Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Sillin elämää maalla

Herra Sintti, joka ei suinkaan ole mikään tyhmä mies,
pohtii usein elämän arvoituksia.
Silloin herra Sintin otsa menee syviin kurttuihin,
eikä mikään pysty häntä häiritsemään.
Herra Pohto ja silli (Herr Bohm och sillen) on ruotsalainen lyhytanimaatio vuodelta 1987. Suomeksi se on käännetty myös nimellä Herra Sintti ja silli. Tässä versiossa kertojana toimii Jarmo Koski.

Animaation on käsikirjoittanut Peter Cohen ja animoinut Olof Landström, ja he ovat yhdessä vastanneet ohjauksesta. Piirrosanimaatio kestää 12 minuuttia. Samat miehet ovat myös tv-sarjan Kallen kiipeilypuu takana. Landström on muuten suomalaissyntyinen.


Juoni:
Herra Pohto on miettiliäs mies. Hän tarkkailee alati ympäristöään ja ajattelee asioita. Eräänä päivänä hän alkaa pohdiskella mikseivät kalat oikeastaan voisi elää maalla, ehkä ne vain tottumuksesta elävät vedessä. Herra Pohto hankkii akvaarioon sillin, ja alkaa totuttaa sitä pois vedestä.

Näyttää kuin näyttääkin siltä että silli sopeutuu maalla elämiseen. Herra Pohto jopa ulkoiluttaa sitä narussa ja silli elelee Herra Pohdon kanssa mukavasti. Sitten käykin niin, että silli putoaa sillalla rakoon ja takaisin veteen. Eikä se nouse enää pinnalle.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...