Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

torstai 14. heinäkuuta 2011

Tämän päivän tv-sarjoja: Viidakon väkeä

Välillä tuntuu ettei lastenohjelmiin panosteta enää ollenkaan samalla tavalla kuin ennen. Toisaalta vanhoja animaatiosarjoja tulee muisteltua sellaisella kaiholla että vaikea niille on yleensäkään löytää vastusta. Onneksi välillä törmää myös uusiin ihaniin sarjoihin.Tinga Tinga tarinat (Tinga Tinga Tales) on tuttu Pikku Kakkosesta. Sarjan visuaalinen ilme ja nimi ovat peräisin tansanialaisesta taidesuuntauksesta, jossa usein kuvataan elämiä. Tinga tinga tarinoissa esiintyykin koko viidakon ja savannin runsas elämistö. Parhaiten tutuiksi tulevat norsu, kilpikonna, leijona, virtahepo ja kolme pikku apinaa. Tarinat ovat afrikkalaisia kansansatuja, joissa usein kerrotaan siitä miten kukakin eläin on omat erikoispiirteensä tai ominaisuutensa saanut: norsu kärsänsä tai piikkisika piikkinsä. Afrikka on läsnä myös musiikissa ja jopa suomidubissa.


Sarjaa on tehty vuosina 2008-2010 yhteensä 52 jaksoa. Yksi jakso kestää reilun kymmenen minuuttia. Animaation on tuottanut englantilainen Tiger Aspect Productions, joka löytyy myös esimerkiksi Samun ja Sallan takaa. Alunperin sarja on tehty BBC:lle ja sitä on esitetty myös Disneyn kanavilla.Tätä seuraavaa huumorillaan ja piirrosjäljellään itseäni kovasti viehättänyttä sarjaa esittää Juniori.

Taikaleppis (La fée Coquillette) saattaa ideana kuulostaa vähän pöhköltä: Haltijahenkinen leppäkerttu tarkastelee viidakon elämää omalta pinkiltä pilveltään. Epäkohtia huomatessaan hän rientää toteuttamaan muiden eläinten toiveita. Elämä ei kuitenkaan muutu paremmaksi aivan helposti, vaan muutos vaatii vaivannäköä sekä taidoiltaan vielä kömpelöltä Leppikseltä, että eläimiltä itseltään. Tässä viidakossa asustaa varsin sekalainen eläinjoukko: apinat, aasi, karhu ja koala mahtuvat hyvin samoille asuinsijoille.

Sarja on peräisin Ranskasta. Sen esittäminen on alkanut vuonna 2010 ja seitsemän minuutin mittaisia jaksoja on valmistunut 78. Taikaleppis perustuu Didier Lévyn ja Benjamin Chaudin kirjoihin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ite en olis voinu kyllä kuvitellakaan et tilaisin mistään uudemmasta sarjasta bokseja kotiin, mutta nickelodeonilta löysin Avatarin sitte O_O Yksittäisistä jaksoista ei päässy oikein jyvälle, kun juoni kummiski etenee ni päätin sitte tuotantokaudet tilata ja nyt niitä sitten himona kattelee :'') Ihana välillä kattoo piirrettyy josta ei muista/tiedä mitä seuraavaks tapahtuu!

NoJopas kirjoitti...

Avatar kiinnostaisi muakin. Ja tosiaan vaikuttaa siltä että sitä pitäisi seurata jotta siitä saa kunnolla mitään irti, joten tv:stä en ole jaksanut alkaa kesken kaiken katsoa. Ehkä bokseja ostan sitten joskus.

Tuo Taikaleppis vei kyllä ihan mennessään, en tiedä mikä siinä on, varmaan vaan yleisesti hyvä tunnelma.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...