseksi pitkäksi animaatioksi ylipäätään. Tai sitten muistan ihan väärin.

No kuitenkin. En siis ollut minäkään tästä tiennyt yhtään mitään! Kummallista. Haluaisin kyllä nähdä, toivottavasti siis tosiaan Suomeenkin asti saadaan.

NoJopas kirjoitti...

Kun Keisarin salaisuus tuli luulin minäkin että se on ensimmäinen kotimainen animaatioelokuva. En muista kuinka sitä silloin mainostettiin, oliko siinä edessä TIETOKONEanimaatio tai jotain.

Ranskassa ainakin arvostetaan vielä kovasti piirrosanimaatiota, kaiken kaikkiaan Ranskassa tehdään mielenkiintoisia animaatioita. Lupaan kirjoittaa vielä joskus ranskalaisesta animaatiosta. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...